back to top
23 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

23 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

«Ο Αττίκ στο Παρίσι …» του Γιώργη Χριστοδούλου στο υπαίθριο Θέατρο Κολωνού

Διαβάστε επίσης

H μουσική παράσταση «Ο Αττίκ στο Παρίσι … » του Γιώργη Χριστοδούλου παρουσιάζεται στο υπαίθριο Θέατρο Κολωνού την Παρασκευή 7 Αυγούστου 2020

«Ο Αττίκ στο Παρίσι …» του Γιώργη Χριστοδούλου είναι μια διαφορετική μουσική παράσταση βασισμένη στα τραγούδια του Αττίκ αλλά και σε μεγάλες επιτυχίες του μεσοπολέμου των Γιαννίδη, Σακελλάριου, Σουγιούλ, Ραπίτη κ.α. Είναι μια συναυλία που αποκαλύπτει με όχημα την αφήγηση των σύγχρονων παραμυθάδων, την ιστορία που κρύβεται πίσω από κάθε τραγούδι, έτσι ώστε ο θεατής να τα ανακαλύψει και να γοητευτεί από τη μαγεία τους. Η παράσταση παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών το Καλοκαίρι του 2017 κι έγινε sold out, ταξίδεψε σε πολλές πόλεις της Ελλάδας, φτάνοντας μέχρι τη Βαρκελώνη, το Λονδίνο, το Βερολίνο και τις όπερες του Καίρου και της Αλεξάνδρειας της Αιγύπτου.

Το πρώτο μέρος της παράστασης διατρέχει την άγνωστη ιστορία της ζωής του Αττίκ στο Παρίσι, από την πρώτη μέρα που φτάνει ως φοιτητής της Σορβόνης αλλά αποφασίζει να εγκαταλείψει τις σπουδές για να σπουδάσει μουσική στο Κονσερβατόριο με σπουδαίους καθηγητές όπως τον Καμίγ Σαιντ-Σανς και τον Γκαμπριέλ Φωρέ, ενώ παράλληλα ξεκινάει την καριέρα του ως συνθέτης και τραγουδοποιός. Μέσα σε λίγα χρόνια γράφει πάνω από 300 τραγούδια που θα τον κάνουν έναν από τους πιο επιτυχημένους συνθέτες της πόλης του φωτός. Ο Γιώργης μέσα σπο μια τρίχρονη έρευνα ανακάλυψε αυτά τα πρώτα αδισκογράφητα χαμένα νεανικά τραγούδια του τραγουδοποιού και τα παρουσίασε για πρώτη φορά σε μια έκδοση η οποια γρήγορα εξαντλήθηκε και επανεκδόθηκε, με τίτλο Ο Αττίκ στο Παρίσι (Μικρή Άρκτος 2016).

Ο Γιώργης Χριστοδούλου, αναλαμβάνει ρόλο story-teller και εξιστορεί τις άγνωστες πτυχές της ζωής και του έργου του Αττίκ, ενώ ερμηνεύει με τη ζεστή φωνή του και τη συνοδεία δύο εξαιρετικών μουσικών τα τραγούδια του μεγάλου συνθέτη.

Στο δεύτερο μέρος τα πιο γνωστά και αγαπημένα τραγούδια του μεσοπολέμου αποκαλύπτονται μέσα από τις γοητευτικές ιστορίες τους. Για ποια γυναίκα γράφτηκε το «Ας ερχόσουν για λίγο» ή το «Δυό πράσινα μάτια», ποια μεγάλη διαχρονική επιτυχία απορρίφθηκε από τους παραγωγούς, ποια τραγούδια γέννησε ο νόμος που ήθελε τις γυναίκες να κυκλοφορούν με μακριά και μόνο φουστάνια και… με ποιόν παράδοξο τρόπο γίνονταν γνωστά τα τραγούδια εκείνης της εποχής. Αυτά κι ένα σωρό άλλα ερωτήματα απαντώνται μέσα από τη ροή της παράστασης που διανθίζεται από τις πιο όμορφες μελωδίες που γεννήθηκαν ποτέ από Έλληνες συνθέτες και στιχουργούς.

Μαζί με τον Γιώργη Χριστοδούλου, δυο εξαιρετικοί μουσικοί, ο Χάρης Σταυρακάκης (πιάνο) και ο Κώστας Κλάγκος (κοντραμπάσο).

«Ο Αττίκ στο Παρίσι …» του Γιώργη Χριστοδούλου

Ανοιχτό Θέατρο Κολωνού
Παρασκευή 7 Αυγούστου 2020
Ώρα έναρξης: 20:30

Γενική είσοδος: 12 ευρώ
Προπώληση & μειωμένο (άνεργοι, φοιτητικό ανω των 65, ΑΜΕΑ): 10 ευρώ
Προπώληση: σημεία προπώλησης VIVA και ηλεκτρονικά στο viva.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα