back to top
20.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

20.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Κορονοϊός: Οι 6 μέρες του Αυγούστου που σκιάζουν την επιτυχία της άνοιξης – 154 κρούσματα στην Αττική

Διαβάστε επίσης

Τα κρούσματα του κορονοϊού αυξάνονται αλματωδώς και οι πρώτες έξι μέρες του Αυγούστου ήταν από τις πιο επιβαρυμένες σε όλη τη διάρκεια της επιδημίας στην Ελλάδα από τις 26 Φεβρουαρίου που καταγράφηκε το πρώτο κρούσμα.

Την Πέμπτη 6 Αυγούστου καταγράφηκαν 153 νέα κρούσματα κορονοϊού. Αντίστοιχα μεγάλος αριθμός είχε καταγραφεί άλλες δύο φορές: στο τέλος Μαρτίου 158 κρούσματα και στις 21 Απριλίου εντοπίστηκαν 161 κρούσματα, εκ των οποίων τα 153 ήταν στη δομή φιλοξενίας μεταναστών στο Κρανίδι.

Μάλιστα στο τέλος Απριλίου τα κρούσματα ήταν συνολικά 2560 και μετά από 3 μήνες ο αριθμός των κρουσμάτων διπλασιάστηκε και έφτασε τα 5123.

Οι αριθμοί που αποδεικνύουν τη δύναμη του κορονοϊού τρομάζουν, καθώς στις 6 Αυγούστου, τα κρούσματα από τον γάμο στην Αλεξανδρούπολη έχουν ανέλθει στα 50, από τον γάμο στους Αμπελόκηπους Θεσσαλονίκης τα 46, από το εργοστάσιο επεξεργασίας κρέατος στην Καβάλα τα 42 και 12 από το στρατόπεδο Στεφανοβίκειο στη Βόλο.
Αγωνία επικρατεί για τις διαστάσεις που θα λάβει η ύπαρξη 8 κρουσμάτων σε γνωστό παραλιακό μπαρ της Μυκόνου και είναι βέβαιο ότι οι πραγματικές επιπτώσεις θα φανούν αρκετά αργότερα, εκτός αν οι εργαζόμενοι που βρέθηκαν θετικοί τηρούσαν πιστά και κατα γράμμα τα μέτρα προστασίας.

Ωστόσο, έντονος προβληματισμός επικρατεί και για τις περιοχές που δίνουν κρούσματα σε καθημερινή βάση από την 1η Αυγούστου, όπως η Κέρκυρα με 20 κρούσματα, η Χαλκιδική με 20 κρούσματα και η Λάρισα με 30.

Αττική: 352 κρούσματα από τις αρχές Ιουλίου έως σήμερα

Εξαιρετικά δύσκολη είναι και η κατάσταση στην Αττική αφού τα περισσότερα κρούσματα είναι “ορφανά” και δεν προέρχονται από γνωστές εστίες μετάδοσης αλλά οι παρεμβάσεις μέσω ιχνηλάτησης και ελέγχου των ατόμων που είναι σε κατ’ οίκον περιορισμό είναι περισσότερο αποτελεσματικές με δεδομένο τον μεγαλύτερο αριθμό ατόμων που έχουν επωμιστεί με αυτά τα καθήκοντα.
Τον Ιούλιο καταγράφηκαν στην Αττική 198 κρούσματα, ενώ τις πρώτες 6 μέρες του Αυγούστου έχουμε ήδη 154 κρούσματα. Δηλαδή τα κρούσματα στο λεκανοπέδιο Αττικής τον Ιούλιο και τις 6 πρώτες μέρες του Αυγούστου έφτασαν τα 352!

Επίσης, από την 1η Αυγούστου έχουν εντοπισθεί στη Θεσσαλονίκη 166 κρούσματα, ενώ τα εισαγόμενα κρούσματα στη χώρα μας τις τελευταίες 6 μέρες είναι 67, εκ των οποίων τα 52 εντοπίστηκαν στις πύλες εισόδου και τα 24 προσήλθαν αυτοβούλως για εξέταση μετά από συμπτώματα που εμφάνισαν, αφού όμως είχαν έρθει σε επαφή με άλλα άτομα.

Νίνα Κομνηνού

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα