back to top
16.5 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

16.5 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 22:00

Διαβάστε επίσης

Νέα περιοριστικά μέτρα ανακοίνωσε η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας. Αφορούν όσους επισκέπτονται τη χώρας μας από την Μάλτα. τις λιτανείες λόγω και του Δεκαπενταύγουστου και την παράταση του μέτρου των όρθιων στα κέντρα διασκέδασης.

Με απόφαση του Υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκου Χαρδαλιά μετά από εισήγηση της Επιτροπής των λοιμοξιολόγων, οι επισκέπτες από την Μάλτα, από τις 12 Αυγούστου, υποχρεούνται να επιδεικνύουν αρνητικό αποτέλεσμα μοριακού ελέγχου (PCR) για τον κορονοϊό, που θα έχει διενεργηθεί μέχρι 72 ώρες πριν την είσοδό τους στην Ελλάδα.

Επίσης κατόπιν και της σχετικής σύστασης της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδας, αναστέλλονται όλες οι λιτανείες για επόμενο χρονικό διάστημα, καθώς και πάσης φύσεως εμποροπανηγύρεις

Τέλος αναφορικά με το μέτρο της απαγόρευσης όρθιων πελατών σε όλα τα νυχτερινά κέντρα μπαρ, κλαμπ, κέντρα ζωντανής μουσικής, μπαρ-εστιατόρια, καφέ-μπαρ κλπ, με δυνατότητα μετατροπής χρήσης σε καταστήματα με τραπεζοκαθίσματα επεκτείνεται έως 31 Αυγούστου.

Άλλα 151 νέα κρούσματα του ιού ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας, εκ των οποίων τα 7 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 5270, εκ των οποίων το 54.6% αφορά άνδρες.

Τα 1379 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2611 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

14 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 70 ετών. 3 είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 71.4% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. Στα 211 τα θύματα του κορονοϊου μετά το θάνατο μιας ηλικιωμένης γυναίκας 85 ετών στον Ευαγγελισμό. 129 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Δίκαιη και υπόδειγμα, σύμφωνα με το Διεθνές Δίκαιο και το Δίκαιο της Θάλασσας, η οποία κατοχυρώνει πλήρως τα εθνικά συμφέροντα, χαρακτήρισε τη συμφωνία οριοθέτησης θαλασσίων ζωνών με την Αίγυπτο ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας. Σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό Open, ο κ. Δένδιας τόνισε ότι δεν είναι μια συμφωνία η οποία στρέφεται κατά κάποιου άλλου.

Γνωστοποίησε ότι αμέσως μετά την επιστροφή του από το Κάιρο, η Ελλάδα απέστειλε το κείμενο της συμφωνίας και τους χάρτες της συμφωνίας προς όλες τις χώρες της ΕΕ, και βεβαίως και στη γερμανική προεδρία.

“Ανύπαρκτη” χαρακτήρισε τη συμφωνία Ελλάδας-Αιγύπτου για μερική οριοθέτηση ΑΟΖ ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ανακοινώνοντας, ταυτόχρονα, την επανάληψη των τουρκικών γεωτρήσεων για εντοπισμό υδρογονανθράκων στην ανατολική Μεσόγειο.

Στους 16 οι νεκροί που αναμένεται να αυξηθούν της πολύνεκρης τραγωδίας στην Ινδία μετά από συντριβή αεροσκάφους κατά τη διάρκεια της προσγείωσης στο αεροδρόμιο της πόλης Καλικούτ.

Το αεροσκάφος της εταιρείας Air India Express, το οποίο μετέφερε συνολικά 191 επιβάτες και πλήρωμα, ξέφυγε από τον διάδρομο προσγείωσης εν μέσω καταρρακτώδους βροχής και κόπηκε στα δύο, όπως έγινε γνωστό από την αστυνομία.

Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες κυρίως το μεσημέρι και το απόγευμα, αύριο στην Αττική, οπότε θα εκδηλωθούν βροχές και σποραδικές καταιγίδες τοπικά ισχυρές. Μέγιστη θερμοκρασία 28 βαθμοί Κελσίου – 26 βαθμοί, αυτήν την ώρα, στην Τεχνόπολη, εδώ, στο Γκάζι.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα