back to top
25.2 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

25.2 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 21:00

Διαβάστε επίσης

Άσχημα τα νέα από το μέτωπο της πανδημίας στη χώρα μας. Στα 211 τα θύματα του κορονοϊου μετά το θάνατο μιας ηλικιωμένης γυναίκας 85 ετών στον Ευαγγελισμό.

Άλλα 151 νέα κρούσματα του ιού ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας, εκ των οποίων τα 7 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 5270, εκ των οποίων το 54.6% αφορά άνδρες.

Τα 1379 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2611 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

14 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 70 ετών. 3 είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 71.4% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 129 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Νέα περιοριστικά μέτρα ανακοίνωσε η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας. Αφορούν όσους επισκέπτονται τη χώρας μας από την Μάλτα. τις λιτανείες λόγω και του Δεκαπενταύγουστου και την παράταση του μέτρου των όρθιων στα κέντρα διασκέδασης.

Με απόφαση του Υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκου Χαρδαλιά μετά από εισήγηση της Επιτροπής των λοιμοξιολόγων, οι επισκέπτες από την Μάλτα, από τις 12 Αυγούστου, υποχρεούνται να επιδεικνύουν αρνητικό αποτέλεσμα μοριακού ελέγχου (PCR) για τον κορονοϊό, που θα έχει διενεργηθεί μέχρι 72 ώρες πριν την είσοδό τους στην Ελλάδα.

Επίσης κατόπιν και της σχετικής σύστασης της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδας, αναστέλλονται όλες οι λιτανείες για επόμενο χρονικό διάστημα, καθώς και πάσης φύσεως εμποροπανηγύρεις

Τέλος αναφορικά με το μέτρο της απαγόρευσης όρθιων πελατών σε όλα τα νυχτερινά κέντρα μπαρ, κλαμπ, κέντρα ζωντανής μουσικής, μπαρ-εστιατόρια, καφέ-μπαρ κλπ, με δυνατότητα μετατροπής χρήσης σε καταστήματα με τραπεζοκαθίσματα επεκτείνεται έως 31 Αυγούστου.

Ερώτηση προς τους υπουργούς Εθνικής Άμυνας και Προστασίας του Πολίτη για τις συνθήκες αποθήκευσης εκρηκτικών υλών και άλλων επικίνδυνων υλικών στον ελλαδικό χώρο κατέθεσαν οι βουλευτές του ΚΚΕ Θανάσης Παφίλης, Νίκος Παπαναστάσης και Γιάννης Μαρίνος, με αφορμή ελληνικά δημοσιεύματα που ακολούθησαν τις ισχυρότατες εκρήξεις στη Βηρυτό.

Τα δημοσιεύματα αυτά, σημειώνουν οι βουλευτές, κάνουν λόγο για ύπαρξη αντίστοιχων υλικών στη Ελλάδα, αποθηκευμένων σε απολύτως ακατάλληλες συνθήκες, αλλά και «για προσωρινά αποθηκευμένες και ευρισκόμενες υπό δικαστική διερεύνηση, αποθηκευμένες εκρηκτικές ύλες σε χώρους των Ενόπλων Δυνάμεων και σε ύπαρξη άγνοιας στις αρμόδιες υπηρεσίες για την κατάσταση που βρίσκονται αυτές οι εκρηκτικές ύλες».

«Οι κίνδυνοι είναι μεγάλοι, απαιτούνται σαφείς απαντήσεις και επείγοντα μέτρα αντιμετώπισης αυτού του προβλήματος» αναφέρουν οι βουλευτές του ΚΚΕ και ερωτούν:

-Πού και σε τι ποσότητες βρίσκονται αυτές οι αποθηκευμένες εκρηκτικές ύλες ή και χημικές ουσίες κατάλληλες για παρασκευή εκρηκτικών υλών;

-Κάτω από ποιες συνθήκες βρίσκονται αυτές αποθηκευμένες;

-Πληρούν οι συνθήκες αποθήκευσης, τις προβλεπόμενες απ’ την κείμενη νομοθεσία προϋποθέσεις και κυρίως τις αποστάσεις ασφαλείας από κατοικημένες περιοχές;

-Οι υπάρχουσες κρατικές ή ιδιωτικές βιομηχανικές υποδομές κατασκευής εκρηκτικών υλών, η αποθήκευση των σχετικών πρώτων υλών, αλλά και του παραγόμενου προϊόντος, πληρούν τις προβλεπόμενες προϋποθέσεις ασφαλείας;

-Τέλος, τι μέτρα θα πάρει η κυβέρνηση για την αντιμετώπιση αυτής της επικίνδυνης κατάστασης.

Τουλάχιστον 15 άνθρωποι, εργάτες σε φυτεία τσαγιού, σκοτώθηκαν σήμερα από την κατολίσθηση που προκάλεσαν οι καταρρακτώδεις βροχές στην πολιτεία Κεράλα, στη νότια Ινδία, με τους διασώστες να αναζητούν περισσότερους από 50 ανθρώπους που πιστεύεται ότι έχουν παγιδευτεί κάτω από όγκους λάσπης και συντριμμιών, σύμφωνα με αξιωματούχους.

Η κατολίσθηση σημειώθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες, την ώρα που οι εργάτες κοιμόντουσαν στην περιοχή Ιντούκι, ανέφερε αξιωματούχος της τοπικής διοίκησης, στο Reuters.

Δεκαπέντε σοροί έχουν ανασυρθεί προς το παρόν, ενώ υπάρχουν φόβοι ότι 51 άνθρωποι παραμένουν παγιδευμένοι, τόνισε ο ίδιος.

Αεροσκάφος της εταιρείας Air India Express, με 191 επιβάτες που εκτελούσε δρομολόγιο από το Ντουμπάι στην πόλη Κοχικόδε της Ινδίας, συνετρίβη κατά τη διάρκεια της προσγείωσης στο αεροδρόμιο Καριπούρ, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν τουλάχιστον δύο άτομα και να τραυματιστούν δεκάδες ακόμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες από τα διεθνή ΜΜΕ, το αεροσκάφος «ξέφυγε» από το διάδρομο προσγειοαπογειώσεων του αεροδρομίου και κατέληξε σε μια κοιλάδα.

Όπως μετέδωσε το BBC, από τη συντριβή έχει επιβεβαιωθεί ο θάνατος δύο ατόμων, ένας από τους οποίους ήταν ο πιλότος. Παράλληλα, δεκάδες άτομα έχουν τραυματιστεί.

Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες κυρίως το μεσημέρι και το απόγευμα, αύριο στην Αττική, οπότε θα εκδηλωθούν βροχές και σποραδικές καταιγίδες τοπικά ισχυρές. Μέγιστη θερμοκρασία 28 βαθμοί Κελσίου – 26 βαθμοί, αυτήν την ώρα, στην Τεχνόπολη, εδώ, στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα