back to top
18.4 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

18.4 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 20:00

Διαβάστε επίσης

Νέα περιοριστικά μέτρα ανακοίνωσε η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας. Αφορούν όσους επισκέπτονται τη χώρας μας από την Μάλτα, τις λιτανείες λόγω και του Δεκαπενταύγουστου και την παράταση του μέτρου των όρθιων στα κέντρα διασκέδασης. Περισσότερα θα μας πει ο αστυνομικός μας ρεπόρτερ Δημήτρης Πέρρος…

Άλλα 151 νέα κρούσματα ανακοίνωσε το απόγευμα ο ΕΟΔΥ. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 5270. Στα 84 τα κρούσματα σε Αττική και Θεσσαλονίκη.

Στους 211 οι νεκροί από την πανδημία στη χώρα μας. Τελευταίο θύμα 85χρονη που νοσηλευόταν στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός.

Προμήθεια νέων λεωφορείων και συρμών και σύμπραξη με τα ΚΤΕΛ για την ενίσχυση των δρομολογίων των αστικών συγκοινωνιών ανακοίνωσε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Καραμανλής μετά την επίσκεψη στο υπουργείο του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη το μεσημέρι

Ο κ. Καραμανλής ανακοίνωσε την άμεση προμήθεια 300 σύγχρονων λεωφορείων, ηλικίας μέχρι 10 ετών, με leasing.

655 προσλήψεις σε ΣΤΑΣΥ και ΟΣΥ, σε ειδικότητες αιχμής, με διαδικασίες fast track, αλλά με κριτήρια ΑΣΕΠ. Ενίσχυση της προσφοράς σε δρομολόγια με αναδιάταξη των δρομολογίων της ΟΣΥ και σύμπραξη με τα ΚΤΕΛ, μέσω ΣΔΙΤ. Έτσι θα ενισχυθεί άμεσα η ΟΣΥ με 203 οχήματα και 550 οδηγούς σε ημερήσια βάση.

Προανήγγειλε επίσης, τρεις μεσοπρόθεσμες ενέργειες, που θα ενταχθούν στο κυβερνητικό σχέδιο για το Ταμείο Ανάκαμψης που είναι η αναβάθμιση 15 συρμών που κινούνται στη Γραμμή 1 του Μετρό, η αγορά επτά συρμών για τις Γραμμές 2 και 3 του Μετρό και η προκήρυξη διαγωνισμού για την προμήθεια νέων λεωφορείων για Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

“Ανύπαρκτη” χαρακτήρισε τη συμφωνία Ελλάδας-Αιγύπτου για μερική οριοθέτηση ΑΟΖ ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ανακοινώνοντας, ταυτόχρονα, την επανάληψη των τουρκικών γεωτρήσεων για εντοπισμό υδρογονανθράκων στην ανατολική Μεσόγειο. Δήλωσε, μάλιστα, ότι το Barbaros είναι ήδη στην περιοχή. Ανέφερε, επίσης, ότι το “πάγωμα” των ερευνών είχε ζητήσει η Άγκελα Μέρκελ και ο ίδιος είχε συμφωνήσει, παρότι, όπως τόνισε, διεμήνυσε στη Γερμανίδα καγκελάριο ότι δεν εμπιστεύεται την Ελλάδα. Σημειώνεται ότι η Άγκυρα είχε ανακοινώσει την περασμένη εβδομάδα την αναστολή των ερευνών της στην ανατολική Μεσόγειο προκειμένου να ξεκινήσει συνομιλίες με την Αθήνα, τις οποίες και ματαίωσε, όπως επιβεβαίωσε, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο ΥΠΕΞ, Νίκος Δένδιας. Επίσης, η Τουρκία εξέδωσε NAVTEX για ασκήσεις με πραγματικά πυρά στις 10 και 11 Αυγούστου, ανάμεσα σε Ρόδο και Καστελόριζο.

Τουλάχιστον δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι 35 τραυματίστηκαν από τη συντριβή αεροσκάφους της εταιρείας Air India Express στο αεροδρόμιο της Καλικούτ, ανέφερε ένας αξιωματικός της αστυνομίας. Το αεροπλάνο, που προερχόταν από το Ντουμπάι μεταφέροντας 191 επιβαίνοντες, βγήκε από τον διάδρομο προσγείωσης και, σύμφωνα με τα τοπικά τηλεοπτικά κανάλια, κόπηκε στα δύο. “Πολλοί επιβάτες έχουν τραυματιστεί”, ανέφερε εκπρόσωπος της αεροπορικής εταιρείας.

Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες κυρίως το μεσημέρι και το απόγευμα, αύριο στην Αττική, οπότε θα εκδηλωθούν βροχές και σποραδικές καταιγίδες τοπικά ισχυρές. Μέγιστη θερμοκρασία 28 βαθμοί Κελσίου – 26 βαθμοί, αυτήν την ώρα, στην Τεχνόπολη, εδώ, στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα