back to top
14.9 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

14.9 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 18:00

Διαβάστε επίσης

Στην Αττική έφτασε το κύμα κακοκαιρίας «Θάλεια», με σφοδρές βροχοπτώσεις σε πολλά σημεία του λεκανοπεδίου. Μεγάλες καταστροφές στους Δήμους Βελβεντού Κοζάνης και Λαγκαδά – έκτακτη οικονομική ενίσχυση 300.000 ευρώ ενέκρινε το υπουργείο Εσωτερικών.

Συναγερμός για την έκρηξη των κρουσμάτων του κορονοϊού στη χώρα μας, καθώς χθες κατεγράφησαν 153 νέοι ασθενείς. Αυστηρά περιοριστικά μέτρα στον Πόρο, όπου, σύμφωνα με πληροφορίες, τα εντοπισμένα κρούσματα φτάνουν τα 30. Εντολή για αυστηροποίηση των πρωτοκόλλων για τον κορονοϊό στη Θεσσαλονίκη έδωσε ο Δήμαρχος της πόλης, Κωνσταντίνος Ζέρβας, μετά την έκτακτη τηλεδιάσκεψη με τους κ.κ. Χαρδαλιά, Τσιόδρα και Τζιτζικώστα, καθώς τις τελευταίες τρεις μέρες έχουν επιβεβαιωθεί συνολικά 107 κρούσματα στην πόλη. Σύμφωνα με πληροφορίες, εξετάζεται η επιβολή έκτακτων μέτρων κυρίως σε Θεσσαλονίκη και Χαλκιδική, ενώ επί τάπητος βρέθηκαν το ωράριο λειτουργίας των καφέ-μπαρ, ο συνωστισμός στις αστικές συγκοινωνίες της Θεσσαλονίκης, αλλά και η διοργάνωση της 85ης ΔΕΘ.

…Ταξιδιωτική οδηγία για την Ελλάδα, λόγω της αύξησης των κρουσμάτων κορονοϊού, εξέδωσε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ. Συστήνεται η αποφυγή ταξιδιών εάν αυτά δεν είναι αναγκαία. Μειωμένη κατά 75% ήταν η επιβατική κίνηση στα ελληνικά περιφερειακά αεροδρόμια τον Ιούλιο, όπως ανακοίνωσε η διαχειρίστρια εταιρεία Fraport. Στο 70% η μείωση στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών.

…Προκαταρκτική εξέταση από τον εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών, Νικόλαο Στεφανάτο, για τα επίμαχα δημοσιεύματα και αναρτήσεις σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με θεωρίες συνωμοσίας για τον νέο κορονοϊό και προτροπές να αγνοήσουν οι πολίτες τα μέτρα.

…Στο διεθνές μέτωπο του κορονοϊού: σε καραντίνα για 14 ημέρες από σήμερα οι 32.000 κάτοικοι της ισπανικής πόλης Αράντα ντε Ντουέρο. Απαγόρευσε εκ νέου τις μαζικές συγκεντρώσεις η Μάλτα, καθιστώντας παράλληλα υποχρεωτική τη χρήση μάσκας σε δημόσιους χώρους, μετά την αύξηση των κρουσμάτων. Να αποφεύγουν τα ταξίδια στο εξωτερικό προτρέπει τους πολίτες της η Νορβηγία – 67 κρούσματαεντοπίστηκαν σε μονάδα επεξεργασίας κρέατος, στο Βέλγιο.

“Ανύπαρκτη” χαρακτήρισε τη συμφωνία Ελλάδας-Αιγύπτου για μερική οριοθέτηση ΑΟΖ ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ανακοινώνοντας, ταυτόχρονα, την επανάληψη των τουρκικών γεωτρήσεων για εντοπισμό υδρογονανθράκων στην ανατολική Μεσόγειο. Δήλωσε, μάλιστα, ότι το Barbaros είναι ήδη στην περιοχή. Ανέφερε, επίσης, ότι το “πάγωμα” των ερευνών είχε ζητήσει η Άγκελα Μέρκελ και ο ίδιος είχε συμφωνήσει, παρότι, όπως τόνισε, διεμήνυσε στη Γερμανίδα καγκελάριο ότι δεν εμπιστεύεται την Ελλάδα. Σημειώνεται ότι η Άγκυρα είχε ανακοινώσει την περασμένη εβδομάδα την αναστολή των ερευνών της στην ανατολική Μεσόγειο προκειμένου να ξεκινήσει συνομιλίες με την Αθήνα, τις οποίες και ματαίωσε, όπως επιβεβαίωσε, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο ΥΠΕΞ, Νίκος Δένδιας. Επίσης, η Τουρκία εξέδωσε NAVTEX για ασκήσεις με πραγματικά πυρά στις 10 και 11 Αυγούστου, ανάμεσα σε Ρόδο και Καστελόριζο.

Πτωτικές τάσεις επικράτησαν στην τελευταία συνεδρίαση τα εβδομάδας στο ΧΑ, με απώλειες 1,24% στο κλείσιμο, με την αγορά να επηρεάζεται αρνητικά από την αναζωπύρωση της ελληνοτουρκικής κρίσης.

Προσλήψεις 655 εργαζομένων σε ΟΣΥ και ΣΤΑΣΥ με διαδικασίες fast track, άμεση προμήθεια 300 σύγχρονων λεωφορείων, ηλικίας μέχρι 10 ετών, με leasing και σύμπραξη με τα ΚΤΕΛ για την ενίσχυση των δρομολογίων των αστικών συγκοινωνιών, ανακοίνωσε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής, μετά την επίσκεψη του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, στο υπουργείο. “Η στήριξη των ΜΜΜ αποτελεί προτεραιότητα για την κυβέρνηση”, υπογράμμισε ο κ. Μητσοτάκης.

Επένδυση ύψους 46,1 εκατ. ευρώ για την κατασκευή μονάδας παραγωγής χαρτιού στη Βοιωτία εγκρίθηκε από τη Διυπουργική Επιτροπή Στρατηγικών Επενδύσεων. Φορέας της επένδυσης είναι η εταιρεία INTERTRADE HELLAS A.B.E.E.

Σε ύφεση η φωτιά σε δασική έκταση στην περιοχή Δροσοπηγή του Δήμου Ανατολικής Μάνης.

Πέντε αστυνομικοί τραυματίες κατά τη διάρκεια κινηματογραφικής καταδίωξης ληστών από το Φάληρο μέχρι το Ζεφύρι, όταν οι 3 δράστες επιχείρησαν να εμβολίσουν με το όχημά τους μοτοσυκλετιστές της ομάδας ΔΙΑΣ – συνελήφθησαν δύο άνδρες Ρομά, ενώ μια γυναίκα διέφυγε και αναζητείται.

Βοήθεια στους άστεγους και άπορους και στις δύσκολες συνθήκες του ελληνικού καλοκαιριού, προσφέρει το Κέντρο Υποδοχής και Αλληλεγγύης του Δήμου Αθηναίων. Περισσότερα από τον Γιώργο Μανουσακάκη…

Στην αθλητική σας ενημέρωση: Σοκ στον χώρο του μπάσκετ. Ο 27χρονος πρώην παίκτης του Ερυθρού Αστέρα, Μάικλ Ότζο, άφησε την τελευταία του πνοή στο Βελιγράδι, κατά τη διάρκεια προπόνησης, από ανακοπή καρδιάς.

Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες κυρίως το μεσημέρι και το απόγευμα, αύριο στην Αττική, οπότε θα εκδηλωθούν βροχές και σποραδικές καταιγίδες τοπικά ισχυρές. Μέγιστη θερμοκρασία 28 βαθμοί Κελσίου – 26 βαθμοί, αυτήν την ώρα, στην Τεχνόπολη, εδώ, στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα