back to top
23.4 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

23.4 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 17:00

Διαβάστε επίσης

“Ανύπαρκτη” χαρακτήρισε τη συμφωνία Ελλάδας-Αιγύπτου για μερική οριοθέτηση ΑΟΖ ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ανακοινώνοντας, ταυτόχρονα, την επανάληψη των τουρκικών γεωτρήσεων για εντοπισμό υδρογονανθράκων στην ανατολική Μεσόγειο. Δήλωσε, μάλιστα, ότι ο Barbaros είναι ήδη στην περιοχή. Ο Τούρκος πρόεδρος ανέφερε, επίσης, ότι το “πάγωμα” των ερευνών είχε ζητήσει η Άγκελα Μέρκελ και ο ίδιος είχε συμφωνήσει, παρότι, όπως τόνισε, διεμήνυσε στη Γερμανίδα καγκελάριο ότι δεν εμπιστεύεται την Ελλάδα. Σημειώνεται ότι η Άγκυρα είχε ανακοινώσει την περασμένη εβδομάδα την αναστολή των ερευνών της στην ανατολική Μεσόγειο προκειμένου να ξεκινήσει συνομιλίες με την Αθήνα, τις οποίες και ματαίωσε, όπως επιβεβαίωσε, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο ΥΠΕΞ, Νίκος Δένδιας. Επίσης, η Τουρκία εξέδωσε NAVTEX για ασκήσεις με πραγματικά πυρά στις 10 και 11 Αυγούστου, ανάμεσα σε Ρόδο και Καστελόριζο.

..Εθνική επιτυχία, που κλείνει εκκρεμότητα 15 ετών, χαρακτήρισε τη συμφωνία με το Κάιρο ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, Τόσο η συμφωνία με την Αίγυπτο, όσο αυτή με την Ιταλία θα έρθουν σύντομα προς κύρωση στο ελληνικό κοινοβούλιο, ανέφερε ο Νίκος Δένδιας.

Προσλήψεις 655 εργαζομένων σε ΟΣΥ και ΣΤΑΣΥ με διαδικασίες fast track, άμεση προμήθεια 300 σύγχρονων λεωφορείων, ηλικίας μέχρι 10 ετών, με leasing και σύμπραξη με τα ΚΤΕΛ για την ενίσχυση των δρομολογίων των αστικών συγκοινωνιών, στο πλαίσιο και των μέτρων για την αποτροπή της έξαρσης του νέου κορονοϊού, ανακοίνωσε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής, μετά την επίσκεψη στο υπουργείο του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη. “Η στήριξη των ΜΜΜ αποτελεί προτεραιότητα για την κυβέρνηση”, υπογράμμισε ο κ. Μητσοτάκης.

Ταξιδιωτική οδηγία για την Ελλάδα, λόγω της αύξησης των κρουσμάτων κορονοϊού στη χώρα μας τις τελευταίες ημέρες, εξέδωσε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ. Ειδικότερα συστήνεται η αποφυγή ταξιδιών προς την Ελλάδα εάν αυτά δεν είναι αναγκαία, δεν αφορούν δηλαδή την παροχή ανθρωπιστικής και ιατρικής βοήθειας ή επείγοντα οικογενειακά περιστατικά.

…Μειωμένη κατά 75% ήταν η επιβατική κίνηση στα ελληνικά περιφερειακά αεροδρόμια τον Ιούλιο, όπως ανακοίνωσε η διαχειρίστρια εταιρεία Fraport. Στο 70% η μείωση στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών. Σύμφωνα με τα στοιχεία της εταιρείας, ο συνολικός αριθμός των επιβατών στα 14 περιφερειακά αεροδρόμια υποχώρησε τον Ιούλιο σε 1,3 εκ. επιβάτες από 5,3 εκ. τον Ιούλιο πέρυσι.

…Προκαταρκτική εξέταση από τον εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών, Νικόλαο Στεφανάτο, για τα επίμαχα δημοσιεύματα και αναρτήσεις σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης με θεωρίες συνωμοσίας για τον νέο κορονοϊό και προτροπές να αγνοήσουν οι πολίτες τα μέτρα. Υπενθυμίζεται ότι η υπόθεση πήρε το δρόμο της Δικαιοσύνης κατόπιν εντολής του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοϊδη.

Επένδυση ύψους 46,1 εκατ. ευρώ για την κατασκευή μονάδας παραγωγής χαρτιού στη Βοιωτία εγκρίθηκε από τη Διυπουργική Επιτροπή Στρατηγικών Επενδύσεων που συνεδρίασε υπό την προεδρία του υπουργού Ανάπτυξης, Άδωνι Γεωργιάδη. Φορέας της επένδυσης είναι η εταιρεία INTERTRADE HELLAS A.B.E.E.

Στους 154 μέχρι στιγμής οι νεκροί από τις εκρήξεις της Τρίτης στο λιμάνι της Βυρητού – 120 από τις 5.000 των τραυματιών σε κρίσιμη κατάσταση. Στον Λίβανο αύριο ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ – 17 εκ. δολάρια η αρχική βοήθεια των ΗΠΑ προς την πληττόμενη χώρα. Έκκληση για 15 εκ. δολάρια απευθύνει στη διεθνή κοινότητα ο ΠΟΥ, για 8,25 εκ. η UNICEF.

Σε εξέλιξη η φωτιά σε δασική έκταση στην περιοχή Δροσοπηγή του Δήμου Ανατολικής Μάνης – στο σημείο ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις. Συγκεκριμένα επιχειρούν 61 πυροσβέστες με 15 οχήματα, 5 πεζοπόρα τμήμτα, 7 Α/Φ και 3 Ε/Π.

Πέντε αστυνομικοί τραυματίες κατά τη διάρκεια κινηματογραφικής καταδίωξης ληστών από το Φάληρο μέχρι το Ζεφύρι. Οι αστυνομικοί τραυματίστηκαν όταν οι δράστες κλοπής, όλοι τους Ρομά, επιχείρησαν να εμβολίσουν με το όχημά τους μοτοσυκλετιστές της ομάδας ΔΙΑΣ – συνελήφθησαν δύο άνδρες, ενώ μια γυναίκα διέφυγε και αναζητείται.

Στην αθλητική σας ενημέρωση: Σε μία διαφορετική ποδοσφαιρική χρονιά, έφτασε η ώρα να επιστρέψει το Champions League, με δύο μεγάλα παιχνίδια να διεξάγονται σήμερα, με φόντο την τελική φάση της διοργάνωσης στην Πορτογαλία. Περισσότερα από τον Απόστολο Βαξεβανέλη…

Σοκ στον χώρο του μπάσκετ. Ο 27χρονος πρώην παίκτης του Ερυθρού Αστέρα, Μάικλ Ότζο, άφησε την τελευταία του πνοή στο Βελιγράδι, κατά τη διάρκεια προπόνησης, από ανακοπή καρδιάς.

Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες κυρίως το μεσημέρι και το απόγευμα, αύριο στην Αττική, οπότε θα εκδηλωθούν βροχές και σποραδικές καταιγίδες τοπικά ισχυρές. Μέγιστη θερμοκρασία 28 βαθμοί Κελσίου – 28 βαθμοί, αυτήν την ώρα, στην Τεχνόπολη, εδώ, στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα