back to top
24.1 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

24.1 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 13:00

Διαβάστε επίσης

Οργισμένη η αντίδραση της Άγκυρας μετά τη συμφωνία Αθήνας – Καϊρου για μερική οριοθέτηση ΑΟΖ: η Τουρκία εξέδωσε NAVTEX για ασκήσεις με πραγματικά πυρά στις 10 και 11 Αυγούστου, ανάμεσα σε Ρόδο και Καστελόριζο, ενώ, πριν από λίγο, ο ΥΠΕΞ, Νίκος Δένδιας, επιβεβαίωσε μέσω ΣΚΑΪ ότι η Τουρκία ματαιώνει τη συμμετοχή της στις προγραμματισμένες για τα τέλη Αυγούστου διευρευνητικές επαφές. Η αντίδραση της Άγκυρας στη συμφωνία μάς προκαλεί έκπληξη, είχε δηλώσει νωρίτερα ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Αιγύπτου, Άχμεντ Χάφεζ.

…Εθνική επιτυχία, που κλείνει εκκρεμότητα 15 ετών, χαρακτήρισε τη συμφωνία με το Κάιρο ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, από τη Ρόδο όπου βρίσκεται.

Την ανάγκη αποφυγής “μονομερών ενεργειών” εξέφρασε ο Ύπατος Εκπρόσωπος της ΕΕ για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής, Ζοζέπ Μπορέλ, μετά τη συνάντησή του στη Μάλτα με τον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, στον απόηχο της ελληνοαιγυπτιακής συμφωνίας. Τηλεφωνική επικοινωνία νωρίτερα των υπουργών Εξωτερικών ΗΠΑ και Αιγύπτου. Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ σχολίασε ότι οι ΗΠΑ ενθαρρύνουν όλα τα κράτη να επιλύουν ειρηνικά τις διαφωνίες τους για ζητήματα που αφορούν τα όρια θαλάσσιας δικαιοδοσίας.

Στο υπουργείο Μεταφορών σε λίγη ώρα ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης. Στο τραπέζι μέτρα για την αύξηση της πυκνότητας των δρομολογίων στα μέσα μεταφοράς, προκειμένου να περιοριστεί ο συνωστισμός.

…Άλμα στα κρούσματα, την ίδια ώρα, στη χώρα μας, που χθες μόνον έφθασαν τα 153. Εντατικοί οι έλεγχοι των Αρχών για την τήρηση των μέτρων. Σε ισχύ έως το πρωί της 17ης Αυγούστου τα έκτακτα περιοριστικά μέτρα στον Πόρο, όπου 18 κρούσματα κατεγράφησαν τις τελευταίες μέρες. Μεταξύ άλλων, απαγορεύεται η λειτουργία όλων των καταστημάτων από τις 11:00 το βράδυ ως τις 7:00 το πρωί και η συνάθροιση άνω των 9 ατόμων τόσο σε δημόσιο όσο και σε ιδιωτικό χώρο. Υποχρεωτική η χρήση μάσκας και στους εξωτερικούς χώρους. Στο νησί, κλιμάκια του ΕΟΔΥ, της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας, 10μελές ειδικό κλιμάκιο της ΕΛΑΣ, καθώς και του Λιμενικού. Κλιμάκιο του ΕΟΔΥ και στη Μύκονο για δειγματοληπτικούς ελέγχους μετά τα 8 κρούσματα εργαζομένων σε γνωστό παραλιακό μπαρ. Στο μεταξύ, σε τεστ θα υποβάλλονται υποχρεωτικά όλοι οι υγειονομικοί υπάλληλοι που επιστρέφουν από κανονική άδεια, με απόφαση του Βασίλη Κικίλια.

“Tον επόμενο Δεκαπενταύγουστο θα ξεμπερδέψουμε με τον κορονοϊό”, δήλωσε στο MEGA ο Πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Θανάσης Εξαδάκτυλος. Όπως είπε, “έπρεπε να έχουμε πριν από τις 29 Ιουλίου την υποχρεωτική χρήση της μάσκας με πρόστιμο, για να προσαρμοστούμε”.

Σε όλα τα ηπειρωτικά, συμπεριλαμβανομένης της Αττικής, αναμένεται να επεκταθεί σήμερα η κακοκαιρία “Θάλεια”, με εξαίρεση τη Θράκη, την Εύβοια και πιθανώς την Κρήτη, σύμφωνα με το meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών. Έκτακτη οικονομική ενίσχυση στους Δήμους Βελβεντού Κοζάνης και Λαγκαδά, ύψους 300.000 ευρώ ενέκρινε ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος. Την κήρυξη του Λαγκαδά σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ζητεί ο Δήμαρχος, Ιωάννης Ταχματζίδης.

Στα χέρια της αστυνομίας έπεσε ένας 40χρονος οδηγός ταξί που τα τελευταία τέσσερα χρόνια παρίστανε τον λογιστή και εξαπατούσε ηλικιωμένους, αποσπώντας χρηματικά ποσά με το πρόσχημα της επιστροφής χρημάτων που δήθεν είχαν τα παιδιά τους από την Εφορία.

Οι ελληνικές παραγωγές της Στέγης του Ιδρύματος Ωνάση ταξιδεύουν φέτος το καλοκαίρι εντός της χώρας, με στόχο την παρουσίαση της σύγχρονης καλλιτεχνικής παραγωγής σε διάφορα μέρη. Για το πρόγραμμα “Η Στέγη Ταξιδεύει στα φεστιβάλ της Ελλάδας” θα μας πει περισσότερα η Νάνσυ Αγγελοπούλου…

Καιρός: Σποραδικές βροχές ή καταιγίδες αργότερα στην Αττική. Μέγιστη θερμοκρασία 30 βαθμοί Κελσίου – 29 βαθμοί αυτήν την ώρα στην Τεχνόπολη, εδώ, στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα