back to top
23.5 C
Athens
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

23.5 C
Athens
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 12:00

Διαβάστε επίσης

Κυκλοφοριακά προβλήματα ως αυτή την ώρα στην κάθοδο του Κηφισού από την Αττική οδό μέχρι την Λένορμαν λόγω οικοδομικών υλικών που έχουν πέσει στο οδόστρωμα στο ύψος της Λένορμαν.

Διπλωματική κινητικότητα προκαλεί η συμφωνία Ελλάδας – Αιγύπτου για μερική οριοθέτηση ΑΟΖ, η οποία φέρνει νέα δεδομένα στην ανατολική Μεσόγειο και ακυρώνει στην πράξη το τουρκολιβυκό σύμφωνο.

Την ανάγκη αποφυγής «μονομερών ενεργειών» εξέφρασε ο Ύπατος Εκπρόσωπος της ΕΕ για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής Ζοζέπ Μπορέλ, μετά τη συνάντησή του στη Μάλτα με τον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, στον απόηχο της ελληνοαιγυπτιακής συμφωνίας.

Συγκεκριμένα έγραψε στο τουίτερ πως «οι καλές σχέσεις ΕΕ-Τουρκίας είναι προς το συμφέρον όλων. Πρέπει να αντιμετωπίσουμε από κοινού τις διαφορές μέσω του διαλόγου και να αποφεύγουμε μονομερείς ενέργειες».

Εθνική επιτυχία, που κλείνει εκκρεμότητα δεκαπέντε ετών, χαρακτήρισε τη συμφωνία με το Κάιρο ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, από τη Ρόδο όπου βρίσκεται.

“Εάν η Τουρκία θελήσει να έρθει στη συζήτηση μαζί μας υπό τους ίδιους όρους που έγινε αυτή η συμφωνία είναι καλοδεχούμενη” τόνισε ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας σε συνέντευξη του στον ΣΚΑΪ.

Οργισμένη ήταν η αντίδραση της Άγκυρας, που εξέδωσε NAVTEX για ασκήσεις με πραγματικά πυρά στις 10 και 11 Αυγούστου, ανάμεσα σε Ρόδο και Καστελόριζο.

Έντονη είναι η φημολογία, χωρίς όμως να επιβεβαιώνεται, πως η Τουρκία θέλει να ματαιώσει τις διερευνητικές επαφές που αναμένεται να γίνουν στα τέλη Αυγούστου.

Η αντίδραση της Τουρκίας στη συμφωνία μάς προκαλεί έκπληξη, δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Αιγύπτου, Άχμεντ Χάφεζ.

Τηλεφωνική επικοινωνία νωρίτερα των υπουργών Εξωτερικών ΗΠΑ και Αιγύπτου.

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ σχολίασε πως οι ΗΠΑ ενθαρρύνουν όλα τα κράτη να επιλύουν ειρηνικά τις διαφωνίες τους για ζητήματα που αφορούν τα όρια θαλάσσιας δικαιοδοσίας.

Σε όλα τα ηπειρωτικά, συμπεριλαμβανομένης της Αττικής, αναμένεται να επεκταθεί σήμερα η κακοκαιρία Θάλεια, με εξαίρεση τη Θράκη, την Εύβοια και πιθανώς την Κρήτη, σύμφωνα με το meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Την κήρυξη του δήμου Λαγκαδά σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ζητεί ο δήμαρχος Ιωάννης Ταχματζίδης, μετά τα σοβαρά προβλήματα που δημιούργησε η ισχυρή βροχόπτωση.

Περισσότερα από 60 μηχανήματα ιδιωτικών υπηρεσιών και ιδιωτών που επιστρατεύτηκαν από τη δημοτική αρχή επιχειρούν στις πληγείσες περιοχές, ενώ συνεργεία της περιφέρειας ανοίγουν τους δρόμους από τα φερτά υλικά και τα δέντρα που έπεσαν.

Τη νύχτα δεκάδες άνθρωποι απεγκλωβίστηκαν από σπίτια και αυτοκίνητα.

Αλματώδης η εξάπλωση του κοoωνοιού στη χώρα μας τις πρώτες μέρες του Αυγούστου. Ο αριθμός των χθεσινών κρουσμάτων είναι ξανά τριψήφιος, φτάνοντας τα 153. Εντατικούς ελέγχους για τήρηση μέτρων πραγματοποιούν οι αρχές ανά την επικράτεια.

Σε ισχύ ως το πρωί της 17ης Αυγούστου τα έκτακτα περιοριστικά μέτρα στον Πόρο όπου καταγράφηκαν 18 κρούσματα τις τελευταίες μέρες. Μεταξύ άλλων απαγορεύεται η λειτουργία όλων των καταστημάτων από τις 11 το βράδυ ως τις 7 το πρωί και η συνάθροιση άνω των 9 ατόμων τόσο σε δημόσιο όσο και σε ιδιωτικό χώρο. Υποχρεωτική η χρήση μάσκας και στους εξωτερικούς χώρους.

Ανησυχία προκαλεί το γεγονός ότι στην Αττική τα περισσότερα κρούσματα είναι “ορφανά”. Τις πρώτες μέρες του Αυγούστου έφτασαν στο λεκανοπέδιο τα 154 και στη Θεσσαλονίκη τα 166.

Σε τεστ θα υποβάλλονται υποχρεωτικά όλοι οι υγειονομικοί υπάλληλοι που επιστρέφουν από κανονική άδεια, με απόφαση του Βασίλη Κικίλια.

Στο υπουργείο Μεταφορών σε μία ώρα ο πρωθυπουργός. Στο τραπέζι μέτρα για την αύξηση της πυκνότητας των δρομολογίων στα μέσα μεταφοράς, προκειμένου να περιοριστεί ο συνωστισμός.

Οι επιπτώσεις του κορονοιού είναι εμφανείς και στις μετακινήσεις με τα υπεραστικά λεωφορεία. Η κίνηση στον σταθμό του Κηφισού είναι μειωμένη 50% σε σχέση με πέρυσι.

Σποραδικές βροχές ή καταιγίδες προβλέπονται για το μεσημέρι και το απόγευμα στην Αττική. Μέγιστη θερμοκρασία 30 βαθμοί Κελσίου – 28 βαθμοί αυτήν την ώρα στην Τεχνόπολη, εδώ, στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα