back to top
14.4 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

14.4 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 10:00

Διαβάστε επίσης

Oυρές χιλιομέτρων στην κάθοδο του Κηφισού από την Αττική οδό μέχρι την Λένορμαν λόγω οικοδομικών υλικών που έχουν πέσει στο οδόστρωμα στο ύψος της Λένορμαν.

Μεγάλο προβληματισμό προκαλεί η ραγδαία εξάπλωσης του κορoνοϊού τις τελευταίες ημέρες στη χώρα μας. Ο συνολικός αριθμός των νέων κρουσμάτων είναι ξανά τριψήφιος, φτάνοντας τα 153. Εντατικούς ελέγχους πραγματοποιούν οι υγειονομικές αρχές ανά την επικράτεια.

Σε ισχύ από τα ξημερώματα έκτακτα περιοριστικά μέτρα στον Πόρο όπου καταγράφηκαν 18 κρούσματα τις τελευταίες μέρες. Μεταξύ άλλων απαγορεύεται η λειτουργία όλων των καταστημάτων από τις 11 το βράδυ ως τις 7 το πρωί και η συνάθροιση άνω των 9 ατόμων τόσο σε δημόσιο όσο και σε ιδιωτικό χώρο. Υποχρεωτική η χρήση μάσκας και στους εξωτερικούς χώρους.

Στο νησί, κλιμάκια του ΕΟΔΥ, της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας, 10μελές ειδικό κλιμάκιο της ΕΛΑΣ, καθώς και του λιμενικού.

Κλιμάκιο του ΕΟΔΥ και στη Μύκονο για δειγματοληπτικούς ελέγχους μετά τα 8 κρούσματα εργαζομένων σε γνωστό παραλιακό μπαρ.

Στα 96 ανέρχονται τα κρούσματα από τους δύο γάμους σε Αλεξανδρούπολη και Αμπελόκηπους Θεσσαλονίκης, στα 42 από το εργοστάσιο επεξεργασίας κρέατος στην Καβάλα.

Ανησυχία προκαλεί το γεγονός ότι στην Αττική τα περισσότερα κρούσματα είναι “ορφανά”. Τις πρώτες μέρες του Αυγούστου έφτασαν στο λεκανοπέδιο τα 154 και στη Θεσσαλονίκη τα 166.

Σε τεστ θα υποβάλλονται υποχρεωτικά όλοι οι υγειονομικοί υπάλληλοι που επιστρέφουν από κανονική άδεια, με απόφαση του Βασίλη Κικίλια.

Στο υπουργείο Μεταφορών στη μία ο πρωθυπουργός. Στο τραπέζι μέτρα για την αύξηση της πυκνότητας των δρομολογίων στα μέσα μεταφοράς, προκειμένου να περιοριστεί ο συνωστισμός.

«Αυτή τη στιγμή ο ιός φαίνεται ότι φεύγει από τον έλεγχο μας» προειδοποιεί ο Μανώλης Δερμιτζάκης καθηγητής Γενετικής Πανεπιστημίου Γενεύης. Όπως είπε μιλώντας στον ΣΚΑΙ, έχουμε βγει από τα όρια καλού σεναρίου που είχαμε και πάμε προς κακό.

Νέα έξαρση της πανδημίας στις ΗΠΑ. Ξεπέρασαν τους 2.000 οι νεκροί μέσα σε 24 ώρες, για πρώτη φορά ύστερα από 3 μήνες. Εμβόλιο πριν από τις αμερικανικές προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου υπόσχεται τώρα ο Ντόναλντ Τραμπ.

Το Πανεπιστήμιο της Ουάσινγκτον προβλέπει ότι ο απολογισμός της πανδημίας του κορονοϊού ενδέχεται να πλησιάζει τους 300.000 νεκρούς την 1η Δεκεμβρίου.

Προεδρικό διάταγμα για τη διάθεση 1.9 δισεκατομμυρίων δολαρίων, προκειμένου να γίνει αγορά ή παραγωγή ενός εμβολίου κατά του Covid 19 υπέγραψε ο πρόεδρος της Βραζιλίας Ζαΐρ Μπολσονάρο.

Νέα δεδομένα στην Ανατολική Μεσόγειο φέρνει η Συμφωνία Ελλάδας – Αιγύπτου για μερική οριοθέτηση ΑΟΖ.

Εθνική επιτυχία, που κλείνει εκκρεμότητα δεκαπέντε ετών, χαρακτήρισε νωρίτερα την συμφωνία για την ΑΟΖ Ελλάδας- Αιγύπτου ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης τη Ρόδο όπου πραγματοποιεί συναντήσεις με αυτοδιοικητικούς και παραγωγικούς φορείς. Ο κ. Μητσοτάκης, υπογράμμισε ότι η συμφωνία αυτή υπογράφεται ανάμεσα σε δύο νόμιμες κυβερνήσεις, ενώ αναγνωρίζει στα νησιά μας υφαλοκρηπίδα και κυριαρχικά δικαιώματα στις θαλάσσιες ζώνες, ακυρώνοντας στην πράξη παράνομες συμφωνίες, όπως αυτή μεταξύ της Τουρκίας και της διοίκησης της Τρίπολης. Μόνο το διεθνές δίκαιο εγγυάται την ειρηνική επίλυση των διαφορών, τόνισε.

Οργισμένη ήταν η αντίδραση της Άγκυρας, που χαρακτήρισε τη συμφωνία Ελλάδας – Αιγύπτου ανύπαρκτη, ενώ εξέδωσε NAVTEX για ασκήσεις με πραγματικά πυρά στις 10 και 11 Αυγούστου, ανάμεσα σε Ρόδο και Καστελόριζο.

Έντονη είναι η φημολογία, χωρίς όμως να επιβεβαιώνεται, πως η Άγκυρα θέλει να ματαιώσει τις διερευνητικές επαφές που αναμένεται να πραγματοποιηθούν στα τέλη Αυγούστου.

«Προκαλεί έκπληξη» η απάντηση του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών στη συμφωνία οριοθέτησης θαλασσίων ζωνών Αιγύπτου-Ελλάδας που καθορίζει μία Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη μεταξύ των δύο χωρών, δήλωσε, από το Κάιρο, ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Αιγύπτου, Άχμεντ Χάφεζ.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες ενθαρρύνουν όλα τα κράτη να επιλύουν ειρηνικά τις διαφωνίες τους για ζητήματα που αφορούν τα όρια θαλάσσιας δικαιοδοσίας, σχολίασε εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Δεκάδες άνθρωποι εγκλωβίστηκαν σε σπίτια και οχήματα στο Λαγκαδά Θεσσαλονίκης, που επλήγη από την κακοκαιρία Θάλεια. Σε ανακοίνωσή του ο δήμος αναφέρει ότι βρίσκεται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Υποδοχή Μεσσία για τον Εμμανουέλ Μακρόν στη Βηρυτό, με το πλήθος που συγκεντρώθηκε να του ζητά να τους βοηθήσει και να βάλλει κατά της κυβέρνησης. Η γαλλική βοήθεια δεν θα πάει σε διεφθαρμένα χέρια, ήταν η απάντηση του Γάλλου προέδρου, ενώ σε έντονο διάλογο που είχε με διαδηλώτρια είπε ότι βρίσκεται εκεί για να βοηθήσει το λαό του Λιβάνου και όχι την κυβέρνηση.

Τη νύχτα η κατάσταση ξέφυγε καθώς διαδηλωτές συγκρούστηκαν με την αστυνομία, η οποία έκανε χρήση χημικών.

Ένα πρωτοποριακό πρόγραμμα για την ουσιαστική επανένταξη κρατουμένων στην κοινωνία δημιουργήθηκε από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Πρόκειται για το πρόγραμμα, με την ονομασία NESTOR, για το οποίο θα μας πει περισσότερα ο Δημήτρης Πέρρος.

Ο Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε ότι υπέγραψε απόφαση με την οποία επιβάλλονται ξανά δασμοί ύψους 10% σε ορισμένα προϊόντα αλουμινίου από τον Καναδά. Σε μια πρώτη αντίδραση, το Εμπορικό Επιμελητήριο των ΗΠΑ σημείωσε ότι η απόφαση αυτή, θα αυξήσει το κόστος για τους Αμερικανούς κατασκευαστές.

Σποραδικές βροχές ή καταιγίδες προβλέπονται για το μεσημέρι και το απόγευμα στην Αττική. Μέγιστη θερμοκρασία 30 βαθμοί Κελσίου – 27 βαθμοί αυτήν την ώρα στην Τεχνόπολη, εδώ, στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα