back to top
17.1 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

17.1 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

ΥΠΕΞ Τουρκίας: Άκυρη και ανυπόστατη η συμφωνία Ελλάδας – Αιγύπτου

Διαβάστε επίσης

Ανακοίνωση εξέδωσε το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας σχετικά με τη συμφωνία Ελλάδας-Αιγύπτου για την οριοθέτηση των θαλάσσιων ζωνών τους. Ισχυρίζεται, μεταξύ άλλων, ότι η οριοθετημένη ζώνη «βρίσκεται εντός της τουρκικής υφαλοκρηπίδας» και υποστηρίζει πως «για την Άγκυρα είναι άκυρη και ανυπόστατη».

Επισημαίνεται πως νωρίτερα διπλωματικές πηγές από την Ελλάδα τόνιζαν πως η συμφωνία είναι στη βάση του σεβασμού του Διεθνούς Δικαίου και απολύτως σύμφωνη με το Δίκαιο της Θάλασσας όπως έχει εφαρμοσθεί σε πρακτική και σε νομολογία, και υπογράμμιζαν ότι επιβεβαιώνεται πανηγυρικά η πάγια θέση της Ελλάδας ότι τα νησιά έχουν κυριαρχικά δικαιώματα υφαλοκρηπίδας και ΑΟΖ.

Με NAVTEX απαντά η Τουρκία στη συμφωνία Ελλάδας-Αιγύπτου

Eν τω μεταξύ, με την έκδοση μιας νέας NAVTEX αποφάσισε να απαντήσει την Πέμπτη η Τουρκία, στον απόηχο της υπογραφής της συμφωνίας οριοθέτησης θαλασσίων ζωνών μεταξύ Ελλάδας και Αιγύπτου.

Με αυτήν γνωστοποιείται η διεξαγωγή ασκήσεων με χρήση πραγματικών πυρών σε θαλάσσια περιοχή ανάμεσα σε Ρόδο και Καστελλόριζο. Η τουρκική άσκηση θα πραγματοποιηθεί στις 10 και 11 Αυγούστου.

Πηγή: AΠΕ-ΜΠΕ

 

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα