back to top
23 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

23 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Θεσσαλονίκη: Αποκαταστάθηκαν τα προβλήματα που έφερε η κακοκαιρία «Θάλεια» – Σε επιφυλακή οι αρμόδιες αρχές

Διαβάστε επίσης

Με έντονες βροχοπτώσεις, χαλάζι και πλήθος κεραυνών έφτασε χθες το απόγευμα η κακοκαιρία «Θάλεια» στην Κεντρική και τη Δυτική Μακεδονία προκαλώντας προβλήματα, τα οποία ωστόσο έχουν αποκατασταθεί.

Στις 11 το βράδυ αποκαταστάθηκε η ηλεκτροδότηση στην Πιερία, σύμφωνα με τον επικεφαλής του τμήματος Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, κ. Χαράλαμπο Στεργιάδη. Ο κ. Στεργιάδης μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων, «Πρακτορείο 104,9 FM», τόνισε ότι παρά τις έντονες βροχοπτώσεις που ξεκίνησαν από την Πέλλα, την Ημαθία και την Κατερίνη και επεκτάθηκαν σε όλη την Κεντρική Μακεδονία «δεν είχαμε πλημμυρικά φαινόμενα, έχουμε κάνει το προηγούμενο διάστημα εκτεταμένους καθαρισμούς σε ρέματα». Λίγο πριν τις 11, σύμφωνα με την αστυνομία αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία στις σήραγγες του Πλαταμώνα και στα δύο ρεύματα της ΠΑΘΕ, η οποία διεξαγόταν από την παλαιά εθνική οδό κατά τη διάρκεια της εκτεταμένης διακοπής ηλεκτροδότησης στο νομό Πιερίας.

Στη Θεσσαλονίκη, αργά το βράδυ, συσσώρευση υδάτων υπήρξε σε δύο σημεία, στο τούνελ της περιφερειακής οδού και στην περιοχή Βιοκαρπέτ, όπου «με μηχανήματα έργου και αντλητικά αποκαταστάθηκαν αυτά τα σημεία, μέσα στη νύχτα», όπως είπε ο επικεφαλής του τμήματος Πολιτικής Προστασίας.

Χαλαζοπτώσεις καταγράφηκαν στον δήμο Θερμαϊκού και στη Βόρεια Χαλκιδική.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία από χθες το απόγευμα δέχθηκε έντεκα κλήσεις για πτώσεις και κοπές δέντρων και έξι κλήσεις για άντληση υδάτων από τις περιοχές των δήμων Θεσσαλονίκης, Θέρμης, Θερμαϊκού, Βέροιας και Κασσάνδρας. Στη Δυτική Μακεδονία, η Πυροσβεστική δέχθηκε εννέα κλήσεις για πτώσεις δέντρων και τρεις κλήσεις για άντληση υδάτων.

Επί ποδός βρίσκονται όλες οι αρμόδιες υπηρεσίες καθώς η «Θάλεια» δεν φαίνεται να υποχωρεί πριν το Σαββατοκύριακο. Μάλιστα ο επικεφαλής του τμήματος Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας επισήμανε ότι σύμφωνα με τις προβλέψεις της ΕΜΥ αναμένονται σήμερα το βράδυ έντονα φαινόμενα. «Είμαστε σε επιφυλακή, σήμερα θέλει προσοχή σε Πιερία, Χαλκιδική, Θεσσαλονίκη» κατέληξε ο κ.Στεργιάδης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα