back to top
24.8 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

24.8 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Στις 19:00 η αναχώρηση της ναυλωμένης πτήσης του κυπριακού ΥΠΕΞ για την Βηρυτό

Διαβάστε επίσης

Στις 19:00 ώρα Κύπρου αναχωρεί για την Βηρυτό η ναυλωμένη πτήση του κυπριακού υπουργείου Εξωτερικών, μέσω της οποίας αναμένεται να επαναπατρισθούν οι Κύπριοι πολίτες του Λιβάνου.

Το αεροσκάφος θα μεταφέρει μεγάλες ποσότητες φαρμακευτικού και άλλου είδους υλικού εκ μέρους της Κυπριακής Δημοκρατίας, προκειμένου αυτά να διατεθούν για τις ανάγκες των τραυματιών και των συνεργείων διάσωσης στην Βηρυτό.

Με την ολοκλήρωση της παράδοσης του υλικού, αναμένεται να επιβιβαστούν στο αεροσκάφος περισσότεροι από 70 πολίτες κυπριακής υπηκοότητας που ζήτησαν να επαναπατρισθούν μέσω του ΥΠΕΞ, το οποίο καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια ούτως ώστε οι Κύπριοι του Λιβάνου να γυρίσουν με ασφάλεια στη χώρα τους.

Η άφιξη στο αεροδρόμιο της Λάρνακας υπολογίζεται περίπου στις 21:00 ώρα Κύπρου.

Υπενθυμίζεται ότι οι κυπριακές Αρχές βρίσκονται σε συνεχή επικοινωνία με αυτές του Λιβάνου, ούτως ώστε να συνδράμουν κατά τον μέγιστο δυνατό βαθμό στην χείρα βοηθείας προς την χώρα. Χτες αναχώρησαν δύο ελικόπτερα και 8 σκύλοι ιχνηλάτες της ΜΜΑΔ και της ΕΜΑΚ, προκειμένου να συμβάλλουν στις προσπάθειες ανεύρεσης επιζώντων.

Το πρωί της Πέμπτης, ο υπουργός Εσωτερικών της Κύπρου Νίκος Νουρής, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με την πρέσβειρα του Λιβάνου στην Κύπρο, εξέφρασε τα συλλυπητήρια του για την τραγωδία στην γειτονική χώρα και την ετοιμότητα του υπουργείου να παραχωρήσει την όποια διευκόλυνση κριθεί αναγκαία για το ενδεχόμενο μεταφοράς ατόμων που ενδεχόμενα χρήζουν ιατρικής ή άλλης βοήθειας προς τη χώρα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα