back to top
14.9 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

14.9 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Καλοκαιρινές διακοπές σε ποτάμι 

Διαβάστε επίσης

Αν ψάχνετε για τις διακοπές σας κάτι διαφορετικό, με δροσιά, περιπέτεια και πολύ πράσινο ξεχάστε τις παραλίες και πάρτε τα βουνά, κολυμπήστε στα ποτάμια σε κρυστάλλινα νερά κάτω από τα πλατάνια, κάντε rafting, πεζοπορίες, πικ νικ στη φύση, κ.λ.π.

Στον Βοϊδομάτη

Ο Βοϊδομάτης στο Ζαγόρι είναι μία από τις πολλές επιλογές, που προσφέρει η χώρα μας. Ο Βοϊδομάτης περνά μέσα από τον Εθνικό Δρυμό Βίκου-Αώου, είναι ένας μικρός παραπόταμος του Αώου με μήκος περίπου 15 χιλιομέτρων και είναι το ποτάμι με τα καθαρότερα νερά στην Ελλάδα και ίσως και την Ευρώπη. Στο πέρασμα του μπορεί κανείς να θαυμάσει τα μονότοξα ηπειρωτικά γεφύρια με πιο γνωστό το γεφύρι της Κλειδωνιάς.

Χαρακτηριστικό είναι ότι στο συγκεκριμένο ποτάμι θα βρεις σε πολλά σημεία πηγές για να πιεις νερό κατευθείαν από το βουνό.

Μπορείτε να προσεγγίστε εύκολα την κοίτη του από το γεφύρι της Αρίστης, από μονοπάτι 30 λεπτών διασχίζοντας το πλατανόδασος, αλλά και τη μονή Σπηλιώτισσας που φωλιάζει σε βράχο πάνω από την κοίτη ποταμού. Πιο δύσκολη είναι η πορεία από το χωριό Βίκος προς τις πηγές του Βοϊδομάτη, σε πλακόστρωτο μονοπάτι, που έχει όμως άφθονα σκαλιά και είναι πολύ απότομο.

Η ονομασία του Βοϊδομάτη, όπως διαβάζουμε στη Βικιπαίδεια, προέρχεται από τις σλαβικές λέξεις voda (= νερό) και mati (= πηγή), και όχι από την καθιερωμένη παρετυμολογία βόιδι δηλ. βόδι και μάτι (μάτι του βοδιού).

Καλλιόπη Ασλανίδου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +

spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα