back to top
19.6 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

19.6 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Γιώργος Δάικος στον Αθήνα 9,84: “Οι μετακινήσεις του πληθυσμού και οι συναθροίσεις συντέλεσαν στην αύξηση των κρουσμάτων”

Διαβάστε επίσης

“Οι μετακινήσεις του πληθυσμού ,λόγω καλοκαιρινών διακοπών και οι συναθροίσεις είναι οι κύριες παράμετροι που έχουν συντελέσει στην αύξηση των κρουσμάτων” τόνισε ο Γιώργος Δάικος ,Καθηγητής Παθολογίας-Λοιμώξεων Πανεπιστημίου Αθηνών, μιλώντας στον ΑΘΗΝΑ 9,84 και στην Ελεωνόρα Ορφανίδου. “Εχουμε και εισαγόμενα κρούσματα ,όπου γίνεται στοχευμένος , αλλά όχι καθολικός έλεγχος” πρόσθεσε.

Ερωτηθείς για το ότι παρότι έχουμε υψηλό αριθμό κρουσμάτων δεν έχουμε ασθενείς σε ΜΕΘ ο κ. Δάικος εκτίμησε ότι “οι ευπαθείς ομάδες προστατεύονται και τα περισσότερα κρούσματα είναι σε ηλικίες που περνάνε πιο ελαφριά τη νόσο, αλλά αν αυξηθούν τα κρούσματα εκεί , θα αυξηθούν και οι νοσηλευόμενοι στα Νοσοκομεία και στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας”.

Για την έναρξη της σχολικής χρονιάς και αν πρόκειται να μεταφερθεί χρονικά ο κ. Δάικος επισήμανε ότι “το σχολείο και το πως θα λειτουργήσει είναι πολύ δύσκολη εξίσωση. Αν την χρονική περίοδο που θα ξεκινήσουν τα σχολεία, η μετάδοση του ιού έχει ελαττωθεί, μπορεί να σκεφτεί κανείς να ανοίξουν τα σχολεία, με μέτρα βέβαια, αλλά οι μαθητές να επιστρέψουν στο φυσικό τους χώρο. Αυτό θα εξαρτηθεί από τη μετάδοση του ιού ,τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο”.

Τέλος ο κ. Δάικος ,αναφερόμενος στο εμβόλιο, υπογράμμισε ότι είναι εντυπωσιακό το πόσο γρήγορα έγιναν κάποια πράγματα και έσπευσε να συμπληρώσει : “Υπάρχουν 3-4 εμβόλια που βρίσκονται σε κλινικές μελέτες, στην τελευταία φάση, στη φάση τρία. Με τα μέχρι τώρα δεδομένα που έχουν ανακοινωθεί ,έχουμε αρκετές ελπίδες να έχουμε ένα αποτελεσματικό εμβόλιο στο τέλος του έτους , χωρίς να γνωρίζω όμως, αν θα προλάβουν όλες τις διαδικασίες εγκρίσεων. Μέσα στο 2021 πιστεύω θα έχουμε 1-2 από αυτά τα εμβόλια, που θα έχουν πάρει έγκριση και θα είναι διαθέσιμα” .

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα