back to top
13 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

13 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Δημήτρης Μπούχαλης στον Αθήνα 9,84: ” Είναι πάρα πολύ δύσκολα τα πράγματα στον τουρισμό ,διότι ο ιός είναι μια δυναμική κατάσταση που δεν μπορεί εύκολα να προληφθεί”

Διαβάστε επίσης

” Είναι πάρα πολύ δύσκολα τα πράγματα στον τουρισμό ,διότι ο ιός είναι μια δυναμική κατάσταση που δεν μπορεί εύκολα να προληφθεί” τόνισε ο Δημήτρης Μπούχαλης, Καθηγητής Τουρισμού στο Bournemouth University της Βρετανίας και διευθυντής του e-tourism Lab), μιλώντας στον ΑΘΗΝΑ 9,84 και στη Στέλλα Παπαμιχαήλ.

Όπως εξήγησε “Η Ελλάδα έχει -μικρού μεγέθους- εγχώρια αγορά ,ενώ οι υπόλοιπες χώρες στηρίζονται στη δική τους αγορά . Για αυτό έχουμε επηρεαστεί πολύ”.

Ο κ. Μπούχαλης εκτίμησε “ότι η κυβέρνηση έχει αντιμετωπίσει τον τουρισμό πολιτικά παρά τεχνοκρατικά”. Όπως είπε ” Ήθελε να είναι αρεστή πιο πολύ παρά να έχει μια πραγματική εικόνα στο το τι συμβαίνει. Θα έπρεπε να ήμασταν λιγότερο αισιόδοξοι .Υπήρχαν μεγάλες προσδοκίες σε ένα περιβάλλον, διαρκώς μεταβαλλόμενο. Από την 1η Απριλίου προέβλεψα ότι η σεζόν έχει χαθεί”.

Και συμπλήρωσε :”Θα έπρεπε να έχει προετοιμαστεί καλύτερα ο κόσμος. Θα πρέπει να μάθουμε να μην ανακοινώνουμε μέτρα και να τα ανακαλούμε σε λίγες μέρες. Πρέπει να περισώσουμε τους ανθρώπους που δουλεύουν στον τουρισμό .Να τους χρησιμοποιήσουμε σε άλλους κλάδους πχ σε αγροτικές καλλιέργειες , στην φροντίδα ηλικιωμένων”.

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα