back to top
20.5 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

20.5 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 24:00

Διαβάστε επίσης

Νέο θλιβερό ρεκόρ κατέγραψε σήμερα η χώρα στην προσπάθεια περιορισμού της πανδημίας του κορoνοϊού. Τα κρούσματα έφτασαν τα 124 ενώ οι νεκροί τους 210 μετά τον θάνατο 92χρονου με υποκείμενα νοσήματα. Από τα 124 κρούσματα τα 15 εντοπίστηκαν σε πύλες εισόδου της χώρας, ενώ 22 κρούσματα εντοπίστηκαν σε Αττική και άλλα τόσα σε Θεσσαλονίκη

“Πρέπει να ενεργοποιήσουμε και πάλι το εθνικό μας εμβόλιο που δεν είναι άλλο από το φιλότιμο μας και όλοι μαζί να τηρήσουμε τα μέτρα τα οποία μας υποδεικνύουν οι ειδικοί”, τόνισε ο πρωθυπουργός. Αναφερόμενος συγκεκριμένα στη χρήση μάσκας, είπε ότι πρέπει να γίνει πια μόνιμος συνοδός μας, όπως τα κλειδιά, τα γυαλιά και το κινητό μας. “Είναι σοκαριστικό το πώς κατάφερε ο κ. Μητσοτάκης μέσα σε τρεις μήνες να μετατρέψει την υγειονομική επιτυχία των πολιτών σε φιάσκο”, δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας. “Η χαλάρωση του Ιουλίου ήταν αποκλειστικά δική σας ευθύνη, κ. Μητσοτάκη”, σχολίασε η Φώφη Γεννηματά, καλώντας τον Πρωθυπουργό να εφαρμόσει “ένα ολοκληρωμένο και αποτελεσματικό πρόγραμμα προστασίας”, βασισμένο στις προτάσεις των ειδικών.

Ασύλληπτη τραγωδία στη Βηρυτό, με τους νεκρούς των δύο φονικών εκρήξεων χθες στο λιμάνι της πόλης να ξεπερνούν τους 100 – πάνω από 4.000 οι τραυματίες. Μεταξύ των νεκρών, σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, και μια Ελληνίδα, ενώ σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, οι Έλληνες τραυματίες ανέρχονται σε πέντε συνολικά, εκ των οποίων οι δύο σε σοβαρή κατάσταση. Στους τραυματίες και 3 Κύπριοι.

Από 250.000 έως 300.000 υπολογίζονται οι άστεγοι στην πρωτεύουσα του Λιβάνου – “σχεδόν το 50% της πόλης έχει καταστραφεί ή έχει υποστεί ζημιές”, δήλωσε ο κυβερνήτης της Βηρυτού – σε 3 έως 5 δις δολάρια εκτιμάται το κόστος. Έκκληση του Προέδρου του Λιβάνου, Μισέλ Αούν, να επισπεύσουν τα άλλα κράτη την αποστολή βοήθειας στη χώρα του, που ήδη βρίσκεται αντιμέτωπη με οικονομική κατάρρευση. Υπεράνθρωπες προσπάθειες, την ίδια ώρα, των σωστικών συνεργείων για τον εντοπισμό επιζώντων, με τις αρχικές έρευνες να δείχνουν ότι οι εκρήξεις οφείλονται σε χρόνια αδράνειας και αμέλειας σχετικά με την αποθήκευση εξαιρετικά εκρηκτικού υλικού στο λιμάνι τις Βηρυτού. Διαφανή έρευνα υποσχέθηκε ο Πρόεδρος της χώρας, ενώ ήδη τέθηκαν σε κατ’ οίκον περιορισμό λιμενικοί αξιωματούχοι.

…Διεθνής αλληλεγγύη προς τη Βυρητό, όπου αύριο μεταβαίνει ο Γάλλος πρόεδρος, Εμανουέλ Μακρόν. Θερμά συλλυπητήρια στον Πρόεδρο του Λιβάνου από την ΠτΔ, Κατερίνα Σακελλαροπούλου. Στη Βηρυτό βρίσκεται ο υφυπουργός Εξωτερικών, Κώστας Φραγκογιάννης, συνοδεύοντας την αποστολή κλιμακίου της ΕΜΑΚ, μετά από σχετική εισήγηση του υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Δένδια, και εντολή του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη.

Στις 11.397 ανέρχονταν μέχρι στιγμής οι αιτήσεις από τους πληττόμενους από τον κορονοϊό δανειολήπτες στην πλατφόρμα του προγράμματος ΓΕΦΥΡΑ για την επιδότηση του δανείου τους Α΄ κατοικίας.

Με αρνητική απόδοση άντλησε σήμερα το ελληνικό Δημόσιο το ποσό των 812,5 εκ. ευρώ στη δημοπρασία εντόκων γραμματίων τρίμηνης διάρκειας, αποτυπώνοντας το ιδιαίτερα θετικό κλίμα που επικρατεί στις διεθνείς αγορές για τους τίτλους του ελληνικού Δημοσίου.

Εφάπαξ ειδικό βοήθημα θα δοθεί σε καταναλωτές με χαμηλά εισοδήματα, στους οποίους έχει κοπεί το ρεύμα εξαιτίας ληξιπρόθεσμων οφειλών, σύμφωνα με απόφαση του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας. Το ύψος του ειδικού βοηθήματος θα καθορίζεται από το ύψος της συνολικής οφειλής των καταναλωτών. Οι δικαιούχοι θα πρέπει να υποβάλλουν αιτήσεις στους δήμους όπου υπάγονται.

Καιρός: Λίγες νεφώσεις το μεσημέρι, αύριο, στην Αττική, με τοπικές βροχές στα δυτικά και βόρεια. Μέγιστη θερμοκρασία 33 βαθμοί Κελσίου – 30 βαθμοί αυτήν την ώρα στην Τεχνόπολη, εδώ, στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα