back to top
21.8 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

21.8 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 23:00

Διαβάστε επίσης

Περιοριστικά μέτρα σε τοπικό επίπεδο ανακοινώθηκαν για τον Πόρο μετά τον αυξημένο αριθμό κρουσμάτων. Τα μέτρα αποφασίστηκαν σε έκτακτη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Κέντρο Επιχειρήσεων της Πολιτικής Προστασίας με εντολή του Υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκου Χαρδαλιά, σε συνεννόηση με τον Καθηγητή Σωτήρη Τσιόρδα και τον Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Βασίλειου Παπαγεωργίου. Περισσότερες πληροφορίες ακούμε από το συνάδελφο Δημήτρη Πέρρο… Δημήτρη

Τραβάει και πάλι το σκοινί η Τουρκία. Μετά την συμφωνία Ελλάδας – Αιγύπτου για την ΑΟΖ σύμφωνα με πληροφορίες του OPEN TV, η Άγκυρα ενημέρωσε την Αθήνα ότι από πλευράς της ματαιώνονται, προς το παρόν, οι διερευνητικές επαφές που ήταν να ξεκινήσουν τη Δευτέρα 24 Αυγούστου.

Υπενθυμίζεται ότι είχε προηγηθεί η ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών της Τουρκίας η οποία τόνιζε ότι η ελληνική συμφωνία είναι «ανύπαρκτη».

Νωρίτερα από την ακριτική Χάλκη, ο πρωθυπουργός έκανε λόγο για «μία ιδιαίτερα σημαντική ημέρα για τη χώρα μας, τη διεθνή νομιμότητα και τη σταθερότητα στην Ανατολική Μεσόγειο».

Ιστορική χαρακτήρισε τη σημερινή ημέρα ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας κατά την κοινή συνέντευξη Τύπου στο Κάιρο με τον Αιγύπτιο ομόλογό του.

“Η σχέση μεταξύ Αιγύπτου και Ελλάδας είναι ένας σημαντικός παράγοντας για τη διατήρηση της ασφάλειας και της σταθερότητας στην Ανατολική Μεσόγειο και για την αντιμετώπιση ανεύθυνων πολιτικών για την υποστήριξη της τρομοκρατίας, εκτός από την παρέκκλιση από τα θεμέλια του Διεθνούς Δικαίου”, τόνισε, από την πλευρά, του, ο Αιγύπτιος υπουργός Εξωτερικών, σε μια έμμεση αιχμή προς την Άγκυρα.

Μια συμφωνία άρον – άρον δεν αντιμετωπίζει την τουρκική επιθετικότητα αλλά δημιουργεί επικίνδυνα προηγούμενα για τα εθνικά μας συμφέροντα σημειώνει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ.

«Τα εθνικά θέματα δεν προσφέρονται για επικοινωνιακή διαχείριση ούτε για στείρα αντιπολίτευση», επισημαίνει σε ανακοίνωσή του το γραφείο Τύπου του Κινήματος Αλλαγής αναφορικά με την ελληνο-αιγυπτιακή συμφωνία.

Η κυβέρνηση επιδίδεται σε τυμπανοκρουσίες για τη συμφωνία Ελλάδας –Αιγύπτου, για την οριοθέτηση της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης, χωρίς να έχει ενημερώσει το λαό για το περιεχόμενο της συμφωνίας. Πίσω από τα μεγάλα λόγια περί «ιστορικής συμφωνίας» καιροφυλακτεί ο κίνδυνος ενός οδυνηρού συμβιβασμού σε βάρος κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας σχολιάζει το ΚΚΕ.

Οριοθετημένη χωρίς ενεργό μέτωπο παραμένει σύμφωνα με την πυροσβεστική η φωτιά που ξέσπασε στην Αταλάντη της Φθιώτιδας το μεσημέρι. Σε ύφεση η πυρκαγιά στην περιοχή της Αγίας Πελαγίας στα Κύθηρα.

Επιστολή συμπαράστασης προς το Πατριαρχείο Αντιοχείας απέστειλε ο Οικουμενικός Θρόνος, με την οποία ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος δηλώνει αλληλέγγυος τόσο στον Πατριάρχη Αντιοχείας Ιωάννη όσο και στον Μητροπολίτη Βηρυτού Ηλία, αλλά και στον λαό του Λιβάνου για την τραγωδία στο λιμάνι της Βηρυτού.

Με 1-0 μετά από εύστοχο κτύπημα πέναλτι του Χιμένες στο 8′ προηγείται η Γουλβς του Ολυμπιακού για τα προημιτελικά του Europa League. Το πέναλτι προήλθε από λάθος αντίδραση του Αλέν, μετά από κακή συνεννόηση με τον Μπα.

Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες κυρίως το μεσημέρι και το απόγευμα αύριο στην Αττική, οπότε θα εκδηλωθούν σποραδικές βροχές ή καταιγίδες. Μέγιστη θερμοκρασία 30 βαθμοί Κελσίου – 31 βαθμοί αυτήν την ώρα στην Τεχνόπολη, εδώ, στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα