back to top
16.2 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

16.2 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 20:00

Διαβάστε επίσης

Ανησυχητική η αύξηση κρουσμάτων του κορονοϊου στη χώρα μας. 153 τα νέα κρούσματα του Covid – 19 στη χώρα που ανακοίνωσε το απόγευμα στη χώρα

Τα 40 εντοπίστηκαν στην Αττική, τα 38 στη Θεσσαλονίκης και τα 18 θεωρούνται εισαγόμενα. Στη Μύκονο τα κρούσματα που καταγράφηκαν σε γνωστό παραλιακό μπαρ ανέρχονται σε 8. 11 κρούσματα εντοπίστηκαν κατά τους ελέγχους που διενεργήθηκαν στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 5123.

Συμφωνία για την οριοθέτηση θαλάσσιων ζωνών υπεγράφη από τους υπουργούς Εξωτερικών Ελλάδας – Αιγύπτου, Νίκο Δένδια και Σάμεχ Σούκρι στο Κάιρο.

Μιλώντας από την ακριτική Χάλκη, ο πρωθυπουργός έκανε λόγο για «μία ιδιαίτερα σημαντική ημέρα για τη χώρα μας, τη διεθνή νομιμότητα και τη σταθερότητα στην Ανατολική Μεσόγειο».

«Η σημερινή μας συμφωνία επιβεβαιώνει και κατοχυρώνει το δικαίωμα και την επήρεια των νησιών μας σε υφαλοκρηπίδα και σε Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη» τόνισε ο κ. Δένδιας και έστειλε το μήνυμα ότι από σήμερα οι σχέσεις της Ελλάδας και της Αιγύπτου περνούν σε μια νέα φάση στενότερων επαφών.

“Η σχέση μεταξύ Αιγύπτου και Ελλάδας είναι ένας σημαντικός παράγοντας για τη διατήρηση της ασφάλειας και της σταθερότητας στην Ανατολική Μεσόγειο και για την αντιμετώπιση ανεύθυνων πολιτικών για την υποστήριξη της τρομοκρατίας, εκτός από την παρέκκλιση από τα θεμέλια του Διεθνούς Δικαίου”, τόνισε, από την πλευρά, του, ο Αιγύπτιος υπουργός Εξωτερικών, σε μια έμμεση αιχμή προς την Άγκυρα.

Με μια οργισμένη ανακοίνωση αντέδρασε η Άγκυρα στην είδηση της οριοθέτησης ΑΟΖ μεταξύ της Ελλάδας και της Αιγύπτου, κάνοντας λόγο για μια «ανύπαρκτη συμφωνία».

«Για εμάς η συμφωνία είναι ανύπαρκτη» αναφέρει η ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών.

Η Παρασκευή 28 Αυγούστου ή η Δευτέρα 31 Αυγούστου είναι οι πιθανότερες ημερομηνίες για την ανακοίνωση των βάσεων εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Σύμφωνα με τις τελευταίες εκτιμήσεις, η πτώση των βάσεων θα είναι καθολική στις περισσότερες σχολές, μικρότερη σε Αθήνα-Θεσσαλονίκη και μεγαλύτερη στην περιφέρεια, με εξαίρεση τα τμήματα οικονομίας και πληροφορικής, όπου αναμένεται ανοδική τροχιά.

Δέκα νέες ηλεκτρονικές υπηρεσίες από τον Δήμο Αθηναίων με λίγα μόνο “κλικ”. Μεταξύ των νέων υπηρεσιών, πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης για μειωμένη θητεία, πιστοποιητικό διπλοεγγεγραμμένου, χορήγηση βεβαίωσης δημοτικής ενημερότητας, αίτηση για νέα παροχή ρεύματος και αίτηση για επανασύνδεση ηλεκτρικού ρεύματος. Όλες οι λεπτομέρειες στην ιστοσελίδα μας, στο www.athina984.gr. “Βάζουμε τέλος στη γραφειοκρατία αλλάζοντας ριζικά τη σχέση των πολιτών με τον δήμο”, τονίζει ο Δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης.

Με στόχο την πρόκριση σε προημιτελική φάση ευρωπαϊκής διοργάνωσης μετά από 22 χρόνια ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει στις δέκα το βράδυ τη Γουλβς στο «Μολινό» στη ρεβάνς της φάσης των «16» του Europa League.

Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες κυρίως το μεσημέρι και το απόγευμα αύριο στην Αττική, οπότε θα εκδηλωθούν σποραδικές βροχές ή καταιγίδες. Μέγιστη θερμοκρασία 30 βαθμοί Κελσίου – 31 βαθμοί αυτήν την ώρα στην Τεχνόπολη, εδώ, στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +

spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα