back to top
20.2 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

20.2 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 17:00

Διαβάστε επίσης

Κοντά στην υπογραφή συμφωνίας με την Αίγυπτο για την οριοθέτηση ΑΟΖ είναι η Ελλαδα, σύμφωνα με διαρροές σε αιγυπτιακά ΜΜΕ. Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, βρίσκεται ήδη στο Κάιρο, όπου θα έχει συνομιλίες με τον Αιγύπτιο ομόλογό του Σάμεχ Σούκρι. Αθήνα και Καϊρο βρίσκονταν εδώ και καιρό σε σχετικές διαπραγματεύσεις, με στόχο της Ελλάδας την ακύρωση στην πράξη του τουρκολιβυκού μνημονίου.

“Μια κακή συμφωνία με την Αίγυπτο θα μπορούσε να δώσει ανέλπιστα όπλα στη Τουρκία σε ό,τι αφορά τις διεκδικήσεις της απέναντι σε κυριαρχικά μας δικαιώματα”, τονίζει σε συνέντευξή του στο iEdeiseis ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, σημειώνοντας ότι “θα ήταν αυτοκαταστροφικό να αποδεχθούμε περιορισμένη επήρεια της Κρήτης που είναι το μεγαλύτερο νησί της Ελλάδας”. Προσθέτει, δε, ότι πρέπει να υπάρξει οριοθέτηση με την Αίγυπτο λαμβάνοντας υπόψιν όλη τη Ρόδο και όχι τη μισή.

Την πρόθεση της Ελλάδας να προχωρήσει σε διάλογο με την Τουρκία για το ζήτημα της ΑΟΖ, υπό αυστηρές προϋποθέσεις και εντός του πλαισίου που καθορίζει το Διεθνές Δίκαιο και, εάν δεν υπάρξει συμφωνία, το θέμα να παραπεμφθεί στη Χάγη, εξέφρασε, νωρίγερα, ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, σε διαδικτυακή συζήτηση με τον πρώην πρέσβη των ΗΠΑ στην Αθήνα, Νίκολας Μπερνς.Στο μεταξύ, στη Μάλτα συναντάται σήμερα ο Ύπατος Εκπρόσωπος της ΕΕ για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής, Ζοζέπ Μπορέλ, με τον Υπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου

Να καταδικάσουν την τουρκική απόφαση για τη μετατροπή ενός εμβληματικού μνημείου της ευρωπαϊκής ιστορίας, όπως είναι η Αγιά Σοφιά σε τζαμί, ζητεί με επιστολή της προς τους 14 μη εκτελεστικούς προέδρους κρατών – μελών της ΕΕ η ΠτΔ, Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Μείωση του ΕΝΦΙΑ για τους κατοίκους των μικρών νησιών εξήγγειλε από τη Χάλκη ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Νωρίτερα, εγκαινίασε το νέο Περιφερειακό Πολυδύναμο Ιατρείο στο νησί, το οποίο ονομάστηκε από τον προσφάτως εκλιπόντα πρώην υπουργό, Δημήτρη Κρεμαστινό.

Μετά τη σύσκεψη της Δευτέρας για τον νέο κορονοϊό θα αποφασιστεί το εάν ληφθούν πρόσθετα μέτρα για τον Δεκαπενταύγουστο, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, προσθέτοντας: “αν χαλαρώσουμε, θα το πληρώσουμε”.

Στον Λίβανο ο Γάλλος Πρόεδρος, Εμανουέλ Μακρόν, στην πρώτη επίσκεψη αρχηγού κράτους μετά τις δύο φονικές εκρήξεις – από τη Βηρυτό ανακοίνωσε την πρόθεσή του να οργανώσει τη διεθνή βοήθεια για τη χώρα. Κατά την περιοδεία του στη χριστιανική συνοικία Γκεμαϊζέ, οργισμένοι πολίτες τον κάλεσαν να εκδιώξει τους κυβερνώντες, με τον κ. Μακρόν να υπόσχεται ότι η γαλλική βοήθεια δεν θα πάει σε “διεφθαρμένα χέρια”. Συνεχίζεται, στο μεταξύ, η μάχη των σωστικών συνεργείων στη Βηρυτό, για την αναζήτηση επιζώντων κάτω από τα ερείπια. Στις έρευνες συνδράμει και κλιμάκιο της ΕΜΑΚ. Στους 137 μέχρι στιγμής οι νεκροί, ξεπερνούν τις 5.000 οι τραυματίες. Τέσσερις ημέρες έδωσαν οι Αρχές του Λιβάνου στην αρμόδια ερευνητική επιτροπή, για να αποδοθούν εκεί που πρέπει οι ευθύνες για τις φονικές εκρήξεις.

Πυρκαγιά σε χαμηλή βλάστηση ξέσπασε στην περιοχή της Αγίας Πελαγίας στα Κύθηρα. Σε εξέλιξη η φωτιά σε δασική έκταση κοντά στην Αταλάντη, στον δήμο Λοκρών Φθιώτιδας. Επιχειρούν 42 πυροσβέστες με πεζοπόρο τμήμα, 14 οχήματα και 4 Α/Φ.

Δέκα νέες ηλεκτρονικές υπηρεσίες από τον Δήμο Αθηναίων με λίγα μόνο “κλικ”. Μεταξύ των νέων υπηρεσιών, χορήγηση βεβαίωσης δημοτικής ενημερότητας, αίτηση για νέα παροχή ρεύματος και αίτηση για επανασύνδεση ηλεκτρικού ρεύματος. Όλες οι λεπτομέρειες στην ιστοσελίδα μας, στο www.athina984.gr. “Βάζουμε τέλος στη γραφειοκρατία αλλάζοντας ριζικά τη σχέση των πολιτών με τον δήμο”, τονίζει ο Δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης.

Εφυγε από τη ζωή σε ηλικία 92 ετών ο Γεώργιος Παπανδρέου, ετεροθαλής αδερφός του Ανδρέα. Τα τελευταία χρόνια είχε σοβαρά προβλήματα υγείας και ζούσε σε γηροκομείο.

Στην αθλητική σας ενημέρωση: Ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει στις 10 το βράδυ τη Γουλβς στο “Μολινό”, στον επαναληπτικό αγώνα της φάσης των “16” του Europa League, με στόχο την πρόκριση σε προημιτελική φάση ευρωπαϊκής διοργάνωσης μετά από 22 χρόνια. Τις λεπτομέρειες έχει ο Απόστολος Βαξεβανέλης…

Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες κυρίως το μεσημέρι και το απόγευμα αύριο στην Αττική, οπότε θα εκδηλωθούν σποραδικές βροχές ή καταιγίδες. Μέγιστη θερμοκρασία 31 βαθμοί Κελσίου – 31 βαθμοί αυτήν την ώρα στην Τεχνόπολη, εδώ, στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα