back to top
23.6 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

23.6 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 13:00

Διαβάστε επίσης

Την πρόθεση της Ελλάδας να προχωρήσει σε διάλογο με την Τουρκία, υπό αυστηρές προϋποθέσεις και εντός του πλαισίου που καθορίζει το Διεθνές Δίκαιο για το ζήτημα της ΑΟΖ, και εάν δεν υπάρξει συμφωνία, το θέμα να παραπεμφθεί στη Χάγη, εξέφρασε ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, σε διαδικτυακή συζήτηση με τον πρώην πρέσβη των ΗΠΑ στην Αθήνα, Νίκολας Μπερνς.

Συνάντηση θα έχουν σήμερα στη Μάλτα ο Ύπατος Εκπρόσωπος της ΕΕ για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής με τον Υπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας. Ο Ζοζέπ Μπορέλ μετά την τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον Μεβλούτ Τσαβούσογλου στις 23 Ιουλίου, είχε εκφράσει την πρόθεση των δύο ανδρών να συναντηθούν πριν από το Άτυπο Συμβούλιο των Υπουργών Εξωτερικών Υποθέσεων που θα λάβει χώρα στις 27 και 28 Αυγούστου στο Βερολίνο, καθώς και το ότι και οι δύο συμφωνούν ότι “υπάρχει ανάγκη αποκλιμάκωσης”.

Εγκαίνια από τον Πρωθυπουργό του Νέου Περιφερειακού Πολυδύναμο Ιατρείο στη Χάλκη, το οποίο ονομάστηκε από τον προσφάτως εκλιπόντα πρώην υπουργό, Δημήτρη Κρεμαστινού. “Αν ήταν μαζί μας σήμερα, θα μας συμβούλευε να φροντίζουμε την ατομική μας προστασία, να ακολουθούμε τις οδηγίες των ειδικών, να φοράμε τη μάσκα μας και σε εξωτερικούς χώρους”, υπογράμμισε ο Πρωθυπουργός.

Από 8 εστίες προέρχονται κυρίως τα 100 από τα 124 χθεσινά νέα κρούσματα κορονοϊού στη χώρα, γεγονός που καταδεικνύει την ταχύτητα μετάδοσης της νόσου. Αυξήθηκαν σε 7, σύμφωνα με πληροφορίες, τα κρούσματα σε εργαζόμενους γνωστού παραλιακού μπαρ της Μυκόνου. Στις 390 έφτασαν, στο μεταξύ, χθες οι κλήσεις που βεβαιώθηκαν σε όλη την Ελλάδα για μη χρήση μάσκας και μη τήρηση των αποστάσεων. Συνολικά από την 1η Αυγούστου έχουν βεβαιωθεί 1.744 κλήσεις με πρόστιμο 150 ευρώ.

Την επόμενη εβδομάδα αναμένεται να ξεκινήσουν στην Ινδονησία δοκιμές πιθανού εμβολίου για τον κορονοϊό σε ανθρώπους, στο πλαίσιο συνεργασίας μεταξύ της κρατικής φαρμακευτικής εταιρίας Bio Farma και της κινεζικής Sinovac Biotech, σύμφωνα με υψηλόβαθμο ερευνητή. Την ίδια ώρα, ο ερευνητής και αντιπρόεδρος αμερικανικής εταιρίας βιοτεχνολογίας, Χρήστος Κυρατσούς, που το 2014 ανακάλυψε το φάρμακο για τον Έμπολα, δηλώνει στο ΑΠΕ ότι γίνονται συζητήσεις με ερευνητικά κέντρα για να αρχίσουν κλινικές μελέτες σε ανθρώπους και στην Ευρώπη τις αμέσως επόμενες εβδομάδες. Αναφέρει ακόμη ότι μέσα στους επόμενους έναν με δύο μήνες ελπίζουμε να έχουμε αποτελέσματα από τις κλινικές δοκιμές σε ανθρώπους, που τώρα είναι σε εξέλιξη στην Αμερική. Στο μικροσκόπιο των επιστημόνων είναι η ανάπτυξη μονοκλωνικών αντισωμάτων, στα οποία αναφέρθηκε και ο Σωτήρης Τσιόδρας στην προχθεσινή ενημέρωσή του, λέγοντας ότι ίσως είναι το νέο μεγάλο όπλο στη μάχη κατά του κορονοϊού.

Ο Γάλλος πρόεδρος, Εμανουέλ Μακρόν, έφθασε πριν από λίγο στον Λίβανο, στην πρώτη επίσκεψη αρχηγού κράτους μετά τις ισχυρές εκρήξεις που κατέστρεψαν συνοικίες της Βηρυτού, προκαλώντας 137 θανάτους. Σύμφωνα με τη γαλλική Προεδρία, ο Μακρόν, που αναμένεται να συναντηθεί με τους κυριότερους ηγέτες του Λιβάνου, θέλει να “διαψεύσει ότι ο Λίβανος”, που πλήττεται από πολιτική και οικονομική κρίση, “είναι μόνος, βυθισμένος, κοντά στην εξαφάνιση”. Τηλεφωνική επικοινωνία νωρίτερα της Προέδρου της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, με τον Πρωθυπουργό του Λιβάνου – στο επίκεντρο της συνομιλίας, η στήριξη που ήδη προσφέρει η ΕΕ.

Συνεχίζεται, στο μεταξύ, η μάχη των σωστικών συνεργείων στη Βηρυτό, για την αναζήτηση επιζώντων κάτω από τα ερείπια. Στις έρευνες συνδράμει και κλιμάκιο της ΕΜΑΚ. Στους 137 μέχρι στιγμής οι νεκροί, ξεπερνούν τις 5.000 οι τραυματίες. Τέσσερις ημέρες έδωσαν οι Αρχές του Λιβάνου στην αρμόδια ερευνητική επιτροπή, για να αποδοθούν εκεί που πρέπει οι ευθύνες για τις φονικές εκρήξεις.

Επεκτείνεται τις επόμενες ώρες η κακοκαιρία “Θάλεια” σε Θεσσαλία, κεντροδυτική Στερεά και ενδεχομένως στο βόρειο Ιόνιο και τη βόρεια Πελοπόννησο, σύμφωνα με το meteo.gr.

Η ενότητα υπαίθριων κινηματογραφικών προβολών του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, συνεχίζεται τον Αύγουστο με ελεύθερη είσοδο.

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει στις 10 το βράδυ τη Γουλβς στο “Μολινό”, στον επαναληπτικό αγώνα της φάσης των “16” του Europa League, με στόχο την πρόκριση σε προημιτελική φάση ευρωπαϊκής διοργάνωσης μετά από 22 χρόνια.

Στην τελική ευθεία η διαδικασία πώλησης της “Ρόμα” στον Αμερικανό Νταν Φρίντκιν, έναντι του ποσού των 591 εκ. ευρώ, όπως μεταδίδουν τα ιταλικά ΜΜΕ.

ΚΑΙΡΟΣ

Λίγες νεφώσεις στην Αττική, με τοπικές βροχές από το μεσημέρι στα δυτικά και βόρεια. Μέγιστη θερμοκρασία 33 βαθμοί Κελσίου – 30 βαθμοί αυτήν την ώρα στην Τεχνόπολη, εδώ, στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα