back to top
17.4 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

17.4 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 12:00

Διαβάστε επίσης

Την επόμενη εβδομάδα αναμένεται να ξεκινήσουν στην Ινδονησία δοκιμές πιθανού εμβολίου για τον κορονοϊό σε ανθρώπους, στο πλαίσιο συνεργασίας μεταξύ της κρατικής φαρμακευτικής εταιρίας Bio Farma και της κινεζικής Sinovac Biotech, σύμφωνα με υψηλόβαθμο ερευνητή.

Ως τώρα έχουν εγγραφεί για συμμετοχή στη διαδικασία 800 εθελοντές. Οι κλινικές δομικές αναμένεται να ξεκινήσουν στις 11 Αυγούστου.

Την ίδια ώρα, ο ερευνητής και αντιπρόεδρος αμερικανικής εταιρίας βιοτεχνολογίας, Χρήστος Κυρατσούς, που το 2014 ανακάλυψε το φάρμακο για τον Έμπολα, δηλώνει στο Αθηναϊκό Πρακτορείο πως γίνονται συζητήσεις με ερευνητικά κέντρα για να αρχίσουν κλινικές μελέτες σε ανθρώπους και στην Ευρώπη τις αμέσως επόμενες εβδομάδες.

Αναφέρει ακόμη ότι μέσα στους επόμενους έναν με δύο μήνες ελπίζουμε να έχουμε αποτελέσματα από τις κλινικές δοκιμές σε ανθρώπους, που τώρα είναι σε εξέλιξη στην Αμερική.

Στο μικροσκόπιο των επιστημόνων είναι η ανάπτυξη μονοκλωνικών αντισωμάτων, στα οποία αναφέρθηκε και ο Σωτήρης Τσιόδρας στην προχθεσινή ενημέρωσή του, λέγοντας ότι ίσως είναι το νέο μεγάλο όπλο στη μάχη κατά του κορονοϊού.

Από 8 εστίες προέρχονται κυρίως τα 100 από τα 124 χθεσινά νέα κρούσματα κορονοϊού στη χώρα, γεγονός που καταδεικνύει την ταχύτητα μετάδοσης της νόσου. Αυξήθηκαν σε 7 τα κρούσματα σε εργαζόμενους γνωστού παραλιακού μπαρ της Μυκόνου, σύμφωνα με πληροφορίες. Στις αρχές του καλοκαιριού στη συγκεκριμένη επιχείρηση είχε μπει λουκέτο, ενώ είχε κληθεί να πληρώσει υψηλό πρόστιμο λόγω της παραβίασης των μέτρων για τον συγχρωτισμό.

Συνεχίζονται καθημερινά οι εντατικοί έλεγχοι της τροχαίας για την τήρηση των μέτρων κατά του κορονοϊού στα μέσα μαζικής μεταφοράς και στα ΤΑΧΙ. Περισσότερα από 1000 τα πρόστιμα που έχουν κοπεί από το περασμένο Σάββατο.

Μήνυμα του πρωθυπουργού προς την Τουρκία. Σε διαδικτυακή συζήτηση που είχε με τον πρώην πρέσβη των ΗΠΑ στην Αθήνα, Νίκολας Μπερνς, ο κ. Μητσοτάκης εξέφρασε την πρόθεση της Ελλάδας να προχωρήσει σε διάλογο με την γειτονική χώρα, υπό αυστηρές προϋποθέσεις και εντός του πλαισίου που καθορίζει το Διεθνές Δίκαιο για το ζήτημα της ΑΟΖ, ενώ ξεκαθάρισε πως αν ο διάλογος καταλήξει σε ασυμφωνία τότε η υπόθεση πρέπει να οδηγηθεί στο Δικαστήριο της Χάγης.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εγκαινίασε νωρίτερα το Νέο Περιφερειακό Πολυδύναμο Ιατρείο στη Χάλκη που πήρε το όνομα του πρώην υπουργού ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΡΕΜΑΣΤΙΝΟΥ.

Συνεχίζεται η μάχη των σωστικών συνεργείων στη Βηρυτό, που σκάβουν κάτω από τα συντρίμμια για να βρουν τυχόν επιζώντες μετά τις φονικές εκρήξεις. Οι νεκροί έχουν φτάσει μέχρι τώρα τους 137, ενώ οι τραυματίες ξεπερνούν τους 5.000.

Αισιόδοξος και πως αυτή τη φορά θα βρεθεί ένας τρόπος ώστε ο Λίβανος να επουλώσει τις πληγές του και να προχωρήσει παρακάτω, δήλωσε στο ΑΠΕ ο πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Βηρυτού, Πάνος Ανδριώτης.

Είδα παντού εκατοντάδες αιμόφυρτους ανθρώπους, ανάμεσά τους μικρά παιδιά, σε απόσταση 2,5 χλμ από το σημείο της έκρηξης, δήλωσε στο Mega η Ρίτα Παπαδοπούλου, ομογενής που ζει στη Βηρυτό.

Επεκτείνεται τις επόμενες ώρες η κακοκαιρία Θάλεια σε Θεσσαλία, κεντροδυτική Στερεά και ενδεχομένως στο βόρειο Ιόνιο και τη βόρεια Πελοπόννησο, σύμφωνα με το meteo.gr.

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει στις 10 το βράδυ τη Γουλβς στο «Μολινό», στον επαναληπτικό αγώνα της φάσης των «16» του Europa League, με στόχο την πρόκριση σε προημιτελική φάση ευρωπαϊκής διοργάνωσης μετά από 22 χρόνια.

ΚΑΙΡΟΣ

Λίγες νεφώσεις το μεσημέρι στην Αττική, με τοπικές βροχές στα δυτικά και βόρεια. Μέγιστη θερμοκρασία 33 βαθμοί Κελσίου – 30 βαθμοί αυτήν την ώρα στην Τεχνόπολη, εδώ, στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +

spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα