back to top
13 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

13 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 10:00

Διαβάστε επίσης

Σε τροχιά εκτόξευσης η επιδημία του κορονοϊού στη χώρα μας.

Τα 100 από τα 124 νέα κρούσματα που καταγράφηκαν χθες είναι εγχώρια και προέρχονται σε μεγάλο ποσοστό από 8 εστίες που δείχνουν την ταχύτητα μετάδοσης του ιού, από την Αλεξανδρούπολη στη Μαγνησία και από τη Θεσσαλονίκη στη Ρόδο.

22 τα κρούσματα στην Αττική και άλλα τόσα στη Θεσσαλονίκη.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι αυξήθηκαν σε 7 τα κρούσματα σε εργαζόμενους γνωστού παραλιακού μπαρ της Μυκόνου. Στις αρχές του καλοκαιριού η επιχείρηση είχε βάλει λουκέτο και είχε κληθεί να πληρώσει υψηλό πρόστιμο λόγω της παραβίασης των μέτρων για τον συγχρωτισμό.

Καταγράφονται πλέον και ενδονοσοκομειακές εστίες μετάδοσης, με την ΠΟΕΔΗΝ να εκφράζει ανησυχία, αναφέροντας ότι τουλάχιστον 13 επαγγελματίες υγείας βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοιό την τελευταία εβδομάδα.

Στις ΗΠΑ η κατάσταση παραμένει δραματική. Μόνο το τελευταίο 24ωρο 1.262 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από κορονοϊό. Το ίδιο και στην Βραζιλία, που μέτρησε 1.437 θανάτους σε μια μέρα.

Οκτώ ασθενείς με COVID-19 στην πόλη Αχμενταμπάντ της Ινδίας έχασαν τη ζωή τους σε πυρκαγιά που ξέσπασε στην μονάδα εντατικής θεραπείας ιδιωτικού νοσοκομείου όπου νοσηλεύονταν.

Μήνυμα του πρωθυπουργού προς την Τουρκία.

Σε διαδικτυακή συζήτηση που είχε με τον πρώην πρέσβη των ΗΠΑ στην Αθήνα, Νίκολας Μπερνς, εξέφρασε την πρόθεση της Ελλάδας να προχωρησει σε διάλογο με την Τουρκία υπό αυστηρές προϋποθέσεις και εντός του πλαισίου που καθορίζει το Διεθνές Δίκαιο για το ζήτημα της ΑΟΖ, ενώ ξεκαθάρισε πως αν ο διάλογος καταλήξει σε ασυμφωνία τότε η υπόθεση πρέπει να οδηγηθεί στο Δικαστήριο της Χάγης.

Σε μισή ώρα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα εγκαινιάσει το Νέο Περιφερειακό Πολυδύναμο Ιατρείο στη Χάλκη.

Ανοικτό το ενδεχόμενο να μετατεθεί η ημερομηνία έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς άφησε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως.

Υπεράνθρωπες προσπάθειες καταβάλλουν τα σωστικά συνεργεία στην Βηρυτό για τον εντοπισμό επιζώντων και αγνοούμενων μετά τις φονικές εκρήξεις στο λιμάνι της πόλης. Μέχρι στιγμής οι νεκροί ανέρχονται στους 135, ενώ οι τραυματίες φτάνουν τους 5.000, όπως ενημέρωσε ο υπουργός Υγείας του Λιβάνου.

Στη Βηρυτό μεταβαίνει σήμερα ο Εμμανουέλ Μακρόν.

Οι εκρήξεις θα μπορούσαν να οφείλονται σε δυστύχημα, λέει τώρα ο Ντόναλντ Τραμπ, χωρίς ωστόσο να αναιρεί την προηγούμενη δήλωσή του πως ό,τι συνέβη μοιάζει με φρικτή επίθεση.

Βροχές και καταιγίδες, κυρίως στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά της χώρας, αναμένονται κατά τη σημερινή δεύτερη ημέρα της κακοκαιρίας «Θάλεια», σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά δεδομένα του meteo.gr.

Η αστάθεια του καιρού θα επεκταθεί το μεσημέρι από βόρεια Ελλάδα στη Θεσσαλία, την Κεντροδυτική Στερεά Ελλάδα και ενδεχομένως στο Βόρειο Ιόνιο και στη Βόρεια Πελοπόννησο. Πτώση πολλών κεραυνών προβλέπεται στην Ήπειρο, τη Δυτική Μακεδονία και τη Θεσσαλία.

Επιστήμονες από τη Νότια Κορέα και τις ΗΠΑ ανέπτυξαν ένα νέο, γρήγορο, φθηνό και 100% ακριβές τεστ για τον καρκίνο του μαστού. Βγάζει αυθημερόν αποτελέσματα, ακόμη και σε λιγότερο από μία ώρα, ενώ κάθε τεστ κοστίζει μόνο πέντε δολάρια.

Περιορισμένες, εν μέσω της πανδημίας, οι σημερινές εκδηλώσεις μνήμης στην Ιαπωνία για την 75η επέτειο της πρώτης επίθεσης με ατομικό όπλο στην ιστορία, στις 6η Αυγούστου του 1945 στη Χιροσίμα.

Επιζώντες της ατομικής βόμβας, οι αποκαλούμενοι χιμπακούσα, απόγονοι των θυμάτων, ο ιάπωνας πρωθυπουργός Σίνζο Άμπε και μερικοί αντιπρόσωποι ξένων κυβερνήσεων συμμετείχαν στην εκδήλωση στη Χιροσίμα οι περισσότεροι με μάσκες. Το κοινό μπορούσε να την παρακολουθήσει μέσω διαδικτύου.

Η σιωπηρή προσευχή άρχισε στις 08:15, ακριβώς την ώρα που έγινε η φοβερή έκρηξη.

ΚΑΙΡΟΣ

Λίγες νεφώσεις το μεσημέρι στην Αττική, με τοπικές βροχές στα δυτικά και βόρεια. Μέγιστη θερμοκρασία 33 βαθμοί Κελσίου – 31 βαθμοί αυτήν την ώρα στην Τεχνόπολη, εδώ, στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα