back to top
17.1 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

17.1 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Covid-19: Σε τροχιά εκτόξευσης η επιδημία από 8 εστίες

Διαβάστε επίσης

Τα 100 από τα 124 κρούσματα του κορονοιού που καταγράφηκαν χθες είναι εγχώρια και προέρχονται σε μεγάλο ποσοστό από 8 εστίες που δείχνουν την ευκολία και τη ταχύτητα μετάδοσης του κορονοιού, από την Αλεξανδρούπολη στη Μαγνησία και από τη θεσσαλονίκη στη Ρόδο.

Εστίες Θεσσαλονίκης

Από τα 22 κρούσματα στη Θεσσαλονίκη, 4 αφορούν ενδονοσοκομειακή συρροή στην Ουρολογική Κλινική του Γ.Ν.Θ. Γεννηματάς, 2 συνδέονται με το κρούσμα στην Α’ Δ.Ο.Υ. Θεσσαλονίκης, 1 συνδέεται με τον γάμο στους Αμπελοκήπους Θεσσαλονίκης και άλλα 6 αναφέρουν ενδοοικογενειακή επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα.

Ο ίδιος γάμος συνδέεται και με 2 κρούσματα στη Ρόδο, ενώ μέχρι στιγμής φαίνεται ότι 46 άτομα που ήταν στο γάμο έχουν μολυνθεί.

Εστία Αλεξανδρούπολης

Χθες άλλα 18 κρούσματα θετικά στον κορονοϊό και από τον γάμο της Αλεξανδρούπολης, με τον συνολικό αριθμό των κρουσμάτων να ανέρχεται στα 41. Μάλιστα, το 1 καταγράφηκε στη Μαγνησία.

Εστία Μαγνησίας

Στην Μαγνησία σημειώθηκαν 6 θετικά κρούσματα, με το 1 από τον γάμο της Αλεξανδρούπολης και τα 4 συνδέονται με το στρατόπεδο του Στεφανοβίκειου στο Βόλο.

Εστία Καβάλας

Άλλα 8 θετικά κρούσματα χθες στην Καβάλα, από το εργοστάσιο επεξεργασίας κρέατος, όπου έχουν εντοπιστεί άλλα 34 περιστατικά κορονοϊού.

Λάρισα

Ανησυχία και στη Λάρισα για την πιθανότητα να αναπτυχθεί εστία κορονοιού. Χθες καταγράφηκαν 8 κρούσματα στη Λάρισα από τα οποία τα 6 αφορούν σε γιατρούς από τα δύο νοσοκομεία της Λάρισας, οι οποίοι έκαναν διακοπές στη Χαλκιδική και ένα είναι στενή επαφή τους.

Την ανησυχία της για τις νέες ενδονοσοκομειακές εστίες κορωνοϊού διατύπωσε και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ), η οποία αναφέρει ότι υπάρχουν τουλάχιστον 13 επαγγελματίες υγείας την τελευταία εβδομάδα που βρέθηκαν θετικοί στον κορονοϊό. Συνολικά, η Ομοσπονδία αναφέρει πως έχουν νοσήσει από τον περασμένο Μάρτιο μέχρι σήμερα 413 εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία.

Σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, για την κατάσταση που ενέσκηψε στα νοσοκομεία ευθύνονται τόσο οι επικεφαλής που δεν εφοδιάζουν με μέσα ατομικής προστασίας τους εργαζόμενους όσο και οι ίδιοι οι εργαζόμενοι οι οποίοι χαρακτηρίζονται από χαλαρότητα σε ό,τι αφορά τα μέτρα προστασίας και υγιεινής.

Νίνα Κομνηνού

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα