back to top
18 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

18 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Η Φούλαμ επέστρεψε στην Premier League

Διαβάστε επίσης

Η Φούλαμ ακολούθησε την πρωταθλήτρια της Championship, Λιντς, και τη δεύτερη Γουέστ Μπρομ στην Premier League. Νίκησε 2-1 στο ντέρμπι του Δυτικού Λονδίνου την Μπρέντφορντ, στον τελικό ανόδου του Γουέμπλεϊ  και επέστρεψε στην πρώτη κατηγορία του αγγλικού πρωταθλήματος μετά από απουσία μίας χρονιάς.

Μετά από «διάλειμμα» ενός έτους στην Championship, η Φούλαμ επέστρεψε στην Premier League, καθώς επικράτησε της Μπρέντφορντ με 2-1 στην παράταση του μεγάλου τελικού των πλέι-οφ ανόδου, που πραγματοποιήθηκε στο Γουέμπλεϊ και πανηγύρισε την επάνοδό της στη μεγάλη κατηγορία του αγγλικού ποδοσφαίρου.

Uk news Brentford 1-2 Fulham: Championship play-off final reaction ...

Οι δύο ομάδες έχασαν αρκετές ευκαιρίες στην κανονική διάρκεια του αγώνα, αλλά η αστοχία των επιθετικών τους και η αποτελεσματικότητα των γκολκίπερ Ράγια και Ρόντακ, κράτησαν τον φωτεινό πίνακα στο 0-0, οδηγώντας τον αγώνα στην παράταση.

Εκεί η Φούλαμ βρήκε τα τέρματα που έψαχνε, έχοντας ως… ήρωα τον αριστερό μπακ της, Τζο Μπράιαν, ο οποίος σκόραρε δις. Πρώτα με καταπληκτική εκτέλεση φάουλ στο τελευταίο λεπτό του πρώτου ημιχρόνου της παράτασης κι εν συνεχεία στο 117’ (μετά από ασίστ του Μίτροβιτς), δίνοντας θριαμβευτικό τόνο στην επιστροφή των Λονδρέζων στην Premier League.

Championship, final. Fulham qualified for the Premier League ...

Η Μπρέντφορντ πάντως, συνέχισε να το παλεύει μέχρι τέλους, όμως το μόνο που κατάφερε ήταν να μειώσει στο τελικό 2-1 με το γκολ του Νταλσγκααρντ στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων της παράτασης.

Απόστολος Βαξεβανέλλης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα