back to top
24.8 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

24.8 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Γερμανία: Ο ειδικός εξωτερικών θεμάτων του ΕΛΚ προειδοποιεί για τις συνέπειες ενδεχόμενης κατάρρευσης του Λιβάνου

Διαβάστε επίσης

Ο Μίχαελ Γκάλερ εμπειρογνώμονας σε θέματα εξωτερικής πολιτικής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ) στο Ευρωκοινοβούλιο, προειδοποίησε για τις συνέπειες μιας ενδεχόμενης κατάρρευσης του Λιβάνου και κάλεσε την Ευρωπαϊκή Ένωση να ενεργοποιηθεί περισσότερο στην περιοχή.

«Ο Λίβανος αντιμετωπίζει μεγάλες προκλήσεις εδώ και πολλά χρόνια. Κάθε πέμπτος κάτοικος είναι πρόσφυγας. Η πολιτική κατάσταση είναι επίσης περίπλοκη», δήλωσε σήμερα ο Γκάχλερ στις εφημερίδες του «Δικτύου Συντακτών της Γερμανίας» (Redaktionsnetzwerk Deutschland / RND).

«Πρέπει να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να αποτρέψουμε την κατάρρευση της χώρας. Στο μέλλον, η Ευρώπη θα πρέπει να κάνει πολύ περισσότερα από ό,τι μέχρι τώρα σε αυτήν την πολυτάραχη περιοχή και να ενεργήσει ως ενδιάμεσος», δήλωσε ο Gahler. «Έχουμε κάθε λόγο να γίνουμε πιο δραστήριοι μετά από αυτήν την καταστροφή και να είμαστε διαθέσιμοι σε όλες τις πολιτικές δυνάμεις της περιοχής ως έντιμος διαμεσολαβητής», τόνισε ο Χριστιανοδημοκράτης (CDU) πολιτικός.

«Δεν αρκεί να εκφράζει κανείς τη λύπη του για μια κατάσταση. Πρέπει να παρέμβουμε στην άμεση γειτονιά μας – προς το συμφέρον των ενδιαφερομένων, αλλά και προς το δικό μας συμφέρον. Εάν είμαστε πάντα μόνο σχολιαστές σε περιοχές που περνάνε κρίση, δεν θα πρέπει να εκπλαγούμε αν μας επηρεάσουν συνέπειες όπως η τροπή σε φυγή ή η τρομοκρατία», κατέληξε ο Γερμανός συντηρητικός ευρωβουλευτής.

Πηγή: Redaktionsnetzwerk Deutschland / RND

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα