back to top
23.1 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

23.1 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Ειδική πυροσβεστική δύναμη στην εκτίμηση χημικών στέλνει η Ιταλία στη Βηρυτό

Διαβάστε επίσης

Δεκατέσσερις πυροσβέστες, ειδικευμένους στην εκτίμηση χημικών κινδύνων και υποδομών που έχουν υποστεί ζημιές μετά από εκρήξεις, έστειλε την Τετάρτη η Ιταλία στη Βηρυτό, όπως έγινε γνωστό από επίσημη πηγή.

Η ομάδα αυτή αναχώρησε το απόγευμα από την Πίζα προκειμένου «να παράσχει τεχνική υποστήριξη για τους χημικούς και βακτηριολογικούς κινδύνους» αλλά και για να εκτιμήσει την κατάσταση των κτιρίων, ανέφερε σε ανακοίνωσή της η ιταλική υπηρεσία πολιτικής προστασίας.

Η Ρώμη ανταποκρίθηκε στο αίτημα για αποστολή διεθνούς βοήθειας που υπέβαλε κυβέρνηση του Λιβάνου. Οι πυροσβέστες έχουν στη διάθεσή τους ειδικό εξοπλισμό που εντοπίζει τις επικίνδυνες ουσίες στο περιβάλλον, πρόσθεσε η ιταλική υπηρεσία.

Από τις δύο τεράστιες εκρήξεις στο λιμάνι της Βηρυτού έχουν χάσει τη ζωή τους πάνω από 130 άνθρωποι ενώ οι τραυματίες είναι χιλιάδες και οι άστεγοι εκατοντάδες χιλιάδες. Εξακολουθεί να αγνοείται η τύχη δεκάδων ανθρώπων.

Το βράδυ της Τρίτης, λίγες ώρες μετά την τραγωδία, ο πρωθυπουργός του Λιβάνου Χασάν Ντιάμπ έκανε έκκληση «προς όλες τις φίλες και αδελφές χώρες» να παράσχουν βοήθεια στη χώρα του.

Πηγή: AΠΕ-ΜΠΕ

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα