back to top
16.8 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

16.8 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 12:00

Διαβάστε επίσης

«Πρέπει να ενεργοποιήσουμε και πάλι το εθνικό μας εμβόλιο που δεν είναι άλλο από το φιλότιμό μας και όλοι μαζί να τηρήσουμε τα μέτρα τα οποία μας υποδεικνύουν οι ειδικοί», τόνισε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, στην έναρξη της σημερινής τηλεδιάσκεψης για τον κορονοϊό.

Σημείωσε ότι «σε αυτή τη μεγάλη κρίση η υγεία και η οικονομία δεν είναι δύο έννοιες που η μία αντιπαλεύει την άλλη και γι αυτό η πιστή τήρηση των κανόνων γίνεται ακόμα πιο επιτακτική από εδώ και πέρα».

Αναφερόμενος συγκεκριμένα στη χρήση μάσκας, είπε ότι πρέπει να γίνει πια μόνιμος συνοδός μας, όπως είναι τα κλειδιά μας, τα γυαλιά μας, το κινητό μας.

Στη διάρκεια της σύσκεψης έγινε εκτίμηση των επιδημιολογικών δεδομένων κι επισημάνθηκε η ανάγκη αυστηροποίησης των ελέγχων.

Κρίσιμο θεωρούν οι επιστήμονες το επόμενο 10ήμερο -εν όψει και του 15Αυγουστου- για την πορεία εξάπλωσης της νόσου. Ρεκόρ κρουσμάτων χθες. Καταγράφηκαν 121, εκ των οποίων τα 26 στην Αττική.

Μέσα στις επόμενες ώρες αναμένεται να γίνουν γνωστά τα αποτελέσματα των πρώτων τεστ που έκαναν τα κλιμάκια του ΕΟΔΥ στην Καβάλα στις επαφές των υπάλληλων της βιομηχανίας επεξεργασίας κρέατος, η οποία αποτέλεσε εστία μετάδοσης του κορονοϊού.

Συνολικά αναμένεται να γίνουν περίπου 130 τεστ. Στη βιομηχανία είχαν βρεθεί θετικοί 24 εργαζόμενοι.

Ένας ακόμη υπάλληλος του δήμου Θεσσαλονίκης -ο οποίος εργάζεται στα καύσιμα, στον Σταθμό Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων- εντοπίστηκε θετικός στον κορονοϊό. Σε καραντίνα τέθηκε άλλο ένα άτομο που δουλεύει στο χώρο.

Ο παγκόσμιος απολογισμός της πανδημίας ξεπέρασε σήμερα τους 700.000 νεκρούς, σύμφωνα με την καταμέτρηση του Ρόιτερς.

Κατά τους υπολογισμούς του πρακτορείου, ένας άνθρωπος πεθαίνει από τη νόσο κάθε 15 δευτερόλεπτα.

Οι αρχές της Τουρκίας ανακοίνωσαν ότι προχωρούν σε ελέγχους για αυστηρότερη τήρηση των μέτρων και των συστάσεων, καθώς τα κρούσματα ξεπέρασαν τα 1.000 μέσα σε ένα 24ωρο, για πρώτη φορά έπειτα από τρεις εβδομάδες, γεγονός που ο υπουργός Υγείας Φαχρετίν Κότζα χαρακτήρισε «πολύ σοβαρή» εξέλιξη.

Μειωμένη είναι από το πρωί η κίνηση στον πεζόδρομο της Ερμού, με την πλειοψηφία των καταστηματαρχών να κάνουν λόγο για πτώση του τζίρου τους ως και 80%, ελλείψει και των τουριστών.

Υπεράνθρωπες προσπάθειες των σωστικών συνεργείων στη Βυρητό για τον εντοπισμό επιζώντων μετά τις δύο γιγαντιαίες εκρήξεις χθες στο λιμάνι της πόλης. Μέχρι στιγμής οι νεκροί έχουν ξεπεράσει τους 100, ενώ πάνω από 4.000 άνθρωποι έχουν τραυματιστεί.

Τη συμπαράσταση της ΕΕ στους πολίτες του Λιβάνου εξέφρασε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ. Όπως έγραψε σε μήνυμά του στο Twitter, «η ΕΕ είναι έτοιμη να παρέχει βοήθεια και στήριξη».

Ειδική ομάδα της 1ης ΕΜΑΚ, με έδρα την Ελευσίνα, αποτελούμενη από 12 άτομα, διασωστικό σκύλο και ειδικό εξοπλισμό μεταβαίνει στον Λίβανο με αεροσκάφος C-130 κατόπιν εντολής του Πρωθυπουργού.

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας είναι σε συνεχή επικοινωνία τόσο με τις Αρχές του Λιβάνου, όσο και με τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Πολιτικής Προστασίας για παροχή περαιτέρω βοήθειας και υποστήριξης, εφόσον χρειαστεί.

Οδηγίες για τους ‘Ελληνες πολίτες που βρίσκονται στον Λίβανο εξέδωσε το υπουργείο Εξωτερικών, καλώντας τους να επικοινωνούν με την πρεσβεία της Ελλάδας και με τη Μονάδα Διαχείρισης Κρίσεων του υπουργείου Εξωτερικών, στο τηλέφωνο +30210368 1730 και στο e-mail: [email protected].

Με ταχύτερο ρυθμό άρχισαν φέτος οι επιστροφές φόρου. Θα πρέπει να εκτελούνται το αργότερο μέσα σε 10 ημέρες από την εκκαθάριση της φορολογικής δήλωσης, σύμφωνα με απόφαση του διοικητή της ΑΑΔΕ. Έως τα τέλη Ιουλίου πιστώθηκαν σε 509.000 φυσικά πρόσωπα-δικαιούχους 121 εκ. ευρώ. Η υποβολή των δηλώσεων ολοκληρώνεται στις 28 Αυγούστου.

Αγνώστων στοιχείων μέχρι στιγμής τα θύματα του πολύνεκρου τροχαίου τα ξημερώματα στην Εγνατία οδό στο ύψος του Αρδανίου.

Επτά άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και πέντε τραυματίστηκαν, εκ των οποίων ο ένας νοσηλεύεται στην εντατική του νοσοκομείου της Αλεξανδρούπολης.

Όλοι τους ήταν επιβάτες του ΙΧ που εξετράπη της πορείας του και προσέκρουσε σε τσιμεντένια βάση διοδίων υπό κατασκευή.

Οι αστυνομικές αρχές εκτιμούν ότι το όχημα εμπλέκεται σε υπόθεση διακίνησης μη νόμιμων μεταναστών.

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Με προορισμό την Αγγλία αναχώρησε το πρωί η αποστολή του Ολυμπιακού, για τον αγώνα της Πέμπτης με την Γουλβς για το Europa League.

Καιρός

Πρόσκαιρες νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα στην Αττική, με πιθανότητα τοπικών βροχών στα δυτικά και βόρεια. Μέγιστη θερμοκρασία 35 βαθμοί Κελσίου -34 βαθμοί αυτήν την ώρα στην Τεχνόπολη, εδώ, στο Γκάζι.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα