back to top
19.5 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

19.5 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 11:00

Διαβάστε επίσης

Σε εξέλιξη τηλεδιάσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη με τους αρμόδιους υπουργούς και τον Σωτήρη Τσιόδρα για τις εξελίξεις στο μέτωπο του κορονοϊού.

Αναμένεται παρέμβαση του Πρωθυπουργού με αυστηρό μήνυμα για την τήρηση των μέτρων και κυρίως για την χρήση μάσκας. Κρίσιμο το επόμενο 10ήμερο -εν όψει και του 15Αυγουστου- για την πορεία εξάπλωσης της νόσου. Ρεκόρ κρουσμάτων χθες, που ανέβασε τον δείκτη Ρο στο 1. Καταγράφηκαν 121, εκ των οποίων τα 26 στην Αττική.

Τη δυνατότητα να υποβληθούν σε μοριακό τεστ για κορονοϊό παρέχει από σήμερα σε επιβάτες και εργαζόμενούς του, το αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος, στις εγκαταστάσεις που δημιούργησε το Ιατρικό Κέντρο Αθηνών στον διεθνή αερολιμένα. Οι εξετάσεις θα διενεργούνται καθημερινά από τις 7 το πρωί ως τις 11 το βράδυ, με κόστος 70 ευρώ, ενώ τα αποτελέσματα θα βγαίνουν σε 6 ώρες.

Ένας ακόμη υπάλληλος του δήμου Θεσσαλονίκης -ο οποίος εργάζεται στα καύσιμα, στον Σταθμό Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων – εντοπίστηκε θετικός στον κορονοϊό. Άμεσα δόθηκε εντολή από τη δημοτική αρχή για άμεση απολύμανση του χώρου, ενώ σε καραντίνα τέθηκε ένα ακόμα άτομο που εργαζόταν στον ίδιο χώρο.

«Όλα έχουν αλλάξει, Οι καταναλωτές βρίσκονται σε απόσταση από την εστίαση, την διασκέδαση και τον τουρισμό», δήλωσε στον Αθήνα 984 η Νίκη Κωνσταντίνου, Πρόεδρος Πανελληνιου Σωματείου Καταστημάτων, Καταναλωτών, Εστίασης και Διασκέδασης. Όπως κατήγγειλε, εξαιτίας του κορονοϊού, την τρέχουσα σεζόν δεν προσλήφθηκαν 150 χιλιάδες εποχικοί υπάλληλοι, ενώ υπογράμμισε την ανάγκη να αλλάξει το καθεστώς των ενσήμων προκειμένου οι άνθρωποι αυτοί να λάβουν ανεργία.

Ο παγκόσμιος απολογισμός της πανδημίας ξεπέρασε σήμερα τους 700.000 νεκρούς, σύμφωνα με την καταμέτρηση του Ρόιτερς.

Κατά τους υπολογισμούς του πρακτορείου, ένας άνθρωπος πεθαίνει από τη νόσο κάθε 15 δευτερόλεπτα.

Σε ΗΠΑ, Βραζιλία, Ινδία και Μεξικό οι περισσότερες από τις νέες απώλειες.

Ρεκόρ 1.271 κρουσμάτων μέσα σε μία ημέρα στην Ουκρανία. Άνοδος του αριθμού των μολύνσεων και στην Τσεχία.

Υπεράνθρωπες προσπάθειες των σωστικών συνεργείων στη Βυρητό για τον εντοπισμό επιζώντων μετά τις δύο γιγαντιαίες εκρήξεις χθες στο λιμάνι της πόλης. Μέχρι στιγμής οι νεκροί έχουν ξεπεράσει τους 100, ενώ πάνω από 4.000 άνθρωποι έχουν τραυματιστεί.

Υπάρχουν ακόμη άνθρωποι παγιδευμένοι κάτω από συντρίμμια και ο απολογισμός των θυμάτων αναμένεται να ανέβει, δήλωσε ο επικεφαλής του λιβανέζικου Ερυθρού Σταυρού, Τζορτζ Κατάνεχ.

Δραματική η κατάσταση και στα νοσοκομεία, που θυμίζουν σκηνικό πολέμου. Οι γιατροί δίνουν μάχη υπό αντίξοες συνθήκες για να αντεπεξέλθουν στην πλημμύρα τραυματιών, πολλοί από τους οποίους είναι σε σοβαρή και κρίσιμη κατάσταση.

Ανυπολόγιστες καταστροφές σε ολόκληρες συνοικίες της πρωτεύουσας του Λιβάνου.

«Έχει καταστραφεί όλη η Βηρυτός. Δεν έμεινε τίποτα όρθιο» είπε στον ΘΕΜΑ 104,6 ο πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Βηρυτού Παναγιώτης Ανδριώτης, παρομοιάζοντας την έκρηξη με αυτή της Χιροσίμα.

Στην αποθήκη που εξερράγη βρίσκονταν για έξι χρόνια περίπου 2.750 τόνοι νιτρικού αμμωνίου. Το υλικό χρησιμοποιείται και για την κατασκευή βομβών.

Μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει επίσημη ανακοίνωση για το τι ακριβώς προκάλεσε τις εκρήξεις. Πηγή προσκείμενη στις λιβανέζικες υπηρεσίες ασφαλείας δήλωσε ωστόσο, ότι ενδέχεται να οφείλονταν σε ηλεκτροσυγκόλληση που γινόταν για να κλείσει τρύπα στην αποθήκη.

Μηνύματα αλληλεγγύης από τη Δύση. Άμεση και η ανταπόκριση της χώρας μας σε αίτημα της κυβέρνησης του Λιβάνου για παροχή βοήθειας.

Τη συμπαράσταση της ΕΕ στους πολίτες του Λιβάνου εξέφρασε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ. Όπως έγραψε σε μήνυμά του στο Twitter, «η ΕΕ είναι έτοιμη να παρέχει βοήθεια και στήριξη.».

Η Γαλλία θα στείλει στη Βηρυτό στελέχη της Πολιτικής Προστασίας, εντατικολόγους και «πολλούς τόνους υγειονομικού υλικού», ενώ την ετοιμότητά τους για βοήθεια δηλώνουν πολλές δυτικές χώρες.

Με ταχύτερο ρυθμό άρχισαν φέτος οι επιστροφές φόρου εισοδήματος στους τραπεζικούς λογαριασμούς δικαιούχων φορολογούμενων, καθώς -σε αντίθεση με τα προηγούμενα χρόνια- με απόφαση του διοικητή της ΑΑΔΕ θα πρέπει να εκτελούνται το αργότερο μέσα σε 10 ημέρες από την εκκαθάριση της φορολογικής δήλωσης και εφόσον δεν προκύπτει συμψηφισμό με τυχόν οφειλές προς την εφορία. Έως τα τέλη Ιουλίου και για φορολογικές δηλώσεις που υποβλήθηκαν έως τότε, πιστώθηκαν σε 509.000 φυσικά πρόσωπα-δικαιούχους 121 εκ. ευρώ. Η υποβολή των δηλώσεων ολοκληρώνεται στις 28 Αυγούστου.

Ορκίζονται στη μια το μεσημέρι στο Προεδρικό Μέγαρο τα νέα μέλη της κυβέρνησης, ενώπιον της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου και παρουσία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

Στροφή 180 μοιρών του Ντόναλντ Τραμπ για την επιστολική ψηφοφορία. Μετά τον καταιγισμό των επικριτικών σχολίων που δέχτηκε για τα όσα είπε περί πιθανών κινδύνων εκλογικής νοθείας, ο Αμερικανός πρόεδρος παρότρυνε χθες τους ψηφοφόρους στη Φλόριντα, να εμπιστευτούν το σύστημα ψηφοφορίας της πολιτείας και να ψηφίσουν με κάθε τρόπο, καθώς, όπως είπε δεν υπάρχει διαφορά στη διεξαγωγή “επιστολικής ψηφοφορίας” με την ψηφοφορία δια της φυσικής παρουσίας.

Καιρός

Πρόσκαιρες νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα στην Αττική, με πιθανότητα τοπικών βροχών στα δυτικά και βόρεια. Μέγιστη θερμοκρασία 35 βαθμοί Κελσίου -29 βαθμοί αυτήν την ώρα στην Τεχνόπολη, εδώ, στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα