back to top
21.3 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

21.3 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 09:00

Διαβάστε επίσης

Ανείπωτη τραγωδία στον Λίβανο. ξεπέρασαν τους 100 οι νεκροί και περίπου 4.000 οι τραυματίες από τις φονικές εκρήξεις που σημειώθηκαν σε αποθήκη στο λιμάνι της Βηρυτού σύμφωνα με τις τελευταίες ανακοινώσεις των αρχών της χώρας, οι οποίες προειδοποιούν ότι ο απολογισμός των θυμάτων θα γίνει ακόμη μεγαλύτερος εντός της ημέρας.

Μηνύματα αλληλεγγύης από τη Δύση.

Θερμά συλλυπητήρια στον λαό του Λιβάνου έστειλε εκ μέρους του Ελληνικού λαού ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, δηλώνοντας ότι η Ελλάδα είναι έτοιμη να παράσχει οποιαδήποτε βοήθεια της ζητηθεί.

Η Γαλλία θα στείλει στη Βηρυττό στελέχη της Πολιτικής Προστασίας, εντατικολόγους και «πολλούς τόνους υγειονομικού υλικού». Ο Εμμανουέλ Μακρόν εξέφρασε την «αδελφική αλληλεγγύη» της χώρας του στους Λιβανέζους, γράφοντας στο τουίτερ πως «η Γαλλία στέκεται στο πλευρό του Λιβάνου. Πάντα».

«Συγκλονισμένη» από τις ειδήσεις και τις εικόνες που μεταδίδονται από τον Λίβανο δήλωσε η Άγγελα Μέρκελ. Τη βούλησή τους να στείλουν βοήθεια στη χώρα εξέφρασαν Βρετανία και Τουρκία.

Οι εκρήξεις μοιάζουν με φρικτή επίθεση, δήλωσε ο Ντόναλντ Τραμπ, χωρίς να υπεισέλθει σε λεπτομέρειες.

Νέα τηλεδιάσκεψη σε μισή ώρα για τις εξελίξεις στο ζήτημα του κορονοϊού με τους αρμόδιους υπουργούς και τον Σωτήρη Τσιόδρα, υπό τον πρωθυπουργό, ο οποίος αναμένεται να στείλει αυστηρό μήνυμα για την τήρηση των μέτρων.

Κρίσιμο το επόμενο 10ήμερο -εν όψει και του 15Αυγουστου- για την πορεία εξάπλωσης της νόσου στη χώρα. Χθες καταγράφηκαν 121 νέα κρούσματα, εκ των οποίων τα 26 στην Αττική.

Όπως ανακοίνωσε ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας ο δείκτης μεταδοτικότητας RO έφτασε στο 1, δηλαδή ένα κρούσμα μπορεί να μεταδώσει σε άλλον έναν τη νόσο.

Στην πρώτη κοινή συνέντευξη Τύπου, μετά τις 26 Μαίου, με τον Νίκο Χαρδαλιά, εξέφρασε την ανησυχία του για την πορεία της πανδημίας δίδοντας έμφαση στο γεγονός ότι ο κορονοϊός πλέον στοχεύει και σε νεότερες ηλικίες.

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, αφού τόνισε ότι η “αύξηση των κρουσμάτων δεν πιέζει ακόμα το σύστημα υγείας» ανακοίνωσε νέα μέτρα για τις πύλες εισόδου, τις κοινωνικές εκδηλώσεις και τα κέντρα διασκέδασης.

Από σήμερα απαγορεύεται η διέλευση από την Κακαβιά 11 το βράδυ με 7 το πρωί, ενώ τη Δευτέρα θα εγκατασταθεί εκεί μόνιμο κλιμάκιο ελέγχου.

Παρατείνεται ως το τέλος Αυγούστου το όριο 100 ατόμων σε κοινωνικές εκδηλώσεις.

Το ωράριο λειτουργίας στα κέντρα διασκέδασης θα ορίζεται με βάση τα ιατρικά δεδομένα και τις συνθήκες κάθε περιοχής.

«Είμαστε σε φάση που τα πράγματα μπορεί να ξεφύγουν γρήγορα», δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο καθηγητής λοιμωξιολογίας Χαράλαμπος Γώγος, υπογραμμίζοντας ότι αυτή η εβδομάδα είναι κρίσιμη.

Ο παγκόσμιος απολογισμός της πανδημίας ξεπέρασε σήμερα τους 700.000 νεκρούς, σύμφωνα με την καταμέτρηση του Ρόιτερς.

Κατά τους υπολογισμούς του πρακτορείου, ένας άνθρωπος πεθαίνει από τη νόσο κάθε 15 δευτερόλεπτα.

Ορκίζονται στη μια το μεσημέρι στο Προεδρικό Μέγαρο τα νέα μέλη της κυβέρνησης, ενώπιον της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου και παρουσία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

Από σήμερα έως και τη Δευτέρα 10 Αυγούστου δεν θα πραγματοποιούνται συναλλαγές του κοινού με τη ΔΟΥ Γλυφάδας, λόγω συγχώνευσής της με την εφορία Παλαιού Φαλήρου.

Καιρός

Πρόσκαιρες νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα στην Αττική, με πιθανότητα τοπικών βροχών στα δυτικά και βόρεια. Μέγιστη θερμοκρασία 35 βαθμοί Κελσίου -26 βαθμοί αυτήν την ώρα στην Τεχνόπολη, εδώ, στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα