back to top
24.8 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

24.8 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Covid-19: Εντείνονται οι έλεγχοι για τον κορονοϊο στην Κύπρο

Διαβάστε επίσης

Έκκληση προς όλους τους πολίτες για πιστή τήρηση των οδηγιών απευθύνει ο υπουργός Υγείας της Κύπρου Κωνσταντίνος Ιωάννου, μέσω γραπτής ανακοίνωσης με την οποία προβαίνει σε γνωστοποίηση των ευρημάτων των επιστημόνων για τον κορονοϊό, ενώ διαβεβαιώνει ότι η κατάσταση στην Κύπρο βρίσκεται υπό έλεγχο.

Όπως αναφέρει ο κ. Ιωάννου, διαπιστώνεται διασπορά του ιού στην κοινότητα, εξέλιξη που ανησυχεί ιδιαίτερα τους επιστήμονες, ενώ επισημαίνει ότι «οι πλείστοι φορείς του ιού είναι άτομα νεαρής ηλικίας και δεν παρουσιάζουν συμπτώματα» γεγονός που αυξάνει τον κίνδυνο της μετάδοσης του ιού» καθώς οι νέοι «έχουν μεγαλύτερη κοινωνική δραστηριότητα και διασπείρουν τον ιό, εν αγνοία τους, σε περισσότερα άτομα και σε μεγαλύτερη γεωγραφική έκταση, στοιχείο που δυσχεραίνει την ιχνηλάτηση».

Ο υπουργός Υγείας της Κύπρου γνωστοποιεί επίσης ότι από σήμερα ξεκινούν «ακόμη 10.000 διαγνωστικές εξετάσεις σε όλες τις πόλεις σε μια προσπάθεια να εντοπίσουμε με περισσότερη λεπτομέρεια το εύρος και τις περιοχές της αναζωπύρωσης του ιού» και απευθύνει έκκληση προς όλους τους πολίτες να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες που καθορίζονται στα υγειονομικά πρωτόκολλα.

Newsroom Αθήνα 9,84

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα