back to top
13.2 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

13.2 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

ChildRescue: Νέα εφαρμογή για την έρευνα και τον εντοπισμό εξαφανισμένων παιδιών

Διαβάστε επίσης

Κάθε χρόνο πάνω από 250.000 παιδιά δηλώνονται εξαφανισμένα στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Το ChildRescue είναι μια καινοτόμος πλατφόρμα που συνεισφέρει αποτελεσματικά στη μείωση του απαιτούμενου χρόνου για την εύρεση του εξαφανισμένου παιδιού. Ακόμη, συμβάλλει στην πρόβλεψη, αποτροπή και επίλυση εξαφάνισης ανήλικων προσφύγων στην Ευρώπη. Ο Στέφανος Αλεβίζος, ψυχολόγος και συντονιστής του Εθνικού Κέντρου για την Εξαφάνιση των Παιδιών στο Χαμόγελο του Παιδιού, μας τόνισε ότι ο πυρήνας της ιδέας αφορά τη μετατροπή των πολιτών που είναι και χρήστες έξυπνων κινητών, σε πραγματικούς ανιχνευτές και σημαντικούς συντελεστές για τον εντοπισμό και τη διάσωση των εξαφανισμένων παιδιών.

Το ChildRescue, συνεισφέρει αποτελεσματικά στη μείωση του απαιτούμενου χρόνου για την εύρεση του εξαφανισμένου παιδιού, ακόμη, συμβάλλει στην πρόβλεψη, αποτροπή και επίλυση εξαφάνισης ανήλικων προσφύγων στην Ευρώπη, πρόσθεσε ο κ. Αλεβίζος.

Μέσω της πρωτοποριακής του προσέγγισης και του ανοιχτού λογισμικού ανέφερε, οι ειδοποιήσεις που αποστέλλονται στα κινητά των χρηστών είναι στοχευμένες, για την πιθανή τοποθεσία του παιδιού που βρίσκεται σε κίνδυνο.

Η έναρξη της εφαρμογής ξεκίνησε από τις 28 Ιουλίου, στην Ελλάδα και έναν μήνα αργότερα, στις 28 Αυγούστου θα αρχίσει στο Βέλγιο, ενώ θα ακολουθήσουν και άλλες ευρωπαϊκές χώρες πρόσθεσε. Και συμπληρώνει, στα 25 χρόνια λειτουργίας το Χαμόγελο του Παιδιού, έχει χειριστεί πάνω από 1600 περιπτώσεις εξαφανισμένων παιδιών.

Κώστας Παπανελόπουλος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα