back to top
23.6 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

23.6 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Αυξημένη η ζήτηση αλλά και η τιμή της μάσκας

Διαβάστε επίσης

Η επέκταση του μέτρου της χρήσης της προστατευτικής μάσκας το τελευταίο διάστημα και σε άλλους χώρους έχει επιφέρει αύξηση της ζήτησης και ταυτόχρονα νέες ανατιμήσεις στις τιμές.

Πολλοί άδραξαν την ευκαιρία να ανεβάσουν τις τιμές και να κερδοσκοπήσουν. Ειδικά, σε πολλά φαρμακεία η μάσκα μιας χρήσης πωλείται το τελευταίο διάστημα μεμονωμένα από 70 λεπτά έως και 1 ευρώ το κομμάτι, ενώ στο πακέτο της δεκάδας υπάρχει προσφορά στα 7 ευρώ.

Οι ελληνικής κατασκευής πάνινες μάσκες πωλούνται η μια στο 1.50 ευρώ, ενώ κάποιες άλλες φτάνουν και τα 2.50 ευρώ.

«Τσουχτερές« είναι οι τιμές και για τα προστατευτικά προσώπου με πλαστικό, τύπου «πλέξι Γκλας», που αερίζεται το πρόσωπο αλλά κοστίζουν 3.50 ευρώ το κομμάτι.

Οι καταναλωτές δηλώνουν αφενός ότι συμφωνούν με το μέτρο της χρήσης της προστατευτικής μάσκας, αλλά αφετέρου διαμαρτύρονται γιατί καθημερινά καλούνται να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη.

Επισημαίνουν δε ότι «όταν θέλεις πλέον σε περισσότερους χώρους να χρησιμοποιείς μάσκα, τότε εφόσον αγοράζεις μάσκες μιας χρήσης είσαι αναγκασμένος να ξοδεύεις 3-4 ευρώ σε καθημερινή βάση για να τις αγοράσεις».

Οι καταναλωτές καλούν την πολιτεία να προχωρήσει άμεσα σε εντατικοποίηση των ελέγχων στην αγορά για τις τελευταίες ανατιμήσεις που έγιναν λόγω της αυξημένης ζήτησης στις μάσκες και παράλληλα να μεριμνήσει ώστε σε πολλά σημεία οι μάσκες μιας χρήσης να διατίθενται δωρεάν από το Κράτος, φέρνοντας ως πρώτο παράδειγμα τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

[su_image_carousel source=”media: 250509,250512,250511,250510″]

Κώστας Κορέλης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα