back to top
23.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

23.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Στη Γερμανία έχει ξεσπάσει το δεύτερο κύμα κορονοϊού

Διαβάστε επίσης

Το επιδημιολογικό Ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ ανακοίνωσε σχεδόν 900 νέα κρούσματα σε μια ημέρα.

Ο Ιατρικός Σύλλογος προειδοποιεί για τον κίνδυνο να χαθούν όσα έχουν επιτευχθεί μέχρι στιγμής. Κανόνες προστασίας στα σχολεία.

Σύμφωνα με την Ιατρικό Σύλλογο Marburger Bund, η Γερμανία βρίσκεται, αν και σε χαμηλά επίπεδα, ήδη στο δεύτερο κύμα του κορoνοϊού. Η διαπίστωση αυτή βασίζεται στον αυξανόμενο αριθμό κρουσμάτων Covid-19. Σήμερα το πρωί το επιδημιολογικό Ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ ανακοίνωσε ότι το τελευταίο 24ωρο οι τοπικές υγειονομικές αρχές κατέγραψαν 879 νέα κρούσματα. Ο ρυθμός αναπαραγωγής κυμαίνεται στο 1,09, δηλαδή ένας που έχει μολυνθεί μεταδίδει κατά μέσο όρο σε έναν άλλο άνθρωπο τον ιό. Πριν από λίγες εβδομάδες ο ρυθμός αναπαραγωγής είχε πέσει στο 0,3. Σύμφωνα με το Ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ από τους 400 περιφέρεις και μεγάλους δήμους της Γερμανίας, μόνο σε 70 δεν διαπιστώθηκαν το τελευταίο επταήμερο νέα κρούσματα. Στα μέσα Ιουνίου ακόμη ο αριθμός των περιφερειών και μεγάλων δήμων χωρίς νέα κρούσματα εντός επτά ημερών ανέρχονταν στους 158.

Προειδοποιήσεις του Ιατρικού Συλλόγου

Δεδομένης της αυξητικής τάσης μετάδοσης του κορωνοϊού, η πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Marburger Bund, Σουζάνε Γόνα προειδοποιεί στην εφημερίδα Augsburger Allgemeine ότι η Γερμανία ενδεχομένως να χάσει αυτά που έχουν επιτευχθει επειδή υπάρχουν ορισμένοι που δεν θέλουν να αποδεχθούν πόσο επικίνδυνός είναι ο ιός ή ακόμη επειδή επιθυμούν την επιστροφή σε μια κανονική ζωή χωρίς περιορισμούς.

Για όσο όμως διάστημα δεν διατίθεται εμβόλιο ενάντια στον Covid-19, η μόνη δυνατότητα να περιοριστεί η εξάπλωση του κορoνοϊού, είναι σύμφωνα με τους γιατρούς η τήρηση των κανόνων – φυσική απόσταση, χρήση μάσκας, υγιεινή των χεριών και καραντίνα όπου αυτή επιβάλλεται.

Μέτρα προστασίας στα σχολεία

Σε ό,τι αφορά τα σχολεία, για τα 10,91 εκατομμύρια των μαθητών στα 16 γερμανικά ομόσπονδα κρατίδια είναι μεν υποχρεωτική η φυσική τους παρουσία στις τάξεις, αλλά τα μέτρα προστασίας διαφέρουν από κρατίδιο σε κρατίδιο.

Στη Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία για παράδειγμα οι μαθητές από την πέμπτη τάξη και μετά θα πρέπει να φορούν κατά την ώρα του μαθήματος μάσκα, σε άλλα κρατίδια μόνο στους διαδρόμους ενώ σε άλλα δεν θα φορούν. Δεδομένου ότι στα περισσότερα κρατίδια οι μαθητές βρίσκονται ακόμη σε σχολικές διακοπές η συζήτηση γύρω από τη χρήση μάσκας συνεχίζεται.

Πηγή: dw

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα