back to top
14.4 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

14.4 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Σ. Τσιόδρας: Ελπίζω να μη λυγίσουμε και να τα καταφέρουμε

Διαβάστε επίσης

Την ανησυχία της επιτροπής των λοιμωξιολόγων για την αύξηση των κρουσμάτων στη χώρα εξέφρασε κατά την επιστροφή του στην ενημέρωση για τον κορονοϊό, ο καθηγητής και εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον κορονοϊό κ. Σωτήρης Τσιόδρας.

Ο καθηγητής εξήγησε ότι οι λόγοι της αύξησης των κρουσμάτων είναι τα περισσότερα τεστ, καθώς και η άρση των μέτρων απαγόρευσης της κυκλοφορίας, με άνοιγμα του τουρισμού και τα φαινόμενα συγχρωτισμού.

Ο κ. Σ. Τσιόδρας τόνισε ότι ανεβαίνει ο αριθμός των εγχώριων κρουσμάτων τις τελευταίες εβδομάδες και πως είναι ξεκάθαρη η μετατόπιση των κρουσμάτων τους τελευταίους μήνες σε μικρότερες ηλικίες.

«Πρέπει να ρίξουμε το R0 κάτω από το 1» σημείωσε λέγοντας ότι το R0 (δείκτης μεταδοτικότητας) είναι στο 1 και αυτό σημαίνει ότι κάθε κρούσμα δίνει κι άλλο ένα.

Ο κ. Τσιόδρας προειδοποίησε επίσης ότι «η κατάσταση μπορεί γρήγορα να μας ξεφύγει» υπενθυμίζοντας ότι «τα επιστημονικά δεδομένα επιβάλλουν τη χρήση της μάσκας, ιδιαίτερα όταν δεν μπορούν να τηρηθούν οι αποστάσεις. Η μάσκα είναι πολύ πιο αποτελεσματική από τη χρήση ασπίδας».

Αναφερόμενος στην αντιμετώπιση του κορονοϊού σημείωσε ότι μεγάλη ελπίδα αποτελούν τα μονοκλωνικά αντισώματα, ενώ εξέφρασε την πεποίθηση ότι το εμβόλιο δεν είναι τόσο κοντά.
Σχετικά με τις νοσηλείες ο κ. Τσιόδρας σημείωσε ότι είναι περιορισμένες εισαγωγές στα νοσοκομεία και τις ΜΕΘ, αλλά υπενθύμιζε ότι και οι νέοι μπορεί να νοσήσουν σοβαρά.
Ο κ. Τσιόδρας είπε ακόμα ότι φάνηκε πως οι γάμοι αποτελούν μεγάλο πρόβλημα όπως και ο συγχρωτισμός.

Ο κ. Τσιόδρας έκλεισε την εισαγωγική του ομιλία «ελπίζω να μη λυγίσουμε και να τα καταφέρουμε».

Νίνα Κομνηνού

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα