back to top
18.1 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

18.1 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Le Monde: Το Παρίσι θέλει να καταστήσει υποχρεωτική τη χρήση της μάσκας σε ορισμένους εξωτερικούς χώρους

Διαβάστε επίσης

Το Παρίσι θέλει να καταστήσει υποχρεωτική τη χρήση της μάσκας σε ορισμένους εξωτερικούς χώρους, προκειμένου να αποτραπεί το ενδεχόμενο μιας νέας κορύφωσης κρουσμάτων Covid-19, γράφει σήμερα η εφημερίδα Le Monde.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η δήμαρχος Αν Ινταλγκό θα υποβάλει επίσημο αίτημα στην περιφέρεια του Παρισιού σχετικά με την επιβολή της χρήσης μάσκας σε συγκεκριμένους χώρους, αφότου η κυβέρνηση έδωσε την Παρασκευή στις τοπικές αρχές την εξουσία να διατάσσουν τη χρήση της μάσκας στους εξωτερικούς δημόσιους χώρους.

Οι εξωτερικοί χώροι, τους οποίους θα αφορά το μέτρο, θα είναι εμπορικοί δρόμοι, οι όχθες του ποταμού Σηκουάνα, πάρκα και κήποι, ανοικτές αγορές τροφίμων, και όλες οι περιοχές όπου οι τουρίστες ή οι Παριζιάνοι πρέπει να στέκονται σε ουρά.

Και στην Τουλούζη υποχρεωτική η μάσκα σε εξωτερικούς χώρους

Νωρίτερα, η Τουλούζη ανακοίνωσε ότι θα περιληφθεί στον μακρύ κατάλογο των δεκάδων γαλλικών δήμων που επιβάλλουν την χρήση μάσκας στους εξωτερικούς χώρους. Από αύριο, η μάσκα θα είναι υποχρεωτική σε πολλές πολυσύχναστες συνοικίες της τέταρτης σε μέγεθος πόλης της Γαλλίας, όπου “τα υγειονομικά μέτρα τηρούνται πλημμελώς”, ανακοίνωσε η περιφέρεια της Οτ-Γκαρόν.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα