back to top
20.5 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

20.5 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Έντονες αντιδράσεις για τη νέα εγκύκλιο του υπουργείου Παιδείας

Διαβάστε επίσης

Σφοδρές αντιδράσεις στους κόλπους της εκπαιδευτικής κοινότητας έχει προκαλέσει η νέα εγκύκλιος του υπουργείου που ορίζει ότι οι υπηρεσιακές μεταβολές θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί έως τις 14 Αυγούστου αντί για τον Σεπτέμβριο.

Να ακολουθηθεί η νομιμότητα που επιβάλλει την κάλυψη των λειτουργικών κενών τον Σεπτέμβριο και να αποσυρθεί άμεσα η «απαράδεκτη εγκύκλιος που παραβιάζει την εκπαιδευτική νομοθεσία και τα κατοχυρωμένα εργασιακά δικαιώματα» των εκπαιδευτικών ζητά από το υπουργείο Παιδείας η Διδασκαλική Ομοσπονδία. Για αναστάτωση στην εκπαιδευτική κοινότητα κάνει λόγο σε ανακοίνωσή της και η ΟΛΜΕ.

«Η ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας ζητά με κλειστά σχολεία, χωρίς να δύνανται να συνεδριάσουν οι σύλλογοι διδασκόντων, χωρίς να εξασφαλίζεται η δυνατότητα να ενημερωθούν ισότιμα όλοι οι ενδιαφερόμενοι εκπαιδευτικοί» αναφέρει η ΔΟΕ και προσθέτει ότι αγνοεί επίσης «πως η διαδικασία αυτή έχει, πάγια, ως προϋπόθεση τα σχολεία να έχουν ανοίξει ώστε με βάση τις αναλήψεις υπηρεσίας να διαπιστώνονται οι διαθέσιμοι εκπαιδευτικοί, οι σύλλογοι διδασκόντων να έχουν πραγματοποιήσει τις απαραίτητες συνεδριάσεις σύμφωνα με τις οποίες ορίζονται οι εκπαιδευτικές ανάγκες».

Η ΟΛΜΕ από την πλευρά της θεωρεί πως «η Εγκύκλιος προκαλεί μεγάλη αναστάτωση στην ομαλή λειτουργία των σχολείων αλλά και στο εργασιακό καθεστώς των εκπαιδευτικών». Η ομοσπονδία αναρωτιέται «πώς θα διαπιστωθούν και θα δηλωθούν τα κενά και πλεονάσματα με κλειστά σχολεία και με εκπαιδευτικούς να βρίσκονται σε νόμιμη άδεια, πώς θα εξαχθούν τα κενά και πλεονάσματα και θα αποσταλούν στα Υπηρεσιακά Συμβούλια (ΠΥΣΔΕ) όταν η ολοκλήρωση των διαδικασιών πραγματοποιείται το Σεπτέμβριο και πώς θα συνεδριάσουν τα μέλη των Υπηρεσιακών Συμβουλίων που βρίσκονται σε νόμιμη άδεια, χωρίς να γνωρίζουν τα πραγματικά κενά και πλεονάσματα, αλλά και πώς θα ενημερωθούν οι εκπαιδευτικοί που βρίσκονται σε νόμιμη άδεια προκειμένου να υποβάλουν αιτήσεις για τοποθέτηση».

Το υπουργείο Παιδείας από την πλευρά του υπογραμμίζει ότι με αυτόν τον τρόπο οι τοποθετήσεις αναπληρωτών θα γίνουν εγκαίρως και θα ελαχιστοποιηθούν τα κενά σε διδακτικό προσωπικό κατά την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς. «Σε ό,τι αφορά τυχόν εναπομείναντα κενά των κοινών κλάδων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης μετά την ανωτέρω διαδικασία, αυτά θα καλυφθούν με διάθεση για συμπλήρωση του υποχρεωτικού ωραρίου των πλεοναζόντων εκπαιδευτικών στην άλλη βαθμίδα» αναφέρεται χαρακτηριστικά στην εγκύκλιο.

Ισίδωρος Ρούσσος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα