back to top
20.5 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

20.5 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 24:00

Διαβάστε επίσης

Αυξημένα είναι και πάλι τα κρούσματα του κορoνοϊού στην Ελλάδα καθώς ο νέος απολογισμός είναι 77 κρούσματα και δύο νεκροί οι οποίοι πλέον έχουν φτάσει τους 210 στην χώρα από την αρχή της πανδημίας. Ως αποτέλεσμα αυτής της κατάστασης ο υπουργός Υγείας συγκαλεί συναντήσεις με όλους τους διοικητές των νοσοκομείων της χώρας μεθαύριο Τετάρτη,

Στις 304 οι παραβάσεις που βεβαιώθηκαν χθες κατά τους ελέγχους σε όλη την επικράτεια για μη χρήση μάσκας και μη τήρηση προβλεπόμενης απόστασης.

Υποχρεωτική από αύριο και μέχρι τις 18 Αυγούστου η χρήση μάσκας και στους εξωτερικούς χώρους των πλοίων, όπως αποφασίστηκε στην κυβερνητική διάσκεψη. Επίσης, όσοι εργάτες γης εξέρχονται από τη χώρα μας δεν θα μπορούν να επιστρέψουν, μέχρι νεωτέρας.

…”Όλοι αντιλαμβανόμαστε ότι δεν μπορούμε πια να πάμε σ’ ένα καθολικό lockdown, δεύτερο καθολικό lockdown των οικονομιών μας”, τόνισε ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη συνάντησή του με τον Πρωθυπουργό της Βόρειας Ρηνανίας – Βεστφαλίας, Άρμιν Λάσετ. Πρόσθεσε ότι όλες οι ευρωπαϊκές χώρες θα πρέπει να είναι σε αυξημένη εγρήγορση για τους επόμενους μήνες.

…Για διαδοχικά λάθη και “αλλοπρόσαλλη πολιτική” στη διαχείριση του κορονοϊού κατηγορεί την κυβέρνηση ο Αλέξης Τσίπρας. “Τα έκαναν όλα λάθος και ξαναγυρίσαμε στο σημείο μηδέν”, σημειώνει στο fb ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Άγνοια, διαστρέβλωση, θράσος και καιροσκοπισμό καταλογίζει στον κ. Τσίπρα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας. “Ας καταλάβει επιτέλους ότι η ατομική ευθύνη αφορά και τους επικεφαλής των κομμάτων”, σχολιάζει, απαντώντας στην ανάρτηση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

“Έχετε μεγάλη ευθύνη για τη χαλαρότητα και την έλλειψη προετοιμασίας”, τονίζει, απευθυνόμενη προς τον Πρωθυπουργό, η Φώφη Γεννηματά. “Η αύξηση των κρουσμάτων είναι πρωτίστως αποτέλεσμα της κυβερνητικής ανευθυνότητας, των παλινωδιών κι αντιφάσεων”, αναφέρει το ΚΚΕ.

Στο μεταξύ όπως αναφέρουν έγκυρες πληροφορίες υπάρχει κινητικότητα από το Μέγαρο Μαξίμου σε ότι αφορά τον επικείμενο ανασχηματισμό. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι υπουργοί και υφυπουργοί έχουν δεχθεί τηλεφωνήματα εν όψει αλλαγών.

Ενέκρινε η Κομισιόν για την Ελλάδα το τροποποιημένο καθεστώς επιστρεπτέων προκαταβολών ύψους 2 δις ευρώ για τη στήριξη των επιχειρήσεων που πλήττονται από τον κορονοϊό. Εκτιμάται ότι μπορούν να επωφεληθούν 100.000 επιχειρήσεις.

Τη δυνατότητα να υποβάλουν ψηφιακά αίτηση για κρατική επιδότηση έχουν από σήμερα οι δανειολήπτες με υποθήκη την α’ κατοικία, οι οποίοι επλήγησαν από τον Covid 9, μέσω του προγράμματος “Γέφυρα”. Το πρόγραμμα αφορά και εξυπηρετούμενα και μη εξυπηρετούμενα δάνεια.

Μήνυμα ότι η Ελλάδα είναι έτοιμη για διάλογο στο πλαίσιο του Διεθνούς Δικαίου, αλλά διάλογος δεν μπορεί να διεξαχθεί υπό το καθεστώς απειλών, απηύθυνε εκ νέου ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, σε δήλωσή του μετά τη συνάντησή του, με τον πρωθυπουργό της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας.

Δομή μεταναστών transit ετοιμάζεται να δημιουργηθεί στον Ελαιώνα, προκειμένου να σταματήσει η συγκέντρωση των προσφύγων – μεταναστών στην πλατεία Βικτωρίας καθώς ο δήμος Αθηναίων παραχωρεί σχετικό οικόπεδο στην κυβέρνηση, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Αθήνα 9.84. Οι πρόσφυγες θα μεταφέρονται εκεί για 2 ως 4 εβδομάδες μέχρι να τους δοθεί μόνιμη κατοικία μέσω του προγράμματος “Ηλιος”.

Ένα νέο πρόγραμμα τοποθέτησης μικρών σπιτιών για γάτες ξεκινάει ο Δήμος Αθηναίων. Τις προηγούμενες μέρες, με την φροντίδα του Τμήματος Αστικής Πανίδας τοποθετήθηκαν τα πρώτα σπιτάκια στους Αμπελοκήπους και στην περιοχή του Γκύζη, ενώ τις επόμενες μέρες σπιτάκια θα τοποθετηθούν στο Άλσος Παγκρατίου.

Το Υπουργείο Πολιτισμού ανοίγει σήμερα 77 αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία της χώρας, με αφορμή την αυγουστιάτικη πανσέληνο, με εκδηλώσεις σε 37 από αυτά ενώ ακόμη 40 θα παραμείνουν ανοιχτά για το κοινό. Λεπτομέρειες στην ιστοσελίδα μας, στο www.athina9.84.gr.

Καιρός: Γενικά αίθριος και αύριο ο καιρός στην Αττική. Μέγιστη θερμοκρασία 35 βαθμοί Κελσίου – 32 βαθμοί αυτήν την ώρα στην Τεχνόπολη, εδώ, στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα