back to top
16.5 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

16.5 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 22:00

Διαβάστε επίσης

Θλιβερό ρεκόρ κατέγραψε ο Κορωνιός στην Ελλάδα καθώς καταγράφηκαν άλλα 121 νέα κρούσματα, εκ των οποίων τα 5 εντοπίστηκαν στις πύλες εισόδου της χώρας και τα 26 στην Αττική. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 4855, εκ των οποίων το 54.6% αφορά άνδρες, ενώ όπως ανακοίνωσε πριν λίγο ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας ο δείκτης μεταδοτικότητας RO έφτασε στο 1, δηλαδή ένα κρούσμα μπορεί να μεταδώσει σε άλλον έναν τη νόσο. Το καλό νέο είναι ότι σήμερα δεν έχει καταγραφεί κανένας νέος θάνατος.

Ωστόσο στην πρώτη τους κοινή συνέντευξη Τύπου, μετά τις 26 Μαΐου, οι κ.κ Τσίοδρας και Χαρδαλιάς εξέφρασαν την ανησυχία τους για την πορεία της πανδημίας δίδοντας έμφαση στο γεγονός ότι ο κορωνοϊός πλέον στοχεύει και σε νεότερες ηλικίες.

Από την πλευρά του ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς αφού τόνισε ότι η “αύξηση των κρουσμάτων δεν πιέζει ακόμα το σύστημα υγείας» ανακοίνωσε μέτρα για τις πύλες εισόδου, κοινωνικές εκδηλώσεις και κέντρα διασκέδασης.

Ειδικότερα

Απαγορεύεται από αύριο η διέλευση από την Κακαβιά από τις 11 το βράδυ έως τις 7 το πρωί, ενώ από τη Δευτέρα θα εγκατασταθεί μόνιμο κλιμάκιο ελέγχου.

Από την Κυριακή 16/8 όποιος εισέρχεται στην Ελλάδα από την Κακαβιά, δηλαδή από την Αλβανία υποχρεούται σε 7ημερη κατ οίκον απομόνωση.

Παρατείνεται το όριο 100 ατόμων σε κοινωνικές εκδηλώσεις έως τέλος Αυγούστου.

Το ωράριο λειτουργίας στα κέντρα διασκέδασης θα ορίζονται με βάση τα ιατρικά δεδομένα και τις συνθήκες κάθε περιοχής.

Υποχρεωτική χρήση μάσκας σε χώρους γραφείων που υπάρχει επαφή με το κοινό, ΜΜΜ, σούπερ μάρκετ νοσοκομεία, φαρμακεία, κομμωτήρια, στους ανελκυστήρες και σε κάθε άλλο κλειστό χώρο. Σύσταση για χρήση μάσκας στις σκάλες και σε χώρους όπου δεν μπορούν να υπάρχουν ασφαλείς αποστάσεις.

Την ίδια ώρα, την επαναφορά της τηλεργασίας και της κλιμακωτής προσέλευσης των εργαζομένων στο Δημόσιο προτείνει ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος. Παράλληλα ζήτησε από περιφερειάρχες και δημάρχους να εντείνουν τους ελέγχους από την Δημοτική Αστυνομία και τις Υγειονομικές υπηρεσίες σε ότι αφορά την πιστή εφαρμογή των μέτρων κατά της μετάδοσης του κορoνοϊού.

Στην Εισαγγελία Αθηνών απέστειλε η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, με εντολή του αρμόδιου υπουργού, Μιχάλη Χρυσοχοϊδη, αναρτήσεις στο διαδίκτυο, με αναφορές σε θεωρίες συνωμοσίας για τον νέο κορονοϊό και προτροπές για μη χρήση μάσκας από τους πολίτες.

Δέκα νεκροί μέχρι στιγμής και εκατοντάδες τραυματίες είναι ο πρώτος απολογισμός από τις ισχυρές εκρήξεις που σημειώθηκαν πριν από λίγη ώρα στη Βηρυτό και ακούστηκαν έως την Κύπρο. Σύμφωνα με το λιβανέζικο πρακτορείο ειδήσεων, όπως μεταδίδει το CNN, η έκρηξη πραγματοποιήθηκε σε αποθήκες πυρομαχικών κοντά στο λιμάνι, ενώ σπίτια και κτίρια, που βρίσκονται 10 χιλιόμετρα μακριά από την πόλη, έχουν υποστεί ζημιές.

Σε αναβάθμιση υφυπουργών και τοποθέτηση νέων προσώπων ως υφυπουργών προχώρησε η κυβέρνηση τις οποίες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας χαρακτήρισε “λειτουργικές βελτιώσεις” Συγκεκριμένα, ανακοινώθηκαν: η αναβάθμιση του υφυπουργού Οικονομικών, Θόδωρου Σκυλακάκη, σε αναπληρωτή υπουργό αρμόδιο για τη Δημοσιονομική Πολιτική, η αναβάθμιση του Υφυπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Νίκου Παπαθανάση, σε αναπληρωτή υπουργό αρμόδιο για τις Ιδιωτικές Επενδύσεις και τις Συμπράξεις του Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα και η τοποθέτηση του καθηγητή Παναγιώτη Τσακλόγου στη θέση του υφυπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, αρμόδιου για τα θέματα Κοινωνικής Ασφάλισης. Επίσης, ανακοινώθηκε η τοποθέτηση της βουλευτού της Α’ Αθηνών, Ζωής Ράπτη σε θέση υφυπουργού Υγείας, και η τοποθέτηση του Νικόλαου Ταγαρά, βουλευτή Κορινθίας, στη θέση του υφυπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, αρμόδιου για θέματα Προστασίας του Περιβάλλοντος.

…”Σαφής η επιλογή για σκληρά νεοφιλελεύθερη ατζέντα”, τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ, σχολιάζοντας την αναβάθμιση του κ. Σκυλακάκη και την είσοδο στην κυβέρνηση του κ. Τσακλόγλου.

“Βαθιά συντηρητική επιλογή κάνει η Κυβέρνηση με τον ανασχηματισμό Σκυλακάκη» και τις κατευθύνσεις του πορίσματος Πισσαρίδη”, αναφέρει το ΚΙΝΑΛ.

“Στόχος των κυβερνητικών αλλαγών η ταχύτερη εφαρμογή των αντιλαϊκών αποφάσεων της ΕΕ για το Ταμείο Ανάκαμψης, με βάση και το σχέδιο Πισσαρίδη”, σχολιάζει το ΚΚΕ.

Ξεπέρασαν τις 6.250 από χθες οι αιτήσεις δανειοληπτών που υπεβλήθησαν οριστικά στην ηλεκτρονική πλατφόρμα για το πρόγραμμα “Γέφυρα”, το οποίο αφορά την επιδότηση δανείων με υποθήκη στην Α΄ κατοικία.

Νέα εφαρμογή για τα άυλα παραπεμπτικά ιατρικών εξετάσεων παρουσίασαν σήμερα στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, ο Υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας και ο Υπουργός Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης.
Πρόκειται για μια πρωτοβουλία που αναμένεται να δώσει τέλος σε μια ακόμη μεγάλη και εντελώς αδικαιολόγητη ταλαιπωρία χιλιάδων οικογενειών με παιδιά που υποβάλλονται τακτικά σε λογοθεραπεία, εργοθεραπεία ή/και ψυχοθεραπεία. Πλέον οι ενδιαφερόμενοι πολίτες θα μπορούν να υποβάλλουν ηλεκτρονικά τις αιτήσεις και τα δικαιολογητικά τους και αυτά να διεκπεραιώνονται μέσα από τις υπηρεσίες του ΕΟΠΥΥ.

Δεκαεννέα πλήρως ανακατασκευασμένες παιδικές χαρές, παραδίδονται από τον Δήμο Αθηναίων. Ήδη εδώ και λίγες μέρες βρίσκονται στη διάθεση των παιδιών της πόλης, αλλά και των οικογενειών τους οι πρώτες 17, ενώ 2 ακόμη αναμένεται να λειτουργήσουν τις επόμενες εβδομάδες.

Καιρός: Πρόσκαιρες νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα αύριο στην Αττική, με πιθανότητα τοπικών βροχών στα δυτικά και βόρεια του νομού. Μέγιστη θερμοκρασία 35 βαθμοί Κελσίου -28 βαθμοί αυτήν την ώρα στην Τεχνόπολη, εδώ, στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα