back to top
23.1 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

23.1 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 19:00

Διαβάστε επίσης

Την έντονη ανησυχία της κυβέρνησης σε ότι φορά την εξέλιξη της πορείας της πανδημίας του κορoνοϊού εξέφρασαν σε κοινή συνέντευξη Τύπου, την πρώτη μετά τις 26 Μαΐου, οι κ.κ. Τσιόδρας και Χαρδαλιάς.

Περισσότερες πληροφορίες για τα δήλωσαν και τα νέα μέτρα που εξαγγέλθηκαν από την Νίνα Κομνηνού.

Να πούμε εδώ ότι δεν αποκλείεται αύριο ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, να απευθύνει τηλεοπτικό μήνυμα αμέσως μετά την τηλεδιάσκεψη που θα έχει με τους κ.κ. Κικίλια, Χαρδαλιά και Τσιόδρα.

…Εκατόν είκοσι ένα τα νέα κρούσματα το τελευταίο 24ωρο. Σύμφωνα με πληροφορίες, ακόμη 13 κρούσματα κορονοϊού επιβεβαιώθηκαν μεταξύ των ατόμων που συμμετείχαν σε γάμο στην Αλεξανδρούπολη το περασμένο Σάββατο. Από τα 100 τεστ που έγιναν έως τώρα, έχουν βγει θετικά τα 22. Και οι 22 ασθενείς είναι ασυμπτωματικοί, νεαρής ηλικίας και παραμένουν σε κατ’ οίκον περιορισμό. Νέο κρούσμα κορονοϊού στον ΠΑΟΚ, μετά τον Μίροσλαβ Στοχ. Όπως διαπιστώθηκε λίγο πριν από την αναχώρηση της ομάδας για το Πήλιο για το βασικό στάδιο προετοιμασίας της, έχει μολυνθεί και δεύτερος ποδοσφαιριστής του συλλόγου.

…Το ενδεχόμενο να επιστρέψουν τα SMS για τη μετακίνηση των πολιτών εάν αλλάξουν τα επιδημιολογικά δεδομένα άφησε, στο μεταξύ, ανοιχτό ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας στην ΕΡΤ1.

Την ίδια ώρα, την επαναφορά της τηλεργασίας και της κλιμακωτής προσέλευσης των εργαζομένων στο Δημόσιο προτείνει και ζητά ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος. Παράλληλα ζήτησε από περιφερειάρχες και δημάρχους να εντείνουν τους ελέγχους από την Δημοτική Αστυνομίας και τις Υγειονομικές υπηρεσίες την πιστή εφαρμογή των μέτρων κατά της μετάδοσης του κορoνοϊού.

Στην Εισαγγελία Αθηνών απέστειλε η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, με εντολή του αρμόδιου υπουργού, Μιχάλη Χρυσοχοϊδη, αναρτήσεις στο διαδίκτυο, με αναφορές σε θεωρίες συνωμοσίας για τον νέο κορονοϊό και προτροπές για μη χρήση μάσκας από τους πολίτες.

Σε αναβάθμιση υφυπουργών και τοποθέτηση νέων προσώπων ως υφυπουργών προχώρησε η κυβέρνηση. Για λειτουργικές βελτιώσεις έκανε λόγο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας. Συγκεκριμένα, ανακοινώθηκαν: η αναβάθμιση του υφυπουργού Οικονομικών, Θόδωρου Σκυλακάκη, σε αναπληρωτή υπουργό αρμόδιο για τη Δημοσιονομική Πολιτική, η αναβάθμιση του Υφυπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Νίκου Παπαθανάση, σε αναπληρωτή υπουργό αρμόδιο για τις Ιδιωτικές Επενδύσεις και τις Συμπράξεις του Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα και η τοποθέτηση του καθηγητή Παναγιώτη Τσακλόγου στη θέση του υφυπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, αρμόδιου για τα θέματα Κοινωνικής Ασφάλισης. Επίσης, ανακοινώθηκε η τοποθέτηση της βουλευτού της Α’ Αθηνών, Ζωής Ράπτη σε θέση υφυπουργού Υγείας, και η τοποθέτηση του Νικόλαου Ταγαρά, βουλευτή Κορινθίας, στη θέση του υφυπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, αρμόδιου για θέματα Προστασίας του Περιβάλλοντος. Επίσης, τοποθετούνται ή αναλαμβάνουν νέες αρμοδιότητες γενικοί και ειδικοί γραμματείς στην Προεδρία της κυβέρνησης και στα υπουργεία Υγείας, Εξωτερικών, Τουρισμού και Ανάπτυξης & Επενδύσεων.

…”Σαφής η επιλογή για σκληρά νεοφιλελεύθερη ατζέντα”, τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ, σχολιάζοντας την αναβάθμιση του κ. Σκυλακάκη και την είσοδο στην κυβέρνηση του κ. Τσακλόγλου. “O ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζει να βαφτίζει νεοφιλελεύθερα κάποια πρόσωπα, διαγράφοντας τη μακρά θητεία τους στην κεντροαριστερά, επειδή δεν μπορεί να χωνέψει ότι του έχουν γυρίσει την πλάτη”, απαντούν κυβερνητικοί κύκλοι. “Βαθιά συντηρητική επιλογή κάνει η Κυβέρνηση με τον ανασχηματισμό Σκυλακάκη» και τις κατευθύνσεις του πορίσματος Πισσαρίδη”, αναφέρει το ΚΙΝΑΛ. “Στόχος των κυβερνητικών αλλαγών η ταχύτερη εφαρμογή των αντιλαϊκών αποφάσεων της ΕΕ για το Ταμείο Ανάκαμψης, με βάση και το σχέδιο Πισσαρίδη”, σχολιάζει το ΚΚΕ.

Έντονη η κριτική της αντιπολίτευσης για την ενδιάμεση έκθεση των Σοφών με επικεφαλής τον νομπελίστα Οικονομικών, Χριστόφορο Πισσαρίδη, που τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση. Μεταξύ των προτάσεων, η μείωση των φορολογικών και ασφαλιστικών εισφορών στους μισθωτούς, η καθολική αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων από τον ΑΣΕΠ, η αύξηση της χρηματοδότησης των ανέργων και των αμοιβών στις γυναίκες εργαζόμενες και ένα νέο σύστημα για την παροχή επικουρικής σύνταξης.

…Ως “συνταγή από τα παλιά, για το πώς θα καταπατηθούν εργασιακά δικαιώματα, πώς θα επιβαρυνθούν οι πολλοί και πώς θα γίνουν φοροελαφρύνσεις για τους λίγους”, χαρακτηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ το σχέδιο Πισσαρίδη. Για λογική ιδιωτικοποίησης του δεύτερου πυλώνα της ασφάλισης και απουσία μηχανισμών στήριξης για τη μικρομεσαία επιχειρηματικότητα, έκανε λόγο ο εκπρόσωπος Τύπου του ΚΙΝΑΛ, Παύλος Χρηστίδης, σε συνέντευξή του στον ΑΝΤ1.

Ξεπέρασαν τις 6.250 από χθες οι αιτήσεις δανειοληπτών που υπεβλήθησαν οριστικά στην ηλεκτρονική πλατφόρμα για το πρόγραμμα “Γέφυρα”, το οποίο αφορά την επιδότηση δανείων με υποθήκη στην Α΄ κατοικία. “Αυτό δείχνει πόσο αποτελεσματικό είναι το νέο πλαίσιο”, σχολίασε ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας.

Δεκαεννέα πλήρως ανακατασκευασμένες παιδικές χαρές, παραδίδονται από τον Δήμο Αθηναίων. Ήδη εδώ και λίγες μέρες βρίσκονται στη διάθεση των παιδιών της πόλης, αλλά και των οικογενειών τους οι πρώτες 17, ενώ 2 ακόμη αναμένεται να λειτουργήσουν τις επόμενες εβδομάδες.

Καιρός: Πρόσκαιρες νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα αύριο στην Αττική, με πιθανότητα τοπικών βροχών στα δυτικά και βόρεια του νομού. Μέγιστη θερμοκρασία 35 βαθμοί Κελσίου -28 βαθμοί αυτήν την ώρα στην Τεχνόπολη, εδώ, στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα