back to top
18 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

18 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Α.Ξανθός: «Για να αποδώσουν τα μέτρα, πρέπει να υπάρχει πολιτική και κοινωνική συναίνεση»

Διαβάστε επίσης

«Είμαστε σε φάση μεγάλης έξαρσης των κρουσμάτων που επιβάλλει εγρήγορση και αυξημένα αντανακλαστικά και αυτό είναι ευθύνη της κυβέρνησης που τώρα τρέχει και δε φτάνει» δήλωσε τον Αθήνα 9.84 και στη Στέλλα Παπαμιχαήλ ο Τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ, Ανδρέας Ξανθός.

«Η έξαρση σε ένα βαθμό ήταν αναμενόμενη, λόγω του ανοίγματος του τουρισμού και της οικονομίας» τόνισε ο κ. Ξανθός και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «δεν ήταν προετοιμασμένη για ελέγχους στις πύλες εισόδου και στις τουριστικές περιοχές.
Επαναπαύθηκε στις δάφνες της, έδωσε σήμα χαλάρωσης και αμεριμνησίας και οι πολίτες χαλάρωσαν» είπε χαρακτηριστικά.

«Η κοινωνία οφείλει να συνειδητοποιήσει ότι ο κίνδυνος δεν πέρασε και χρειάζεται μεγάλη προσοχή» επισήμανε ο πρώην υπουργός ,εκτιμώντας ωστόσο ,πως «για να αποδώσουν τα μέτρα, πρέπει να υπάρχει πολιτική και κοινωνική συναίνεση.»

Όπως εξήγησε :”Εμείς στην αρχή της πανδημίας βάλαμε πλάτη,καταθέσαμε εναλλακτικές και βελτιωτικές προτάσεις που κάποιες από αυτές υιοθετήθηκαν. Από ένα σημείο και μετά όμως τα πράγματα άλλαξαν, υπήρξε αλαζονεία από την κυβέρνηση”είπε.

Όπως εκτίμησε ο Τομεάρχης υγείας του ΣΥΡΙΖΑ «αυτό που χρειάζεται τώρα,είναι ένα σύστημα εποπτείας ,ενίσχυση των ελέγχων στις πύλες εισόδου και επιτήρηση στους τελικούς προορισμούς των επισκεπτών.
“Επίσης ,πριν την κορύφωση της πανδημίας, το φθινόπωρο, πρέπει να ενισχυθεί η πρωτοβάθμια φροντίδα, η κατ οίκον φροντίδα ειδικά των ανθρώπων που πάσχουν από χρόνια νοσήματα, να διευρυνθεί η διαγνωστική δυνατότητα, να ενταθούν οι έλεγχοι και να αποκεντρωθεί ο ΕΟΔΥ με παρουσία στα νησιά και στην ενδοχώρα.» κατέληξε ο κ. Ξανθός.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα