back to top
14.9 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

14.9 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Ώρα αποφάσεων στο ελληνικό ποδόσφαιρο

Διαβάστε επίσης

Συνεδριάζουν σήμερα με τηλεδιάσκεψη, Super League 1, Super League 2 και η Eκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ που θα πάρουν τις τελικές αποφάσεις κυρίως, για την αναδιάρθρωση, τα μπαράζ αλλά και για άλλα κρίσιμα προβλήματα.

Η σέντρα για τη νέα σεζόν στη Super League 1 είναι προγραμματισμένη για τις 12 Σεπτεμβρίου, ορισμένες ομάδες έχουν ξεκινήσει ήδη την προετοιμασία τους για την επόμενη αγωνιστική περίοδο και στην Ελλάδα ακόμα δεν έχει γίνει ο φετινός τελικός του Κυπέλλου που έχει περάσει από χίλια κύματα και παράλληλα δεν ξέρουμε με ποιες προϋποθέσεις θα διεξαχθούν τα πρωταθλήματα.

Συνεδριάζουν σήμερα με τηλεδιάσκεψη, Super League 1 (13:00), Super League 2 (15:00) και η Eκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ (17:00), για να πάρουν τις τελικές αποφάσεις για την αναδιάρθρωση, τα μπαράζ και άλλα θέματα, με την ελπίδα ότι θα βρεθούν λύσεις στα κρίσιμα ζητήματα.

Όσον αφορά στη Super League 1, αναμένεται να επικυρώσει τη βαθμολογία για τις θέσεις 7-14, ενώ θα οριστεί και το μπαράζ της Ξάνθης με τον Απόλλωνα Σμύρνης, με τις δυο ομάδες ουσιαστικά να μην έχουν ρόστερ και να μην γνωρίζουν πώς θα αγωνιστούν για παραμονή/άνοδο στη μεγάλη κατηγορία.

Η Λίγκα δεν πρόκειται να αλλάξει άποψη, όσον αφορά στο θέμα της αναδιάρθρωσης, έχοντας ψηφίσει κατά και μάλιστα προειδοποιώντας την ΕΠΟ ότι το πρωτάθλημα δεν θα ξεκινήσει αν η Ομοσπονδία αποφασίσει κάτι διαφορετικό. Η εισήγηση του συνεταιρισμού είναι να μείνουν 14 οι ομάδες και τη νέα σεζόν και παράλληλα να οριστεί άμεσα το μπαράζ.

Στη Super Leagie 1 θα συζητηθεί και το θέμα της παρουσίας φιλάθλων στα γήπεδα. Μάλιστα, έγινε και συνάντηση την Παρασκευή ανάμεσα σε εκπροσώπους του συνεταιρισμού και του υφυπουργού, Λευτέρη Αυγενάκη, όπου παρουσιάστηκε αναλυτικό πλάνο για το πώς θα επανέλθει σταδιακά και με ασφάλεια ο κόσμος στα γήπεδα.

Όσον αφορά στα τηλεοπτικά, κανείς δεν ξέρει αυτή τη χρονική στιγμή τι πρόκειται να ισχύσει. Η κεντρική διαχείριση προφανώς και είναι πάντα στο τραπέζι, την ώρα που υπάρχουν στα σκαριά τα εγχειρήματα των τριών άλλων “μεγάλων” πλην του Ολυμπιακού με δικές τους παραγωγές. Ο ΠΑΟΚ το έκανε και την σεζόν που ολοκληρώθηκε, το ίδιο θέλουν να πράξουν Παναθηναϊκος και ΑΕΚ.

Παράλληλα, το μεσημέρι (13:00) υπάρχει συνεδρίαση της Super League 2 και Football League για να καταλήξουν στην εισήγηση που θα κάνουν στην ΕΠΟ. Λέγεται πως θα προτείνουν ένωση των δύο κατηγοριών και διεξαγωγή της νέας σεζόν με δύο ομίλους.

Έτσι θα καταργηθεί η Football League και οι ομάδες της μαζί με τους οκτώ πρωταθλητές της Γ’ Εθνικής θα βρεθούν στην δεύτερη κατηγορία.

Τέλος στις 17:00 είναι προγραμματισμένη η συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ που θα κληθεί να πάρει και τις αποφάσεις για την τύχη όλων των πρωταθλημάτων, γνωρίζοντας ότι ούτε η UEFA την θέλει, για το μπαράζ και για τον τελικό Κυπέλλου, μιας και μπορεί να έχει αποφασίσει να διεξαχθεί στις 30 Αυγούστου ανάμεσα στον Ολυμπιακό και την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ, αλλά κανένας δεν βάζει το χέρι του στη φωτιά ότι αυτό θα γίνει στο τέλος.

Απόστολος Βαξεβανέλλης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα