back to top
19.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

19.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Κυρ. Μητσοτάκης: Δεν μπορούμε να πάμε σε δεύτερο καθολικό lockdown

Διαβάστε επίσης

Με τον Πρωθυπουργό του Oμόσπονδου Γερμανικού Κρατιδίου της Βόρειας Ρηνανίας – Βεστφαλίας, ‘Αρμιν Λάσετ συναντήθηκε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στο Μέγαρο Μαξίμου.

Οι κ.κ. Μητσοτάκης και Λάσετ συζήτησαν τα σημαντικά μέτρα που ανακοινώθηκαν στη πρόσφατη Σύνοδο Κορυφής, που στοχεύουν στη δημιουργία των κατάλληλων συνθηκών για την οικονομική ανάκαμψη στην ΕΕ, που επλήγη από την πανδημία του κορονοϊού.
Συζητήθηκαν, επίσης, οι διμερείς οικονομικές σχέσεις εστιάζοντας στα σημαντικά περιθώρια βελτίωσης σε ότι αφορά τις γερμανικές επενδύσεις στην Ελλάδα.

Ο Πρωθυπουργός αναφέρθηκε στις προκλήσεις της πανδημίας και στις πρωτοβουλίες της Ελληνικής κυβέρνησης για την έγκαιρη αντιμετώπισή της αλλά και στις πρόνοιες που έχουν ληφθεί για τη σταδιακή επανεκκίνηση του τουρισμού με στόχο τη μέγιστη ασφάλεια όλων. Η Ελλάδα είναι έτοιμη και υποδέχεται ήδη, εδώ και αρκετό καιρό, τους Γερμανούς επισκέπτες, λαμβάνοντας όλα τα υγειονομικά μέτρα προφύλαξης και προστασίας.

Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στο μεταναστευτικό όπου υπογραμμίστηκε η ανάγκη έμπρακτης αλληλεγγύης από όλα τα κράτη-μέλη της ΕΕ προκειμένου να αντιμετωπιστεί το ιδιαίτερα σημαντικό αυτό ζήτημα για την  Ελλάδα και την Ευρώπη στα ανατολικά σύνορά τους.

Συζητήθηκε, επίσης, το ζήτημα της τουρκικής προκλητικότητας στο πλαίσιο του υπό εκπόνηση σχεδίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης  για την ευρωπαϊκή απάντηση. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε ότι η πρόσφατη απόφαση της Τουρκικής ηγεσίας για τη μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί αποτελεί μια προκλητική ενέργεια, γεγονός που, όπως τονίστηκε, έχει ιδιαίτερα αρνητικό αντίκτυπο και στη γερμανική κοινή γνώμη.

Γιώργος Κατσίγιαννης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα