back to top
21.5 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

21.5 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 16:00

Διαβάστε επίσης

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενέκρινε για την Ελλάδα το τροποποιημένο καθεστώς επιστρεπτέων προκαταβολών ύψους 2 δις ευρώ για τη στήριξη των επιχειρήσεων που πλήττονται από τον κορονοϊό, εκτιμώντας ότι από το εν λόγω μέτρο μπορούν να επωφεληθούν 100.000 επιχειρήσεις.

Ανοιχτή από σήμερα και μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου η ηλεκτρονική πλατφόρμα της Ειδικής Γραμματείας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους, μέσω της οποίας οι πληγέντες από την πανδημία δανειολήπτες θα μπορούν να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους, ώστε να λάβουν για 9 μήνες κρατική επιδότηση στις δόσεις των στεγαστικών τους δανείων. Θα μπορούν να επιδοτηθούν ενήμεροι δανειολήπτες, αλλά και όσοι έχουν πάψει να τα εξυπηρετούν ή αυτά έχουν καταγγελθεί από τις τράπεζες.

Υποχρεωτική από αύριο και μέχρι τις 18 Αυγούστου η χρήση μάσκας και στους εξωτερικούς χώρους των πλοίων, όπως αποφασίστηκε κατά την κυβερνητική τηλεδιάσκεψη υπό τον Πρωθυπουργό, μετά και την έξαρση των κρουσμάτων του κορονοϊού. Παράλληλα, αποφασίστηκε ότι όσοι εργάτες γης εξέρχονται από τη χώρα μας δεν θα έχουν δικαίωμα εισόδου μέχρι νεωτέρας.

“Είμαστε σε μία φάση που θα πρέπει όλες οι ευρωπαϊκές χώρες να είναι σε αυξημένη εγρήγορση για τους επόμενους μήνες. Όλοι αντιλαμβανόμαστε ότι δεν μπορούμε πια να πάμε σ’ ένα καθολικό λοκντάουν, δεύτερο καθολικό λοκντάουν των οικονομιών μας”, τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη συνάντησή του με τον Πρωθυπουργό της Βόρειας Ρηνανίας – Βεστφαλίας, Άρμιν Λάσετ.

“Είμαστε πάντα έτοιμοι να λάβουμε όποιο μέτρο χρειαστεί για να προστατεύσουμε τη δημόσια υγεία και την ανθρώπινη ζωή”, υπογράμμισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, ερωτηθείς για το κατά πόσο βρίσκεται στο τραπέζι του Μεγάρου Μαξίμου το ενδεχόμενο επιβολής ωραρίου στα νυχτερινά κέντρα ή η επαναφορά μέτρων όπως η αποστολή μηνύματος, ή ακόμη και τοπικών lockdown.

Για διαδοχικά λάθη και “αλλοπρόσαλλη πολιτική” στη διαχείριση του κορονοϊού κατηγορεί την κυβέρνηση ο Αλέξης Τσίπρας. “Τα έκαναν όλα λάθος και ξαναγυρίσαμε στο σημείο μηδέν”, σημειώνει στο fb ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. “Το πλεονέκτημα του Απριλίου κινδυνεύει να χαθεί”, προειδοποιεί το ΚΙΝΑΛ, προσθέτοντας: “πληρώνουμε τις συνέπειες της έλλειψης προετοιμασίας για το άνοιγμα και του εφησυχασμού”. “Η αύξηση των κρουσμάτων είναι πρωτίστως αποτέλεσμα της κυβερνητικής ανευθυνότητας, των παλινωδιών κι αντιφάσεων”, αναφέρει το ΚΚΕ.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με πληροφορίες, θετικές στον κορονοιό βρέθηκαν δύο αθλήτριες του Κρίκετ, ηλικίας 15 και 17 στην Κέρκυρα. Εντατικοί, την ίδια ώρα, είναι και πάλι οι έλεγχοι σε όλη τη χώρα από την Αστυνομία. Χθες, Κυριακή, βεβαιώθηκαν σε όλη την επικράτεια 304 παραβάσεις για μη χρήση μάσκας και μη τήρηση προβλεπόμενης απόστασης.

“Παρά τις ισχυρές ελπίδες για εμβόλιο, είναι πιθανόν να μην υπάρξει ποτέ πανάκεια για τον Covid-19”, προειδοποιεί ο ΠΟΥ, τονίζοντας ότι ο δρόμος προς την κανονικότητα θα είναι μακρύς. Περισσότεροι από 18,14 εκατομμύρια άνθρωποι ανά τον κόσμο έχουν μολυνθεί από τον ιό και 688.080 έχουν πεθάνει, σύμφωνα με απολογισμό του Reuters.

Απέρριψε το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών της Αθήνας την αίτηση ακυρότητας που κατέθεσε η εισαγγελέας Διαφθοράς, Ελένη Τουλουπάκη, μετά την ποινική δίωξη που ασκήθηκε σε βάρος της για τους χειρισμούς της στην υπόθεση της Novartis. Η κ. Τουλουπάκη ζητούσε να ακυρωθεί η ποινική δίωξη σε βάρος της για κατάχρηση εξουσίας, δίωξη την οποία παρήγγειλε ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ευάγγελος Ζαχαρής, μετά το πέρας της έρευνας του. Πλέον, ο υπουργός Δικαιοσύνης, Κώστας Τσιάρας, μπορεί, όπως προβλέπει ο νόμος, να υποβάλει αίτημα στο Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο για αντικατάσταση της Ελένης Τουλουπάκη.

Πυρκαγιά ξέσπασε λίγο μετά τις 3:00 στην Αίγινα, στην περιοχή της Πέρδικας. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, δεν απειλεί κατοικημένη περιοχή. Επιχειρούν 18 πυροσβέστες με 7 οχήματα, 1 αεροσκάφος και ένα ελικόπτερο.

Το Υπουργείο Πολιτισμού ανοίγει σήμερα 77 αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία της χώρας, με αφορμή την αυγουστιάτικη πανσέληνο, με εκδηλώσεις σε 37 από αυτά ενώ ακόμη 40 θα παραμείνουν ανοιχτά για το κοινό. Λεπτομέρειες στην ιστοσελίδα μας, στο www.athina9.84.gr.

Κρίσιμη μέρα σήμερα για το ελληνικό ποδόσφαιρο: σε εξέλιξη τα διοικητικά συμβούλια σε Super League 1 και 2, ενώ σε μια ώρα συνεδριάζει και η Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ.

ΚΑΙΡΟΣ

Γενικά αίθριος και αύριο ο καιρός στην Αττική. Μέγιστη θερμοκρασία 35 βαθμοί Κελσίου – 33 βαθμοί αυτήν την ώρα στην Τεχνόπολη, εδώ, στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα