back to top
20 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

20 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 12:00

Διαβάστε επίσης

Δομή μεταναστών transit ετοιμάζεται να δημιουργηθεί στον ελαιώνα προκειμένου να σταματήσει η συγκέντρωση των Προσφυγών – μεταναστών στην πλατεία Βικτωρίας.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Αθήνα 9.84 ο δήμος Αθηναίων προσφέρει αδομητο οικόπεδο που διαθέτει κοντά στην δομή μεταναστών στον ελαιώνα στον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης και στην κυβέρνηση με στόχο εκεί να κατασκευαστεί δομή για προσωρινή φιλοξενία 2 έως 4 εβδομάδων. Δεν θα τοποθετηθούν κοντέινερς – διαμερίσματα, κατά πληροφορίες, ενώ ο αριθμός των φιλοξενούμενων δεν θα ξεπερνά τους 500.

Σε εξέλιξη η τηλεδιάσκεψη υπό τον πρωθυπουργό για την πορεία εξάπλωσης του κορονοϊού στη χώρα μας. Συμμετέχουν μεταξύ άλλων οι Βασίλης Κικίλιας, Νίκος Χαρδαλιάς και Σωτήρης Τσιόδρας. Καθόλη τη διάρκεια του Αυγούστου, η τηλεσύσκεψη θα επαναλαμβάνεται κάθε Δευτέρα – Τετάρτη και Παρασκευή.

“Στο τραπέζι όλα τα μέτρα. Εξετάζεται το ενδεχόμενο περιορισμού του ωραρίου στα μπαρ ως τα μεσάνυχτα”, δήλωσε στο Open TV ο Νίκος Σύψας, μέλος της επιτροπής των λοιμωξιολόγων.

Το σενάριο να μειωθεί το ωράριο στις επιχειρήσεις άφησε ανοιχτό νωρίτερα και ο υφυπουργός Ανάπτυξης, Νίκος Παπαθανάσης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Για δεύτερο κύμα πανδημίας προειδοποιεί η επιστημονική κοινότητα και παρακολουθεί τις εξελίξεις στο πεδίο ανάπτυξης εμβολίου.

Η έρευνα έχει κάνει αλματώδη βήματα. Το εμβόλιο θα είναι διαθέσιμο όπως όλα δείχνουν μέσα στο 2021, δήλωσε στον Αθήνα 9.84 η λοιμωξιολόγος και πρόεδρος της επιτροπής εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου. Εξέφρασε πάντως τον προβληματισμό της για την αποδοχή που θα έχει από τον πληθυσμό το εμβόλιο όταν θα κυκλοφορήσει.

Μειώνεται στα 45 έτη η μέση ηλικία όσων ασθενούν με κορονοϊο στη χώρα μας. 9 ακόμα ανήλικοι ανιχνεύθηκαν χθες με κορονοϊό, και συνολικά τα παιδιά και οι έφηβοι ηλικίας μέχρι 17 ετών που έχουν μολυνθεί είναι 288.

Το 50% των νέων κρουσμάτων στο Βέλγιο είναι κάτω των 40 ετών, σύμφωνα με επιδημιολόγο του ινστιτούτου Υγείας Sciensano.

Ασθενείς με κορονοιό που δεν έχουν καθόλου ή έχουν πολύ ήπια συμπτώματα μεταδίδουν τον ιό ακόμη και χωρίς φυσική επαφή, όπως διαπιστώθηκε από επιστημονική μελέτη που δημοσιεύθηκε στο έγκυρο περιοδικό Γιάμα.

Αν δεν ληφθούν άμεσα μέτρα, στις 30 Σεπτεμβρίου ο αριθμός των κρουσμάτων αναμένεται να φτάσει τις 11.500 και οι θάνατοι θα ανέλθουν περίπου στους 260, σύμφωνα με μελέτη καθηγητών του Τμήματος Χημικών Μηχανικών του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, που είχαν προβλέψει την τωρινή εκτόξευση των μολύνσεων στη χώρα μας. Ανάμεσα στα μέτρα που προτείνονται είναι η καθυστέρηση στο άνοιγμα των σχολείων και ο διπλασιασμός του προστίμου.

Οι ΗΠΑ έχουν εισέλθει σε «νέα φάση» της πανδημίας, καθώς ο ιός έχει εξαπλωθεί σε ασυνήθιστο βαθμό, και είναι πλέον παρών τόσο στις αστικές όσο και στις αγροτικές περιοχές, δήλωσε στο CNN η επικεφαλής της task force η οποία συμβουλεύει τον Λευκό Οίκο, Ντέμπορα Μπερξ.

Υποχρεωτικά τεστ για τον κορονοϊό θα πραγματοποιούνται στην Γερμανία -από αυτή την εβδομάδα- σε όσους επιστρέφουν από το εξωτερικό, ανακοίνωσε ο Γερμανός υπουργός υγείας.

Εκατομμύρια διαγνωστικά τεστ που θα ανιχνεύουν τον COVID-19 μέσα σε 90 λεπτά θα διατεθούν στα βρετανικά νοσοκομεία ενόψει του χειμώνα, σύμφωνα με τον Βρετανό υπουργό Υγείας, Ματ Χάνκοκ.

Δεύτερο κύμα της πανδημίας στη Βικτόρια της Αυστραλίας. Οι αρχές ανακοίνωσαν ότι θα κλείσουν τα καταστήματα λιανικού εμπορίου και θα επιβάλουν νυχτερινή απαγόρευση της κυκλοφορίας. Οι παραβάτες θα τιμωρούνται με πρόστιμο 1.000 ευρώ.

Άνοιξε πριν απο λίγο η ηλεκτρονική πλατφόρμα της Ειδικής Γραμματείας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους, μέσω της οποίας θα μπορούν να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου χιλιάδες πληγέντες από την πανδημία δανειολήπτες, ώστε να λάβουν για 9 μήνες κρατική επιδότηση στις δόσεις των στεγαστικών τους δανείων. Η επιλογή των δικαιούχων θα γινεί με εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια,

Πτώση μονοκινητήριου αεροπλάνου λίγο μετά τις 9 το πρωί στην Πρώτη Σερρών, πάνω στην πρόσοψη κατοικίας. Απεγκλωβίστηκε τραυματισμένος ο πιλότος, σύμφωνα με την πυροσβεστική, και μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Σερρών.

Αγωγή και μήνυση για απάτη και καταδολίευση κατέθεσε ο επιχειρηματίας Σάμπυ Μιωνής κατά της δημοσιογράφου Γιάννας Παπαδάκου -και του συζύγου της- με την οποία έχει αντιδικία για δημοσιεύματα σε βάρος του.

Παραλία και βραδινό μπάνιο στην θάλασσα «ψηφίζει» ο περισσότερος κόσμος για να περάσει την σημερινή μέρα της Αυγουστιάτικης πανσέληνου, όπως προκύπτει από ρεπορτάζ του 9.84 στο κέντρο της Αθήνας.

ΚΑΙΡΟΣ

Γενικά αίθριος στην Αττική, με βοριάδες ως 6 μποφόρ και σταδιακή εξασθένησή τους από αργά το απόγευμα. Ως 35 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία στην Αθήνα. 32 βαθμοί αυτή την ώρα στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα