back to top
19 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

19 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 11:00

Διαβάστε επίσης

Πτώση μονοκινητήριου αεροπλάνου σημειώθηκε λίγο μετά τις 9 το πρωί στην Πρώτη Σερρών.

Το μονοκινητήριο προσέκρουσε στην πρόσοψη οικίας . Σύμφωνα με την πυροσβεστική, ο πιλότος απεγκλωβίστηκε τραυματισμένος και μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Σερρών. Αυτή την ώρα άνδρες της Πυροσβεστικής βρίσκονται στο σημείο, προκειμένου να καθαρίσουν τον χώρο, καθώς υπήρξε διαρροή καυσίμων.

Η πορεία της μετάδοσης του κορονοϊού και η αντιμετώπισή του, στο επίκεντρο των κυβερνητικών τηλεδιασκέψεων που θα πραγματοποιούνται, κάθε Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή, με φόντο την αυξητική πορεία των κρουσμάτων. Ο κύκλος των κυβερνητικών τηλεδιασκέψεων ξεκίνησε πριν από λίγο υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και με τη συμμετοχή -μεταξύ άλλων- των Βασίλη Κικίλια, Νίκου Χαρδαλιά και Σωτήρη Τσιόδρα. Η κυβέρνηση δηλώνει αποφασισμένη για τη λήψη νέων μέτρων εφόσον αυτό κριθεί απαραίτητο, ενώ δεν αποκλείεται ο πρωθυπουργός να στείλει μήνυμα για εγρήγορση και αυστηροποίηση των ελέγχων. Οι επιδημιολόγοι πάντως προειδοποιούν για δεύτερο κύμα της πανδημίας, ενώ όπως είπε στον Αθήνα 984 η λοιμωξιολόγος και προεδρος της επιτροπής εμβολιασμών Μαρια Θεοδωρίδου, έχουν γίνει αλματώδη βήματα στον τομέα της έρευνας για το εμβόλιο. Θα πρέπει ωστόσο -όπως είπε- να είμαστε συγκρατημένοι καθώς δεν αναμένεται να είναι το σύντομα στα φαρμακεία, ενώ ενδέχεται να είναι έτοιμο μέσα στο 2021.

Από σήμερα ως τις 9 Αυγούστου ισχύει ρητή απαγόρευση όρθιων πελατών σε όλα τα νυχτερινά κέντρα και μπαρ, ενώ έως τις 15 Αυγούστου το ανώτατο όριο των παρισταμένων σε όλες τις θρησκευτικές τελετές είναι τα 100 άτομα. Επίσης, απαγορεύονται τα επισκεπτήρια σε κέντρα φροντίδας ηλικιωμένων, δομές ευάλωτων ομάδων και νοσοκομεία.

Νέα ταξιδιωτική οδηγία που ισχύει ως τον 15Αύγουστο εξέδωσε η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας.

Μειώνεται στα 45 έτη η μέση ηλικία όσων ασθενούν με κορονοϊο στη χώρα μας. 9 ακόμα ανήλικοι ανιχνεύθηκαν χθες με κορονοϊό, και συνολικά τα παιδιά και οι έφηβοι ηλικίας μέχρι 17 ετών που έχουν μολυνθεί είναι 288. Τα 185 έφτασαν συνολικα τα κρούσματα το Σαββατοκύριακο.

Ασθενείς με κορονοιό που δεν έχουν καθόλου ή έχουν πολύ ήπια συμπτώματα μεταδίδουν τον ιό ακόμη και χωρίς φυσική επαφή, όπως διαπιστώθηκε από επιστημονική μελέτη που δημοσιεύθηκε στο έγκυρο περιοδικό Γιάμα.

Μελέτη καθηγητών του Τμήματος Χημικών Μηχανικών του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης είχε προβλέψει την εκτόξευση των κρουσμάτων στην Ελλάδα με βάση τον αριθμό των εισερχόμενων κρουσμάτων από το εξωτερικό και σε συνδυασμό με τη χαλάρωση των μέτρων και τις μαζικές κοινωνικές εκδηλώσεις, όπως πανηγύρια και πάρτι στις παραλίες. Σύμφωνα με τη μελέτη αν δεν ληφθούν άμεσα μέτρα, στις 30 Σεπτεμβρίου ο συνολικός αριθμός κρουσμάτων αναμένεται να φτάσει περίπου στις 11.500, ενώ οι θάνατοι θα ανέβουν περίπου στους 260. Ανάμεσα στα μέτρα που προτείνονται είναι η καθυστέρηση στο άνοιγμα των σχολείων και ο διπλασιασμός του προστίμου.

Στην ταξιδιωτική κατηγορία Β υποβίβασε η Κύπρος την Ελλάδα, γεγονός που σημαίνει ότι όλοι οι τουρίστες που προέρχονται από τη χώρα μας θα πρέπει να επιδεικνύουν στις κυπριακές πύλες εισόδου αρνητική εξέταση covid-19. Οι περιορισμοί θα ισχύσουν από τις 6 Αυγούστου.

Οι ΗΠΑ έχουν εισέλθει σε «νέα φάση» της πανδημίας, καθώς ο ιός έχει εξαπλωθεί σε ασυνήθιστο βαθμό, και είναι πλέον παρών τόσο στις αστικές όσο και στις αγροτικές περιοχές, δήλωσε στο CNN η επικεφαλής της task force η οποία συμβουλεύει τον Λευκό Οίκο, Ντέμπορα Μπερξ.

Σημείωσε ότι η χρήση μάσκας, οι αποστάσεις και το συχνό πλύσιμο των χεριών έχουν πλέον προσλάβει κρίσιμο χαρακτήρα.

Στη χώρα καταγράφηκαν χθες 47.508 νέα κρούσματα και 515 θάνατοι, σύμφωνα με το πανεπιστήμιο Τζονς Χόπκινς.

Υποχρεωτικά τεστ για τον κορονοϊό θα πραγματοποιούνται στην Γερμανία -από αυτή την εβδομάδα- σε όσους επιστρέφουν από το εξωτερικό, ανακοίνωσε ο γερμανος υπουργός υγείας.

Σε εξέλιξη από τις 07.30 το πρωί πυρκαγιά σε χορτολιβαδική έκταση στις Πήσσες της Κέας. Σύμφωνα με την πυροσβεστική η φωτιά καίει ξερά χόρτα και πουρνάρια και δεν απειλεί κατοικημένη περιοχή.

ΚΑΙΡΟΣ

Γενικά αίθριος στην Αττική, με βοριάδες ως 6 μποφόρ και σταδιακή εξασθένησή τους από αργά το απόγευμα. Ως 35 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία στην Αθήνα. 32 βαθμοί αυτή την ώρα στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα