back to top
17.4 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

17.4 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Ανασχηματισμός: Την Τρίτη πιθανότατα οι ανακοινώσεις των ονομάτων

Διαβάστε επίσης

Χωρίς θεαματικές αλλαγές ως προς τη σύνθεση των μελών του Υπουργικού Συμβουλίου, αλλά με ουσιαστική αναβάθμιση σε επίπεδο αυξημένων αρμοδιοτήτων των υφυπουργών στα χαρτοφυλάκια Ανάπτυξης και Οικονομικών, αναμένεται να είναι το στίγμα των «διορθωτικών» κινήσεων του Κυριάκου Μητσοτάκη στο κυβερνητικό σχήμα, που εκτός απροόπτου θα ανακοινωθεί την Τρίτη 4 Αυγούστου.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες ο ανασχηματισμός είναι πλέον θέμα ωρών και δεν θα είχε χαρακτήρα δομικής ανασυγκρότησης του κυβερνητικού σχήματος μέσα από την δρομολόγηση σαρωτικών αλλαγών, αλλά θα περιλαμβάνει στοχευμένες αλλαγές και διορθωτικές παρεμβάσεις στα λεγόμενα «παραγωγικά υπουργεία».

Στο Υπουργείο Οικονομικών εξετάζεται η αναβάθμιση του κ. Θεόδωρου Σκυλακάκη σε συντονιστή του οικονομικού πακέτου από το ταμείο Ανασυγκρότησης, ενώ υπουργείο Ανάπτυξης ο υφυπουργός Νίκος Παπαθανάσης θα ενισχυθεί, αναλαμβάνοντας ρόλο αναπληρωτή, με ευθύνες στο μέτωπο των ιδιωτικών επενδύσεων πέραν από αυτές του εμπορίου.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες ο Κυριάκος Μητσοτάκης φέρεται να έχει ενημερώσει για τις αποφάσεις αυτές και τους πολιτικούς τους προϊστάμενους, δηλαδή τον Υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα και τον Υπουργό Ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη.

Γιώργος Κατσίγιαννης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +

spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα