back to top
18.4 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

18.4 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 24.00

Διαβάστε επίσης

Σε κόκκινο συναγερμό οι υγειονομικές υπηρεσίες της χώρας, μετά την ανακοίνωση από τον ΕΟΔΥ 110 νέων κρουσμάτων κορωνοϊου, μέσα σε ένα μόλις 24ωρο..

Ιδιαίτερη ανησυχία προκαλεί η συστηματική ημερήσια αύξηση των κρουσμάτων στην Αττική, αλλά και οι δύο εστίες υπερμετάδοσης σε Καβάλα και Θεσσαλονίκη. Τα κλιμάκια του ΕΟΔΥ δίνουν αγώνα δρόμου προκειμένου να ιχνηλατηθούν και να απομονωθούν έγκαιρα όλες οι επαφές τόσο των 24ων -θετικών στον ιό – εργαζομένων σε βιομηχανία κρέατος στην Καβάλα όσο και των 21νος κρουσμάτων μεταξύ των καλεσμένων σε γαμήλιο γλέντι στη Θεσσαλονίκη.

Συναγερμός και στον Βόλο, καθώς θετικός στον νέο ιο διαγνώστηκε 25χρονος σεφ σε γνωστό καφέ της πόλης, καθώς και 4εις συνάδελφοί του. Σε καραντίνα πέντε ημερών τέθηκαν οι εθνικές ομάδες πόλο ανδρών και γυναικών, καθώς θετικός στον κορωνοϊο βρέθηκε ένας από τους αθλητές υδατοσφαίρισης.

Αξιολόγηση των νέων δεδομένων αναμένεται να γίνει τη Δευτέρα, στην προγραμματισμένη τηλεδιάσκεψη υπό τον πρωθυπουργό και την συμμετοχή των: Σωτήρη Τσιόδρα, Νίκου Χαρδαλιά και Βασίλη Κικίλια

Θυμίζουμε ότι:

Η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική σε όλους τους κλειστούς χώρους, και στους χώρους λατρείας, ενώ ισχυρή είναι η σύσταση για χρήση της και στους εξωτερικούς χώρους, όταν δεν είναι εφικτή η τήρηση αποστάσεων. Έως το τέλος του μήνα, παρατείνεται η απαγόρευση πανηγυριών και άλλων δημόσιων ανοικτών εκδηλώσεων. Έως τις 15 Αυγούστου, θεσπίζεται όριο 100 ατόμων σε τελετές γάμων, βαπτίσεων και κηδειών. Για το ίδιο χρονικό διάστημα, αναστέλλονται τα επισκεπτήρια σε κέντρα φροντίδας ηλικιωμένων, δομές ευάλωτων ομάδων και νοσοκομεία. Επίσης, έως την Κυριακή 9 του μηνός υπάρχει ρητή απαγόρευση όρθιων πελατών σε όλα τα νυχτερινά κέντρα και μπαρ.

Στο μεταξύ, έχουν αυστηροποιηθεί οι έλεγχοι, σε λιμάνια, σταθμούς υπεραστικών λεωφορείων, μέσα μαζικής μεταφοράς καθώς και σε όλους τους τουριστικούς προορισμούς της χώρας. Λουκέτα και τσουχτερά χρηματικά πρόστιμα έχουν ήδη επιβληθεί σε μπαρ και συναυλιακούς χώρους, όπου παρατηρήθηκε συνωστισμός και μη τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων.

Στην Αττική, χθες Σάββατο, η Τροχαία πραγματοποίησε 1039 έλεγχοι σε Μέσα μαζικής μεταφοράς. Βεβαιώθηκαν 18 παραβάσεις για μη χρήση μάσκας και επιβλήθηκαν ισάριθμα πρόστιμα 150 ευρώ. Επιπλέον έξι παραβάσεις βεβαιώθηκαν σε λεωφορεία του ΚΤΕΛ που μετέφεραν υπεράριθμους επιβάτες..

Στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης δημοσιεύτηκε ο νέος τρόπος υπολογισμού του τέλους ταξινόμησης επιβατικών και φορτηγών αυτοκινήτων.. Μεταξύ άλλων προβλέπεται κλίμακα προοδευτικής φορολόγησης, ενώ για τα εισαγόμενα αυτοκίνητα ισχύει σε γενικές γραμμές ο κανόνας ‘’όσο πιο μικρή η ηλικία τους τόσο χαμηλότεροι οι δασμοί’’. Παράλληλα, απαγορεύονται οι εισαγωγές οχημάτων Euro3 η και παλαιότερες ενώ στα Euro 4 και στα Euro 5a επιβάλλεται Περιβαλλοντικό Τέλος ύψους 3.000 ευρώ και 1.000 ευρώ αντίστοιχα.

Υψηλός είναι και σήμερα ο κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς σε Αττική, Βοιωτία, Εύβοια, Κορινθία, Αργολίδα, Χαλκιδική, Θεσσαλονίκη, Θάσο, Λέσβο, Χίο, Σάμο, Ικαρία, Κάρπαθο και Κρήτη.

Έρευνες για τον εντοπισμό 35χρονου υποβρύχιου αλιέα στη θαλάσσια περιοχή του Πόρτο Ράφτη διεξάγει το Λιμενικό με δύο περιπολικά σκάφη. Την έρευνα συνδράμουν 4 ιδιωτικά σκάφη.

Και ο καιρός…

Σποραδικές, τοπικές καταιγίδες τις απογευματινές ώρες σήμερα στην Αττική. Θερμοκρασία από 23 έως 35 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα