back to top
11.5 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

11.5 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 23.00

Διαβάστε επίσης

Η αυξητική τάση και η σημαντική διασπορά του κορωνοϊού στην επικράτεια θα βρεθούν στο επίκεντρο της τηλε σύσκεψης που θα έχει στις εννέα και μισή αύριο το πρωί, ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, με τον υπουργό Υγείας, Βασίλη Κικίλια, τον Υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη, Νίκο Χαρδαλιά και τον λοιμωξιολόγο καθηγητή, Σωτήρη Τσιόδρα.. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι τηλεδιασκέψεις υπό τον πρωθυπουργό θα συνεχιστούν όλο τον Αύγουστο και θα πραγματοποιούνται σε τακτική βάση, τρεις φορές την εβδομάδα.

Θυμίζουμε ότι το Σαββατοκύριακο ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιος Υγείας ανακοίνωσε συνολικά 185 κρούσματα και τουλάχιστον δύο εστίες υπερμετάδοσης σε Θεσσαλονίκη και Καβάλα. Ανησυχητική κρίνεται η αύξηση των κρουσμάτων στην Αττική, προβληματισμός και για τα κρούσματα στη Μαγνησία. Σε καραντίνα μέχρι την Τρίτη – οπότε θα υποβληθούν εκ νέου σε μοριακό τεστ – παραμένουν όλα τα μέλη των εθνικών ομάδων πόλο ανδρών και γυναικών.

Έως το τέλος Αυγούστου, καθολική οριζόντια και υποχρεωτική είναι η χρήση της μάσκας σε όλους τους κλειστούς χώρους, συμπεριλαμβανομένων των χώρων λατρείας κάθε δόγματος καθώς και η τήρηση των αποστάσεων. Επίσης έως 31 Αυγούστου παρατείνονται: η απαγόρευση της διοργάνωσης πανηγυριών, τα μέτρα προστασίας σε ιδιωτικά πλοία αναψυχής και επαγγελματικά τουριστικά πλοία, καθώς και ο περιορισμός στις μετακινήσεις προσφύγων και μεταναστών από και προς τα Κέντρα υποδοχής και φιλοξενίας.

Έως τις 9 Αυγούστου υπάρχει ρητή απαγόρευση όρθιων πελατών σε όλα τα νυχτερινά κέντρα και μπαρ.

Έως τον 15Αυγουστο: θα ισχύσει ανώτατο όριο 100 παρισταμένων σε όλες τις θρησκευτικές τελετές…. Απαγορεύονται τα επισκεπτήρια σε κέντρα φροντίδας ηλικιωμένων, δομές ευάλωτων ομάδων και νοσοκομεία.., ενώ σε αναστολή θα παραμείνουν οι αεροπορικές και θαλάσσιες συνδέσεις με την Τουρκία, την Αλβανία και τη Βόρεια Μακεδονία.

Κριτική στην κυβέρνηση για την απόφαση αύξησης του ορίου πληρότητας στα πλοία από 60 στο 80% άσκησε το Κίνημα Αλλαγής κάνοντας λόγο για απαράδεκτη υποχώρηση σε βάρος της δημόσιας υγείας, την ώρα μάλιστα που ζητά από τους πολίτες προσοχή και ευθύνη.

Στο μεταξύ, η Κύπρος υποβίβασε την Ελλάδα στην ταξιδιωτική κατηγορία Β, γεγονός που σημαίνει ότι όλοι οι τουρίστες που προέρχονται από τη χώρα μας θα πρέπει να επιδεικνύουν στις κυπριακές πύλες εισόδου, αρνητική εξέταση covid-19. Οι μόνιμοι κάτοικοι Κύπρου θα έχουν την δυνατότητα να υποβάλλονται -με δικά τους έξοδα- σε μοριακή εξέταση κατά την άφιξη τους στα αεροδρόμια της Πάφου και της Λάρνακας. Οι περιορισμοί θα ισχύσουν από τις 6 Αυγούστου.

Το διαστημικό σκάφος SpaceX που είχε ξεκινήσει το ταξίδι του προς τον διεθνή διαστημικό σταθμό στις 30 του περασμένου Μαΐου, προσθαλασσώθηκε με επιτυχία στα ανοιχτά της Φλόριντας.. Η επιτυχημένη προσθαλάσσωση σηματοδοτεί μια νέα εποχή για την αμερικανική διαστημική υπηρεσία, που πλέον θα διαθέτει τουλάχιστον ένα εμπορικό σκάφος για την αποστολή αστροναυτών στο Διάστημα από αμερικανικό έδαφος.

Το Δημοτικό Βρεφοκομείο Αθηνών, ενημερώνει τους γονείς και κηδεμόνες των παιδιών που έχουν γεννηθεί το 2016, καθώς και των μικρότερων αδελφών τους, πως έχουν τη δυνατότητα υποβολής αίτησης νέας Εγγραφής στους Παιδικούς Σταθμούς, έως και τις 10 Αυγούστου, με καταληκτική ημερομηνία υποβολής δικαιολογητικών την 11η Αυγούστου.

Νέο τζακ ποτ στη σημερινή κλήρωση του τζόκερ με αριθμούς 10, 18, 26, 31, 41 και τζόκερ το 1. Ποσό 7,5 εκατομμυρίων ευρώ μεταφέρεται στην κλήρωση της Τρίτης..

Και ο καιρός…

Γενικά αίθριος αύριο στην Αττική, με κύριο χαρακτηριστικά τους ισχυρούς βορειο-ανατολικούς ανέμους. Η θερμοκρασία στην πρωτεύουσα θα κυμανθεί από 23 έως 35 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα