back to top
17.1 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

17.1 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 12:00

Διαβάστε επίσης

Έφοδο στο επιβατηγό πλοίο WorldChampion στο λιμάνι της Σύρου έκανε το λιμενικό, μετά από καταγγελίες επιβατών για παντελή έλλειψη κλιματισμού.

Σύμφωνα με τις καταγγελίες η θερμοκρασία στο εσωτερικό του πλοίου έφθανε τους 40 βαθμούς Κελσίου, με αποτέλεσμα, πολλοί επιβάτες, σε συνδυασμό με την υποχρέωση χρήσης μάσκας, να έχουν τάση λιποθυμίας και να δημιουργηθεί δυσφορία σε ευπαθείς ομάδες και εγκύους. Το πλοίο αυτή την ώρα βρίσκεται στο λιμάνι της Μυκόνου όπου ελέγχεται και από επιθεωρητή.

Ανησυχία προκαλεί η εκρηκτική αύξηση των κρουσμάτων κορονοιού τις τελευταίες ημέρες στα αστικά κέντρα. Χθες ανακοινώθηκαν 110 νέα περιστατικά, τα 60 εξ αυτών σε Θεσσαλονίκη και Καβάλα. Στην Καβάλα, βρίσκονται τρία κλιμάκια του ΕΟΔΥ, τα οποία προχώρησαν σε διαγνωστικά τεστ και ιχνηλάτηση των επαφών των εργαζομένων σε επιχείρηση επεξεργασίας κρέατος σε περιοχή του δήμου Παγγαίου, μετά τον εντοπισμό των 24ων κρουσμάτων μεταξύ των εργαζομένων. Ανάλογη ιχνηλάτηση των επαφών και στα κρούσματα μεταξύ των καλεσμένων σε γαμήλια τελετή στη Θεσσαλονίκη.

Νέα αξιολόγηση των δεδομένων αναμένεται να γίνει αύριο κατά την τηλεδιάσκεψη που θα έχουν ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με τον υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια, τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά και τον λοιμωξιολόγο Σωτήρη Τσιόδρα.

Εντατικοί είναι οι έλεγχοι για την αποφυγή διασποράς του κορονοιού, από Αστυνομία, Τροχαία και Λιμενικό για την τήρηση των μέτρων. Λουκέτα και τσουχτερά χρηματικά πρόστιμα έχουν ήδη επιβληθεί σε μπαρ και συναυλιακούς χώρους, όπου παρατηρήθηκε συνωστισμός και μη τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων. Εντατικοί οι έλεγχοι και στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς για χρήση μάσκας και στα ΚΤΕΛ για υπεράριθμους επιβάτες.

Τραγικό τέλος είχε η αναζήτηση 35χρονου υποβρύχιου αλιέα στη θαλάσσια περιοχή του Πόρτο Ράφτη. Ο άνδρας, ο οποίος αναζητείτο από χθες, εντοπίστηκε σήμερα νεκρός.

Τις ακτές της Φλόριντα πλησιάζει η τροπική καταιγίδα «Ησαΐας», συνοδευόμενη από ισχυρούς ανέμους, ενώ οι αρχές προετοιμάζονται και για πιθανά πλημμυρικά φαινόμενα στις παραθαλάσσιες περιοχές. Ο κυβερνήτης της Πολιτείας κήρυξε τουλάχιστον δέκα κομητείες στις ακτές του Ατλαντικού σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, όπως και ο κυβερνήτης της Βόρειας Καρολίνας. Η καταιγίδα έχει προκαλέσει το θάνατο τουλάχιστον δύο ανθρώπων στη Δομινικανή Δημοκρατία και είχε ως αποτέλεσμα να ξεριζωθούν δέντρα, να πλημμυρίσουν δρόμοι και να μείνουν χωρίς ρεύμα χιλιάδες νοικοκυριά και επιχειρήσεις στο Πουέρτο Ρίκο.

ΚΑΙΡΟΣ

Αρχικά αίθριος στην Αττική. Από τις απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Θερμοκρασία από 24 έως 35 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα